Насилства во Македонија

Драги почитувани сакани и ценети сограѓани Албанци,

Јас имам 2 многу добри другарки Албанки и сеуште се дружам со нив.
Имам само едно да им порачам на Албанците, ве молам почекајте не да се иселиме, дајте ни само 5 - 10 години, верувајте нема да постои Македонски народ, па зарем не гледате дека наталитетот ни е на нула? Наши генерации не раѓаат деца, наши генерации веќе со едната нога се во странство, и немојте да мислите дека сакаат да заминат заради вас Албанците! НЕ нене... тие заминуваат зашто тука не можат да извадат парче леб.... за жал Македонија е пропадната држава.

Почитувани сограѓани Албанци, Македонија е Ваша, и нема потреба да не убивате, и без тоа ќе се отселиме во странство барајќи си го парчето леб. Не ми е јасно зашто не убивате што сме ви направиле, зарем не заслужуваме да живееме и ние, каков таков гастарјбајтерски живот крпен, не во Македонија бре Браќа мили, Македонија е Ваша слободно земете ја.
Не трескај, за 8000 да работиш тука? Неможеш сметки да платиш,неможеле Македонците да извадат парче леб, ќути подобро !

Јанко јади ми го бурекот ке соли памет сеа

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Извини вака, ама таквите како тебе ми се најголемите душмани на државава. Вие сте тие шо си имате спасено газ на време па цело врмее лаете и кукате за војна, а гајле ви е вас, далеку сте. Епа извини, ама ако мислиш да се тепаш ела прибери се. Со километри се раздалечени, со години не стапнале, па се праат сезнајковци.
Потполно те сфаќам.
Да можев би дошол одма и планирав за некоја година да си се вратам назад зошто нели дома си е дома.
И никој не сака војна. Ако си имал некој близок во 2001 знаеш како е да се тресеш секој ден.
И на нас не ни е лесно што сме толку оддалечени, и нас не боли што не сме таму. Тоа што ти живееш во Македонија не те прави поголем Македонец од мене.

Пуштет има на АТВ емисија со гости во живо. Кажаа за вчера кружеле гласини дека албанци се закључиле во кладилница 20 души и полицијата со жив штит ги извлекла надвор.

Ах леле уште не ми се верува гнаси албански, се надевам дека Господ ќе ги казни !!!!!!!!!!!

Едно ќе ви кажам само... од немири и војна никој не е победник.Сите го јадат стапот.Некој порано,некој покасно.
Знам, сега ми кажа директорот.

koga togas makedonija ke bide nivna,cekor po cekor ja osvojuvaat
ama albancite imaat srce,nie ne

Не трескај, за 8000 да работиш тука? Неможеш сметки да платиш,неможеле Македонците да извадат парче леб, ќути подобро !
Па тоа и го зборам, за 8000 никој нема да работи тука. читај подобро

Потполно те сфаќам.
Да можев би дошол одма и планирав за некоја година да си се вратам назад зошто нели дома си е дома.
И никој не сака војна. Ако си имал некој близок во 2001 знаеш како е да се тресеш секој ден.
И на нас не ни е лесно што сме толку оддалечени, и нас не боли што не сме таму. Тоа што ти живееш во Македонија не те прави поголем Македонец од мене.
Тогаш не се чукај толку во гради те молам, во вакви моменти треба разумот да работи а не чувствата.

1557716_873310549351052_5368741270152396156_n.jpg

saraj

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom