Прашање за Христијанството III

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Јасно е за 400те страни. Туку, (повторно), тоа не беше наменето за тебе. Доколку човек сака да дискутира за одредена проблематика се надевам нема да се разочара. Типциве тука се ок. Проблем се троловите и платениците.

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Епа тогаш рака под рака со МИКИ твој и одете од овде. Штом вие сте проблемот.
Не се плаши мала, што, да не се штрецна малкуцка, а? Се препозна ли во постот погоре?

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не се плаши мала, што, да не се штрецна малкуцка, а? Се препозна ли во постот погоре?
Не бе златна, само ти дадов предлог што да сториш, бидејќи првиот чекор - самоидентификацијата веќе е присутна кај тебе.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Непознавањето не значи дека не постои и политеизам и монотеизам, то што пример, некој паган не го познава Исус значи ли дека Исус не постои. Вие си имате своја вера, многубошците своја, будистите, хиндусите, муслиманите... своји тоа е еден збир на многу различни богови и религии
Да, сепак вистината е една! А вистината може само да се изобличчи,измени па дури и изопачи но сепак едната вистина стои една и оригинална/непроменлива за внатрешноста!
Надворешноста од Христијанството во своите фантазии може да се нарекува како што сака, сепак фантазијата нема граници и може да оди до каде сака.На тоа самиот си*си ТИ сведок!

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Според тебе што е повредно човек или свиња??? веќе кога би можел да избираш???

Се повеќе си го покажувате вистинското атеистичко лицемерно лице,некој зборуваше претходно дека животното е поважно од човекот и вие држите предавање за морал!!!
:tapp: каде иначе јас ја поставив дискусијата што е повредно.

Јас само прашав што е поентата да создадеш нешто за да го мрзиш[DOUBLEPOST=1400592913][/DOUBLEPOST]
A вас кој ве плаќа за истата работа, не е ваљда да е на доброволна база?
Од љубав бе брат исто како што почнале и Монти пајтон :LOL:[DOUBLEPOST=1400593193][/DOUBLEPOST]
По ова што го велиш, сопружиците би имале бааги голем проблем, а не како што рече претходно, дека биле О.К.
Па според мене бајаги голем проблем е стерилност на еден од партнерите или генетска некомпактибилност, ова се многу помали проблеми кои се решаваат со ин витро.

Прашањето сеуште останува

ПС секој од сопрушниците би можел да има потомство со друг партнер.

Последно уредено:
Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
:tapp: каде иначе јас ја поставив дискусијата што е повредно.
Јас само прашав што е поентата да создадеш нешто за да го мрзиш
1.Зошто не одговори на посоченото прашање: Кога би можел да избираш помеѓу свиња и човек да умре што би одбрал?

2.Од каде знаеш дека ги мразел свињите-Дека пишува во Библијата не јадете Свињи? Посочи каде пишува дека Исус ги удавил свињите?

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
1.Зошто не одговори на посоченото прашање: Кога би можел да избираш помеѓу свиња и човек да умре што би одбрал?

2.Од каде знаеш дека ги мразел свињите-Дека пишува во Библијата не јадете Свињи? Посочи каде пишува дека Исус ги удавил свињите?
Абе како не.
Хронолошки јас прв поставив прашање па таков е и редот ти прв да одговориш.

Па после јас ке ти одговорам.

Освен ако не кажеш дека си Дама у тој случај ти имаш предност.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Надворешноста од Христијанството во своите фантазии може да се нарекува како што сака, сепак фантазијата нема граници и може да оди до каде сака.На тоа самиот си*си ТИ сведок!
Јас не сведочам лажно!!
(освен за пари)

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Абе како не.
Хронолошки јас прв поставив прашање па таков е и редот ти прв да одговориш.

Па после јас ке ти одговорам.

Освен ако не кажеш дека си Дама у тој случај ти имаш предност.
Неколку поста пред твоето:

Овде:

После Дама Поп или Џандар идеше? :cool:

Јас не сведочам лажно!!
(освен за пари)
Никој не може да им служи на два Господара Пари или на Бог. Ова второво е минливо а што е минливо тоа е и лажно,несигурно и суетно!

Тоа значи дека лажеш сушки :unsure:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Никој не може да им служи на два Господара Пари или на Бог. Ова второво е минливо а што е минливо тоа е и лажно,несигурно и суетно!

Тоа значи дека лажеш сушки :unsure:
Исус рече и “дајте му на бога божјето а на царот царевото“
Што значи тоа? Тоа значи да му служиш и на Бог на небото кој бара духовни и на овоземниот цар кој бара материјални работи - пари. Самиот Исус ти вели да му служиш на двајца и тоа различни господари.
Павле повикува да се почитува секоја власт пошто е оод бога дадена и да и се плаќаат даноци.
Шо значи тоа??
Имај господар на небото кој бара духовниу давања и господар на земјата кој бара материјални - парични давања.и обавезно плаќај даноци - пари.
Ти ако не му служиш и на земниот и небесниот господар - си против Бога како што убаво рекол Павле.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Неколку поста пред твоето:

Овде:

После Дама Поп или Џандар идеше? :cool:
Џандар, Дама Крал за Поп не знам дека има у шпил карти.
Можда у црквите го поистоветуваат Кралот и Попот зошто и едниот и другиот ги зима парите од народот.

Да бе го молеле да ги пребаци у свињи и после да ги убие.
Свесен си како звучи ова се надевам
Зошто одма да не ги убие...

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Џандар, Дама Крал за Поп не знам дека има у шпил карти.
Можда у црквите го поистоветуваат Кралот и Попот зошто и едниот и другиот ги зима парите од народот.

Да бе го молеле да ги пребаци у свињи и после да ги убие.
Свесен си како звучи ова се надевам
Зошто одма да не ги убие...
Малку повеќе ги испомеша работите и самиот непотребно ги искомплицира! Исус не ги уби свињите туку им дозволи на демоните да влезат во свињите што демоните ги убија свињите!
Демоните се духовни безтелесни паднати битија,паднати од Ангелите и лицето Божјо кој се исфрлени по земјава се до свршетокот на светов!
Ете гледаш Не ги уништи демоните од едноставна причина поголемото објаснување го имаш во линкот што ти го дадов во претходниот мој пост.[DOUBLEPOST=1400622153][/DOUBLEPOST]
Исус рече и “дајте му на бога божјето а на царот царевото“
Што значи тоа? Тоа значи да му служиш и на Бог на небото кој бара духовни и на овоземниот цар кој бара материјални работи - пари. Самиот Исус ти вели да му служиш на двајца и тоа различни господари.
Павле повикува да се почитува секоја власт пошто е оод бога дадена и да и се плаќаат даноци.
Шо значи тоа??
Имај господар на небото кој бара духовниу давања и господар на земјата кој бара материјални - парични давања.и обавезно плаќај даноци - пари.
Ти ако не му служиш и на земниот и небесниот господар - си против Бога како што убаво рекол Павле.
Си викаш по дома?
Повторно наметнување на мислење а не прашање битно не се слагам со тебе.

А како тогаш ќе им служиш на два господара или на едниот ќе му бидеш верен а другиот ќе го изневериш или па спротивно?:sneaky:

Двајца исти луѓе ќе најдеш на планетава?

Последно уредено:

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Па според мене бајаги голем проблем е стерилност на еден од партнерите или генетска некомпактибилност, ова се многу помали проблеми кои се решаваат со ин витро.

Прашањето сеуште останува

ПС секој од сопрушниците би можел да има потомство со друг партнер.

Со тоа, пак навлегуваш во можноста за решавање на проблемот со породот со „сурогат„ родител, што е неприфатливо за Црквата.
Оние кои не веруваат, „немаат„ проблем со црковните ограничувања па можат да чинат што им е волја.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom