Насилства во Македонија

T

templar55

Гостин
Ама проблемот е што е Насер, а не е Никола. Ајде најди ми еден Никола што убил ладнокрвно дете од 18 години со нож во срце. Јасно ли ти е дека вакви грозоморни дела не прават луѓе, прават гнаси, инцестодини изроди, животни од планина симнати. Врие од такви тука. И навреда за Албанците во Албанија е да се нарекуваат Албанци. Племе.
Не можеш да му докажеш, од партија му кажуваат што да пишува. Гарант не мисли така.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
Ама проблемот е што е Насер, а не е Никола. Ајде најди ми еден Никола што убил ладнокрвно дете од 18 години со нож во срце. Јасно ли ти е дека вакви грозоморни дела не прават луѓе, прават гнаси, инцестодини изроди, животни од планина симнати. Врие од такви тука. И навреда за Албанците во Албанија е да се нарекуваат Албанци. Племе.
Верувај ми дека тие од Албанија се 5 пати погадни кога е во прашање криминалот. Немилосрдни се. И таму е дивотека освен пар туристички места. На Албанците криминалот им е во крв како што на Штипјани пастрмајлија им е за добро утро.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ах, море како се познава само дали некој е Насер или Никола. По суратот тешко можеш, а да не погодиш:icon_lol:
Последните 6 години ги пројдов во Скопје, знам Албанци кои на изглед никогаш нема да ги речеш Албанци.
Фино размислување имаш и донекаде си во право ама до некаде, ај кажими ти мене еден пример каде Македонски арамија убил човек, насилството му е ви крвта братче мора да се доведа до некој ред, во крвта му е да убиваат, колат , масакрираат така се воспитани диво племе погано
Лоповот да беше македонец највероватно ќе завршеше само со неколку шамари и тоа. Племе само брца со нож никој друг.
Ми текнува на случајот Ореше, убиство по порачка, сторителите и жртвата беа Македонци.

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874

@ MONKEY @

ultras
Член од
12 декември 2007
Мислења
280
Поени од реакции
153
Не знам стварно што би можеле да направиме освен некако да издејствуваме полицијава и државава да почнат да го работат она за што се задолжени, мора некако да се доведе во ред племево, дали со рации , дали со зголемено присуство на полиција на тие места што се ризични за македонците, најдобро е да се делува превентивно , да се отворат полициски станици таму кај што нема за да не плачеме кога ќе се случи пак нешто вакво. Не знам немам некоја друга идеа.
Во таква конотација треба да ја водиме дебатава да се изнајди начин да се стават под контрола племинава, мора да се врши притисок врз институцииве никако несемее да му се попушти како досега мора најстрого да се казнуваат, акциите како Планинска бура да станат секојдневие да му се внеси страво вкоски, да им се даде дознаење дека и за најмало злодело најсторго че бидат казнети, мора да се прави притисок врз институцииве мора...

Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
Последните 6 години ги пројдов во Скопје, знам Албанци кои на изглед никогаш нема да ги речеш Албанци.

Ми текнува на случајот Ореше, убиство по порачка, сторителите и жртвата беа Македонци.
Ох, колку лесно се препознава. Никој тука не зборува за облека, туку за физиономија. Сега од 500 сигурно ќе се најдат 20-30 што нема да имаат типичен сурат, но повеќето си го имаат и тоа бајаги.

T

templar55

Гостин
Верувај ми дека тие од Албанија се 5 пати погадни кога е во прашање криминалот. Немилосрдни се. И таму е дивотека освен пар туристички места. На Албанците криминалот им е во крв како што на Штипјани пастрмајлија им е за добро утро.
Јас цепам на спиење а ти размисли малце што збориш. Утре кога ке станеш рано провери дали имаш сини картони и правац на лечење. За твое добро ти зборам. Ти си од оние типови на кои им ги силуваат жените пред нивни очи а ти им викаш, стисни заби драга, кај и да е ке заврши за 15 минути. И те молам кажи ми барем еден болесник у свет што споредува криминал со храна. Уникатен си, браво.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Во таква конотација треба да ја водиме дебатава да се изнајди начин да се стават под контрола племинава, мора да се врши притисок врз институцииве никако несемее да му се попушти како досега мора најстрого да се казнуваат, акциите како Планинска бура да станат секојдневие да му се внеси страво вкоски, да им се даде дознаење дека и за најмало злодело најсторго че бидат казнети, мора да се прави притисок врз институцииве мора...
Да ама како да го направиме тој притисок кога ни еден протест не може да се одржи , кога цела држава е политизирана, кога сите се плашат да излезат да не ја загубат работата, кога владее медиумски мрак, како да се организираме не знам , тоа е прашањето сега.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Сигурно за точак било убиството?!
А точак, а 50000 евра, убиство е убиство.
Ох, колку лесно се препознава. Никој тука не зборува за облека, туку за физиономија. Сега од 500 сигурно ќе се најдат 20-30 што нема да имаат типичен сурат, но повеќето си го имаат и тоа бајаги.
Не за облека, за сурат правеме муабет. Бош муабет е тоа, па и Македонците од Крива Паланка и оние од Битола и Штип се разликуваат по сурат и тоа бааги.

Член од
9 април 2008
Мислења
790
Поени од реакции
357
Мора да се превземат радикални мерки.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
Значи апел до албанците од Сарај нека ги предадат соучесниците на дотичниот, пошто сигурно и таму оваа тројка не е баш омилена, нека не ги праќаат во Косово уште вечерва да ги пратат во полициска станица, само вака ќе се покажете дека сте на страната на правдата.
Со штрајкови ништо не праиме(иако зовира крвта и адреналинот расте).

Kajgana Shop

На врв Bottom