Насилства во Македонија

T

templar55

Гостин
Се ова снимано 24/7 и на pay-per-view. Ја би платил. GORE TV. Во меѓувреме да има и гладијаторски борби.
офф-топик : и мене ми е омилен George Carlin... ме потсети на неговото шоу каде што збореше за 4-те групи на луѓе што треба да изчезнат. Од таму е цитатот ?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Не само со признавањето, ќе го подучат да каже дека претрпел страв додека овие го бркале за својот живот, дека во моментот не бил пресметлив од стресот од што го бркале со кола и од страв по својот живот го употребил ножот, ќе каже дека не било со умисла убиството и дека не сакал да го убие и дека се кае за сето тоа, плус додаи дека е под 21 година уште една олеснителна околност.
Мада ако имаме судство и што и да каже не треба да му се земе во предвид пошо веќе е осудуван предохдно и треба доживотно уште одма.
забораваш еден момент, оружјето со кое е извршено убиството не е најдено нема ни да се најде ... ќе испадне на крај дека паднал по скали и дека смртно се самоповредил.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
офф-топик : и мене ми е омилен George Carlin... ме потсети на неговото шоу каде што збореше за 4-те групи на луѓе што треба да изчезнат. Од таму е цитатот ?
Мхм. Ми изгледаше како слична ситуација.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Нека го пуштат Насер. Само нека го пуштат. Јас ќе му пресудам

Член од
23 август 2010
Мислења
39.885
Поени од реакции
116.194
Стефан таков е системот.Има триста "попусти" буквално.Кога ќе излезеш пред судија или на испитувањет во полициска ( сега не за убиство али прекршоци и ситни кривични дела) они во најголем дел не се ни замараат со делото туку те прашуваат кој си што си и што се можеш намалувања за тоа.На крај ќе ти каже најминимална сметка и или ќе прифатиш или ќе идеш на судење.Ако имаат силни докази и делото/казната е сериозна ќе го буткаат случајот ако не ќе те бунат во фиока.

Ако им е политички корисно може и да му дадат 20-30 години за убиство + за кражбата и да му ги искомбинираат таман за во пракса доживотен затвор.Ако не им е политички корисно и имаат притисоци може и со 5 -10 години во затвор да помине.Уште ако и обвинителот е неспособен отиде случајот.
Јасно ми е Олег, трул е нашиот систем, и тоа многу. Лично сум сведок на кретеноидна судска пресуда! Пред десетина години кај мене во Ченто се случи свирепо убиство на ќерка и татко во една сендвичара. Ќерката околу 30 и кусур години, таткото 60 и кусур години. Значи мажот на ќерката поради брачни проблеми дојде на прозорчето од сендвичарата и цел шаржер испразни во двајцава. Нормално на место беа умртвени. Отиде овој сам се предаде во полиција и призна што направил. Првичната пресуда беше доживотна робија, ама преку адвокати, добро однесување најпрво издејствува да му ја намалат на 25 години, а подоцна исто така со добро понашање и помилување му ја намалија на 18 години. :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: ЛОЛ, за човек кој ладнокрвно си ја уби својата жена и својот дедо само 18 години затвор? Помилување? Добро однесување? Сериозни се бе??????

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Who the fuck is Јашари. Зашто некој би го заболело за граѓанин од втор ред.
Ај бе па ти доста со глупостите, мене искрено ми беше жал за детево, нема зошто да се ситам на смрт на добар човек.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Сега дознав дека Ангел учел со братучетка ми, која живее на неколку метри од местото каде што е убиен.
Нека почива во мир

Член од
10 август 2012
Мислења
915
Поени од реакции
780
Приведоа 18 наши од кој 15 се кладам ги привеле поради тоа што ги вреѓале џандарите, а останатите 3 да направиле некој инцидент.

Браво МВР, браво горде до 7мо колено брк да им расте на цел женски пол

Се пофалија за овие 18, а уште трагаат по останатите 2ца осомничени...

туристи во своја држава, реално,болно,трагично

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Бев денес нешто до City Mall и просто неверојатно е, како може да изгледа тој мол, кога има внатре само нормални луѓе.
Нема урлање, викање.
Нема закрчување места кај што треба да се помине.
Едноставно, некако нормално личи.
Тоа е. Просторот го прават луѓето.

Од утре ваљда пак по старо.

T

templar55

Гостин
Тоа дете што тресеш глупости умре во тепачка во која сакаше да го заштити својот другар Македонец , а ти се глупираш овде.
Па од кај кур да знам, не сум википедиа. Треба ли за секоја нивна жртва да знам сега ?

Kajgana Shop

На врв Bottom