Насилства во Македонија

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Самите Албанци го издигаат ова секогаш на тоа ниво.
Кога требаа да ги осудат, по препорака од Хаг, злосторниците од хашките случаи, СИТЕ Албанци воздигнаа за да извршат притисок врз власта и овие случаи да влезат под амнестија. Докажани, флагрантни случаи, ги амнестираа.
И самиот знаеш за Смилковско Езеро СИТЕ Албанци ги подржаа насилните протести за ослободување.

Ова за памет на оние кои викаат дека не се СИТЕ Албанци исти.

(нормално дека не се баш сите такви, но квотата е сосема добро исполнета за така да можеме да збориме)
Можеби и имаш право до негде.
Но јас зборам конкретно за овој случај,ама баш конкретно за овој... и тотално е непотребно се случува ова што се случува.
Никој не е цвеќе за мирисање верувај, но на овој случај од ниедна страна не може да му се додаде етнички предзнак и ова може да биде само на штета на сите, и невини луѓе да страдаат.

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Знаете дека пола и повеќе од народов не знаеја за настанов до денеска?Синоќа јадам трици на фејсбук,пишувам статуси за шпониве нешто и кај 1-2 саатот,ми пишуваат на чат шо ти е бе,оти пишуваш......медиумски мрак...важно сериите течеа...

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Знаете дека пола и повеќе од народов не знаеја за настанов до денеска?Синоќа јадам трици на фејсбук,пишувам статуси за шпониве нешто и кај 1-2 саатот,ми пишуваат на чат шо ти е бе,оти пишуваш......медиумски мрак...важно сериите течеа...
Ретко некој знае, само може ние на форумов и некој случајно што прочитал на нет, страшна работа е цензурава, луѓето не знаат што им се случува во државата а ние сакаме протести да организираме

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Она што го напиша некој погоре за затворите- точно е, затворите се преполни капацитет немаат никаков, за ситните кражби не се ни изрекува затвор веќе, да завршел овој настан само со крадење на точакот, прашање и дали би имало и обвинение.

Точно е и тоа за обвинителството, не е оправдување, но со новиот ЗКП тие имаат премногу работа, а премалку кадар, буквално не можат да пристигнат. На целиот правосуден систем му е потребна реформа, но и финансиски средства, но вистинска а не декларативана.

А на тие што на било кој начин сакаат да ја префрлат вината на жртава, па маме ви ебам, он сигурно немало да се затрча по крадецот ако знаел дека ќе го избодат, но не му паднало на памет дека има лудаци кои крвнички убиваат за такви банални причини.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Тој што е крив ќе страда??? Што е крив Ангел, што е крив татко му, мајка му, дргарите? Што згрешиле па што страдаат?
Не не не не мислев на него. Никако во никаква смисла не мислев на него. Леле колку погрешно ме сфативте :D

Оној кој го убил ќе ги сноси последиците, во никаков случај Анѓел, лесна му земја.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Браво за нашите деца од Ѓорче и околината. Не сакам да провоцирам ниту да ја подгревам подлогата, но овој пристап 100% го подржувам.
Не може мене некој да ми влезе во двор и да ми украде ствар и ако отидам да му ја земам да ме убие. Тоа само во камено (па со однесувањето и се за во камено) го имало!
Бидејќи јас вчера ноќето (околу 1 по полноќ) дознав и тоа само за настаните во Ѓорче, па потоа накнадно и за убиството. Ме интересира, дали љочките се приведени или киднале и тие во таа анархија?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.726
Поени од реакции
13.464
Да бе, човекот е крив, пробал мајагери да им бапне ама сиротиве се враќале од (рибо)лов и тоа ножевите врзани на скут им биле вперени директно на напаѓачот.

Сирота убога мајка...

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Вчера ѓорче гореше, се преврте све албанско се блокираа сите улици џандари желки, оклопни возила марици водени топови солзавци, гледката беше ужас како да живеам у авганистан а не во ѓорче, од влае натаму све смирено, во ѓорче како во друга држава. Ангел лично го познавав на мравка не газеше, муабетите за провокатор паѓаат во вода, нека почива во мир и лесна му земја

Денес 18:00 пред болницата свети лазар каде што беше убиен Ангел, ќе има собир, добредојден е секој

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
dobro be majka mu stara,koga go ubija Martin Neskovski zosto nikoj ne palese i krsese tug imot !!! patrioti na bateriii

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
dobro be majka mu stara,koga go ubija Martin Neskovski zosto nikoj ne palese i krsese tug imot !!! patrioti na bateriii
На кого да кршиме имот ? полициски станици да кршиме ? МВР ?

ај нацртај си море,и удави се во него.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Тоа е тоа.
ИЗВЕСТУВАЊЕ

На барање на МВР, а согласно член 12 од Пропозициите за Натпреварување, натпреварот помеѓу Лирија и МЗТ Скопје Аеродром кој беше закажан да се игра денеска (20 мај) од 19:00 часот, е одложен.

Новиот термин за одигрување на натпреварот е четврток (22 мај).

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
На кого да кршиме имот ? полициски станици да кршиме ? МВР ?

ај нацртај си море,и удави се во него.
pa sto se krivi dukanite na albancite vo Gjorce !? nesfatlivo !? Sto se resava so toa !?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Можеби и имаш право до негде.
Но јас зборам конкретно за овој случај,ама баш конкретно за овој... и тотално е непотребно се случува ова што се случува.
Никој не е цвеќе за мирисање верувај, но на овој случај од ниедна страна не може да му се додаде етнички предзнак и ова може да биде само на штета на сите, и невини луѓе да страдаат.
Многу е јако као увек ги изолирате случаите кај што шкон убива Македонец и викате дека и тие и тие се виновни, а кога шкон е жртва рикате у Брисел како постојано ве угнетуваат, иако соодносот на жртви на етничка омраза македонци:шкони е 5000000:1.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Зотоа што него го уби полицаец. Имаше протести неколку дена нон- стоп, се сеќаваш?

Kajgana Shop

На врв Bottom