T
templar55
Гостин
тешка му црна земја !Шконот шо умре во ГУЦ. Демек херој беше. ПиАр на духот на кохабитацијата.
тешка му црна земја !Шконот шо умре во ГУЦ. Демек херој беше. ПиАр на духот на кохабитацијата.
Има умисла но не и планирање за убиство , а и може тој да се вади дека не крадел точак туку го нападнале бидејќи точакот не бил со него.Го убол еднаш и се вратил да го убоде уште еднаш (ако испадне вака). Тогаш нема умисла?![]()
Си слушнал за свирепо убиство?Да , околностите од убиството го означуваат третманот и квалификацијата на обвинението . Ако убиството е планирано тогаш се дава квалификација за " убиство со умисла" а и тука има степени на тежина. Ова нема да се квалификува како " убиство со умисла" а со тоа што го признал делото му се намалува казната.
Не само со признавањето, ќе го подучат да каже дека претрпел страв додека овие го бркале за својот живот, дека во моментот не бил пресметлив од стресот од што го бркале со кола и од страв по својот живот го употребил ножот, ќе каже дека не било со умисла убиството и дека не сакал да го убие и дека се кае за сето тоа, плус додаи дека е под 21 година уште една олеснителна околност.За жал Насер нема да добие голема казна бидејќи го признал делото и точакот е во дворот на семејството Петковски значи имало обид за кражба . Спред нашево " судство" признавањето на делото ја намалува казната а тоа што е обид за кражба и потоа е настанат инцидентот и грозоморното убиство ќе ја намалат неговата казна . А тоа што зацрни цело семејство не може никој да го надомести .[DOUBLEPOST=1400588764][/DOUBLEPOST]
Ајде сега еден бан . @Ilumious , @Crazy in Love
Со што сака нека се вади, чим се вратил и втор пат да убоде тука си потпишал огромна затворска казна. Да останел само на првиот убод можеби и ќе имало смисла ова што го пиша ти погоре, дека у самоодбрана го прободел Ангел, али вака не би рекол дека ќе му го сметаат за самоодбрана.Има умисла но не и планирање за убиство , а и може тој да се вади дека не крадел точак туку го нападнале бидејќи точакот не бил со него.
Има доста елементи со кои се квалификува одредено дело , јас се надевам дека судијата ќе даде највисока можна казна за да служи како поука за другите деликвенти.
Се надевам дека ќе се случи ова.Не само со признавањето, ќе го подучат да каже дека претрпел страв додека овие го бркале за својот живот, дека во моментот не бил пресметлив од стресот од што го бркале со кола и од страв по својот живот го употребил ножот, ќе каже дека не било со умисла убиството и дека не сакал да го убие и дека се кае за сето тоа, плус додаи дека е под 21 година уште една олеснителна околност.
Мада ако имаме судство и што и да каже не треба да му се земе во предвид пошо веќе е осудуван предохдно и треба доживотно уште одма.
Се ова снимано 24/7 и на pay-per-view. Ја би платил. GORE TV. Во меѓувреме да има и гладијаторски борби.Ја имам просто решение за ситуацијава без многу расправии. Врзување на сите Албанци и давање на свинско и алкохол со сила ко Џофри што го тераше тој вино да пие со сила. Потоа палење на џамиите и правење карикатури од мухамед слики.
На крај за Рамазан и Бајрам да ги земеш новороденчињата на Албанците и да ги запалиш пред нив.
Сакам да го чујам врисокот на албанските бебиња.
Стефан таков е системот.Има триста "попусти" буквално.Кога ќе излезеш пред судија или на испитување во полициска ( сега не за убиство али прекршоци и ситни кривични дела) они во најголем дел не се ни замараат со делото туку те прашуваат кој си што си и што се можеш намалувања да добиеш за тоа.На крај ќе ти каже најминимална сметка и или ќе прифатиш или ќе идеш на судење.Ако имаат силни докази и делото/казната е сериозна ќе го буткаат случајот ако не ќе те бунат во фиока.1. Врска нема дека ќе му намалуваат казна
2. Не знам баш дали убиството е во одбрана, тоа тек допрва ќе се разглаба, ама мене ми личи дека Насер ќе јаде 20+ години затвор.
3. Што менува ако го признае делото? Па уште да не го признае..., го видело пола Ѓорче, се знае дека е он, што ќе прави, ќе негира? Многу јасно дека ќе признае. И ај сеа јас ќе убијам човек, и треба да лежам 25 години, ама пошто сум добар човек и си го признав убиството ќе лежам само 10 години. Ок народе, навали убивај чим е ваква работава.
I gjubreto e gjubre,bez razlika na vera i nacionalnost ,Znaci i ti sekogas Gjubre ke Bides ...Za toa koj e JASHARI idi prasuvaj kaj familijata na negoviot drugar Makedonec ...тешка му црна земја !
Free нема што да плаќаш за такви хуманитарни акции.Се ова снимано 24/7 и на pay-per-view. Ја би платил. GORE TV. Во меѓувреме да има и гладијаторски борби.
Covekot pocina spasuvajki go svojot drugar makedonec. A ti sto si idiot na tastatura samo pokazuva kolku nisko nivo na intelegencija imas.тешка му црна земја !
A сепак, кога тој арамија ќе треба да одговара, цела една вера/нација станува да го брани.I jas da bev mesto Angel i mene ke me utepase,sakam da kazam aramija si e aramija,narkoman e narkoman ,ubiec e ubiec,nema toa vrska so vera i nacija