Насилства во Македонија

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
не не ме води патот натака ама верувам дека се повторува историјата и сите дуќани пак ќе им ги искршат ко пред 10 години

другар одамна е освестена оваа населба, проблем се населбиве со пацифисти ко овие на твитер што виреат што им смета скандирање чиста македонија и пеење излези момче а сега дробат д ане се мешала националност
Такви пацифисти имало секогаш само немаше твитер. Тие се помалку од 1%.

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Ние само зборуваме, тие касапат, а млади животи ни гаснат како да не е доволна трагедија на некоја фамилија што решила во оваа ужасна, ужасна, ужасна заедница да роди дете..

Вчера на поплавите во Србија, Босна и Хрватска со транспаренти се ситеа, им викаа да вежбаат пливање, посакуваа да изумрат сите.
Денес ни заклаа со секири 19-годишно момче.
Претходно ни егзекутираа 5 цивили, 4 момчиња ~20год. на Велигден, воена егзекуција - наредени и стрелани. Во 2001 ни егзекутираа цивили, масакрираа, силуваа и касапеа живи луѓе.
Во Западна Македонија, редовно им вршат терор на цивилното население и секаков можен тип на (национална/религиска) провокација.
Во Косово ги избркаа сите срби со метод кој може само да се нарече етничко чистење (textbook постапки, btw. јасни и гласни).

Кога слушнавме „со нож убиен Македонец во Ѓорче“, сѐ беше јасно, кој и како, само чекавме на некои небитни детали..
Состојбата е катастрофална! Ужасно е потребно решение.

Лесно е во теорија да расправаме морал и повисок степен на размислување, толеранција, разбирање, меѓусебна почит, итн., додека
не ни се случи на нас. Кога ти од дома ќе дадеш жртва - брат или сестра, да ти ја искасапат и остават како ѓубре покрај тротоар
или егзекутираат со 30 куршуми и затворен ковчег, ќе дојдеме ние и ќе ти речеме
„сѐ е во ред, пробај со разговор, убиецот е само убиец, пристап - хармонија и љубов“.
Си помислил ли како е од таа страна?

Луѓе, застанете пред да напишете нешто. Мала умствена проверка пред да се стисне enter!

Последниот пат, памтам, направија протест на мирот (марш на мирот?) откако НИ ЕГЗЕКУТИРАА 5 Македонци на 1km од СКОПЈЕ.
Тие излегоа во *одбрана* за убијците на Македонци, палеа и кршеа по градов. Тоа беа бедни месеци да се биде Македонец во државава.
Иако и останатите месеци не се сјајни.

Секојдневни провокации во автобуси, во населби каде што се мнозинство, во ситуација кога се во поголем број, ...

Што е проблемот бе луѓе, што се случува со нас? Која е таа толку силна пропаганда што ве тера да затворите очи и да
верувате дека ова не се случува? Кога ќе разберете на каде ова оди?
На глувци во лабораторија решавањето краток пат во лавиринти им оди побрзо од будење на мнозинството од Македонците...

Тука и сега гарантирам дека не постои ниту еден друг народ кој волку би трпел.
Ги вклучувам сите просветлени и про-европски, про-демократски, продуховени народи: Шведска, Австрија, Германија, Норвешка, Данска, Финска..

Ние тука имаме проблем со примитивни, едноклеточни суштества со јасни, видливи деформитети и ментална уназаденост, кои решаваат сѐ со насилство. Не постои друг тип на комуникација освен насилство. Зошто пробуваме поинаку, не ми е јасно?

Нѐ научија дека трпиме (објективно, како цела држава) и секогаш нѐ потсетуваат и ни даваат до знаење (јасно, недвосмислено) дека многу брзо може да се „налутат“ и да го „решаваат“ проблемот, или со други зборови да ни започнат војна.

Ќе се најде ли некој маж да рече „не се ТРПИ ова и нема да трпиме“ итн.? Посочувам кон одговорните.. Ние и вака и така не можеме ништо (како поединци) - за нас експресно важат законите. До момчето што рече вооружете се за одбрана: солиден и (жално, но) здраво-разумски потег е тоа - но тука апелирам да се прочита законот за поседување на оружје. Тоа е збир на глупости какви што не сте виделе.
На кратко: ако немаш силни врски, нема да добиеш дозвола.

Пред очигледните малоумни забелешки „лелеллл повикува на војна, лелел ти прв ќе избегаш“ или слични 17-годишни изјави, напоменувам дека сум човек кој би дал сѐ да може да се реши мирно, како што сметам дека секој _човек_ треба да постапи.
Но, ако знам дека не може мирно, постојат и други начини кои вреди да се пробаат. Сите знаеме дека жално е во 2014 да се расправаме
за вакви работи, во време на наука, слободен пристап на информации, тоа на сите ни е јасно. Но, каква полза кога ТУКА и СЕГА го имаме ОВОЈ проблем? Тоа е. Мора да се реши пред да продолжиме. Нема друг излез.

Нема поента да волку очигледни факти човек да расправа теории.
Мене често ме фаќа (туѓ) срам, кога гледам глупости како момчево на темава.. заборавив како се вика што лупаше, иако му потенцираат сите.. или момците од twitter кои се во посебен делириум.

Може и да грешам во некоја повисока смисла, не е исклучено, само сум (скоро) убеден дека ОВА што го правиме сега - т.е. НИШТО - е најлошиот потег што постои!

Член од
2 мај 2014
Мислења
42
Поени од реакции
9
Ајде одите правите деца..Македонија пропаѓа :drk:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Virusi Shkupi Veke 1 mesec sekoja vecer ima napad nad cella familia allbanska so se I sesto duri I so bombi vo radisani nikoj ne kazuva nisto a so ova odma si krevavte vreva.e da se sllozuvam nema sozivot :facepalm:

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.544
Поени од реакции
770
Јас сакам да се носи оружје по дома, и плус да може да натрапник по дома да го стрелаш и да си чист. Ова е една од подобрите работи т.е реформи од осамостојувањето на до денес
Па оружје по дома може да си имаш со дозвола. Друга е поентата и реториката тука.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Такви пацифисти имало секогаш само немаше твитер. Тие се помалку од 1%.
шират тренд другар и лејки лесни во главите им веруваат и ги понесуваат, тоа ми пречи. Ајде јас ќе искочам пак, слики не можам да ви праќам ама ако има нешто ново ќе пишам

Uchiha Sasuke

Sharingan User
Член од
21 март 2013
Мислења
3.627
Поени од реакции
7.385
Доле државата,горе народот...Да ја очистиме Македонија да се се собереме вечер да дивееме малку низ скопје....Да не кажувам детално шо да праиме
Да живеев Скопје,без око да ми трепни одма тргав.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Јас вината ќе ја стаам најпрвин на надлежните а после на изродиве.
Викаат “Сторителот неколку пати бил осудуван и е познат на полицијата“.
Значи ако неколку пати бил осудуван очигледно примарното значење на затворската казна (социјализација и ресоцијализација) не се остварило и изродот продолжил со престапи и кривични дела. Ако не се остварило со кој кур го пушташ на слобода бе гаду?
Уште се фалат познат и бил на полицијата. Многу помага тоа во моментов, ептен.

Не ми се верува дека ова ќе го напишам ама СУМ ЗА ОКО ЗА ОКО, уште вечерва, на некој од неговото семејство. Да види како е.

T

templar55

Гостин
не не ме води патот натака ама верувам дека се повторува историјата и сите дуќани пак ќе им ги искршат ко пред 10 години

другар одамна е освестена оваа населба, проблем се населбиве со пацифисти ко овие на твитер што виреат што им смета скандирање чиста македонија и пеење излези момче а сега дробат д ане се мешала националност
Остави ги ти на Сорос платениците, со тие пичкици на крај се решава.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ova e delo na orko kozoebacki incest shipci?

Член од
1 мај 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Премногу жалосно :( Што се случува со луѓево?? Дали е ова резултат на сиромаштија или несигурна држава? Почивај во мир :(

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Тогаш правиш штети сам на себеси. Куќи, коли, дуќани на Македонци ли да се кршат и палат? Секој протест треба да има цел, а не на крај да се заврши со разбивање на трафика и полнење торби со пиво. И, не се решава ништо со палење и кршење, туку со долготрајна стратегија која ќе дава резултати. Почнете сите да правите по 4 деца во просек да видиш како голем дел од проблемите ќе престанат. Голем дел од овие проблеми сега што ни се случуваат се само резултат на нашата слаба демографија.
Ни тоа не го решава проблемот, проблемот е во проклетиот систем наметнат од шака луѓе и не манипулираат сите како им одговара т.е изиграваат господ. Проблемот се решава кога ќе почнат законите да функционираат за сите, од циган што собира хартија и го кочи цел сообраќај рано наутро до премиер што си ги наполнил сметките со девизи, што не може ни да ги изброи

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Ова не оди на арно...Дечки,спремајте си оружје,чатали.праќи,молотови,штитови од сообраќајни знаци и исечени пластични корпи за ѓубре,гас маски,ќе има војна,кој има нека земе и огнено оружје...
http://cdn.pjmedia.com/zombie/files/2012/05/IMG_6871.jpg
http://rack.1.mshcdn.com/media/ZgkyMDE0LzA0LzAxLzYxL1RoYWlsYW5kMi43MzRmNC5qcGcKcAl0aHVtYgkxMjAweDk2MDA-/101c4ff2/443/Thailand-2.jpg
http://publicintelligence.net/wp-content/uploads/2012/04/bahrain-april-2012-5.jpg
http://por-img.cimcontent.net/api/assets/bin-201001/aeabffd14c0a75e109e3778ed92eac9e.jpg
Со овие се управува држава,се кутка власта и се зема власта во свои раце,докажано е со милост дека ништо тука не бивало...Самата историја кажува на тоа дека со милост не се решаваат големи проблеми...

Kajgana Shop

На врв Bottom