Насилства во Македонија

Припадници на полицијата штотуку ги натерале репортерите на „Фокус“, „Нова ТВ“ и на „Радио слободна Европа“ да ги избришат сликите што фотографирале во текот на денот. На репортерката на „Нова ТВ“ ѝ го зеле фотоапаратот и самите полицајци ги бришеле сликите.

После некој ќе каже, клише било тоа дека се глупи џандарите. Денес и лаик може да направи undelete на избришани фајлови...

Да ти ебам ши птарската полиција и ши птарскиот БРК

Не полицијата ниту е повеќе на страната на Македонците ниту пак е повеќе на страната на Албанците туку работи и ги штити интересите исклучиво на своите наредбодаватели т.е. оние од најгоре да не ги набројуваме ... смрт за диктатурата и полициската држава слобода на народот, слобода на целокупниот народ без разлика на нацијата и религијата !

Нормално дека нема да дадат ништо на тв, знаат дека со тоа ќе привлечат повеќе луѓе што ќе протестираат. Продадени души се медиумите, али не се глупи, а и да се, тие над нив што ги контролираат им имаат дадено до знаење дека не смеат да се објавуваат вакви ствари за да не се зголеми интензитетот.

Форумов и темава испадна најверодостојно место за информирање, ебате државата.

Не ми е јасно како низ цел свет кога има протести се наоѓа некоја телевизија која во живо ги пренесува протестите.
Еве последново од Украина, имаше една украинска телевизија и во живо го пренесуваше протестот.

Само кај нас го има ова, медиумски молк и утредента филмувани мозокоперачки информации.

Не полицијата ниту е повеќе на страната на Македонците ниту пак е повеќе на страната на Албанците туку работи и ги штити интересите исклучиво на своите наредбодаватели т.е. оние од најгоре да не ги набројуваме ... смрт за диктатурата и полициската држава слобода на народот, слобода на целокупниот народ без разлика на нацијата и религијата !

Ако беше така ондак полицијата ќе ги применуваше истите тактики кои ги користат врз македонците и врз албанците кога протестираат. Полицијата е на страната на власта, а власта ги брани албанците. Се додека албанците имаат повеќе права во Македонија, и се додека не се контролираат тие такви вукојебини ќе има вакви инциденти.
Затоа велам, да се спроведат сега рации и претреси по тие села да видиме колку нелегално оружје и дрога ќе биде најдено.

Па дојди во Скопје. Дојдете сите, од сите краеви. Ова колку не засега нас, толку и вас. Утре, задутре и мене или тебе ќе не начека некој Насер и ќе не збрца за помалце.

Јасно дека не засега , се осеќам како брат да ми убиле. Иако живеам во град со 98 % македонско население и знам само тоа што читам преку портали , се осеќам бедно и ништожно што неможам ништо да направам во моментов. Во вакви ситуации кои искалират до тој степен паѓаат влади , а народот почна да се буди , сега е моментот.

стварно ни еден од портали не издвои време за една статија и во неа да пишуваат промени од лице место, како што неколку српски портали направија за поплавите и во украина како што имаше портали кои го сторија истото кога имаше нереди.. Неаме ниту од каде да се информираме, се е под контрола на власта.

Aman be 121 strana iznapisavte za 2 dena.

И јас се зачудив барем тие што се за насилство и против ова влада нека излезат да протестираат,а не само да ми дремат тука на форумот.

Нормално дека нема да дадат ништо на тв, знаат дека со тоа ќе привлечат повеќе луѓе што ќе протестираат. Продадени души се медиумите, али не се глупи, а и да се, тие над нив што ги контролираат им имаат дадено до знаење дека не смеат да се објавуваат вакви ствари за да не се зголеми интензитетот.

abe ziti se, karadaj davaat, na kanal 5 edna silna zena....

стварно ни еден од портали не издвои време за една статија и во неа да пишуваат промени од лице место, како што неколку српски портали направија за поплавите и во украина како што имаше портали кои го сторија истото кога имаше нереди.. Неаме ниту од каде да се информираме, се е под контрола на власта.
Да беше се под контрола немаше да се случи ова.

Ако беше така ондак полицијата ќе ги применуваше истите тактики кои ги користат врз македонците и врз албанците кога протестираат. Полицијата е на страната на власта, а власта ги брани албанците. Се додека албанците имаат повеќе права во Македонија, и се додека не се контролираат тие такви вукојебини ќе има вакви инциденти.
Затоа велам, да се спроведат сега рации и претреси по тие села да видиме колку нелегално оружје и дрога ќе биде најдено.

Да и јас сум за тоа што го велиш ти но ние тука имаме и други дополнителни проблеми друга ми беше суштината што сакав да ја кажам во постот али ај батали темава знам дека не е за политика друже !

Е ајде де, ќе организираме ли мирни протести? Ќе бараме ли рации, претреси и контрола. Ќе си ги добиеме ли правата конечно?

И јас се зачудив барем тие што се за насилство и против ова влада нека излезат да протестираат,а не само да ми дремат тука на форумот.
Плати ми повратна до Скопје и јас ќе одам.

Извини што ќе ти реплицирам ама и форумов не е тоа што беше. Секакви луѓе, деца пишуваат и овде, исто како и новинарите у Македонија.
Кој како ќе му текне пишува без малку и да има своја морална па дури и општествена одговорност, бидејќи сепак и форумов го читаат сите. Некој подбуцнува седејќи дома у фотења, некој го користи за политички поени, некој шири идеологија....не знам што да кажам во овие моменти и ја да не испаднам глуп.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom