Насилства во Македонија

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Дај бар ти не сери аплаудираше на нивните голови вчера
Не знаев дека ФК Шкендија покрај тоа што играат ФУДБАЛ, се убијци... Не трескај глупости и не споредувај нешто што нема врска!

Ф

Флеш

Гостин
Ако татко ти ја силува сестра ти или ти ја силуваш мајка ти,не значи дека и кај нас се случува тоа.
се што сакав да поентирам е дека има луѓе меѓу нас ,дали брат,мајка,вујко ,било кој може да е убиец,злосторник.... Секој поединец е различен ... да бараш повици за убиство на цел народ според вас е добра работа ?! ма ајде ви се молам

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Што знам Албанциве некако не ми изгледаат дека би краделе точак ама секогаш се може да бидне ако се Албанци тогаш под итно треба да бидат фатени и да добијат минимум 15 години казна ама според мене реално гледано и да бидат фатени повеќе од 3 години нема шанси да добијат и на 1 ипол на условно ќе одат бидејќи судскиот систем е катастрофа невидена, срамота невидена се.
15 години казна? Толку треба за педофилија да биде, минимум! За убиство со умисла, доживотна казна без можност за намалување и слично. Мада, би разгледувал опција за смртна казна во поедини случаи!

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
се што сакав да поентирам е дека има луѓе меѓу нас ,дали брат,мајта,вукјо ,било кој може да е убиец,злосторник.... Секој поединец е различен ... да бараш повици за убиство на цел народ според вас е добра работа ?! ма ајде ви се молам
Дали имаш слушнато за закани кон некој од вашите од повеќе македонци?Или македонци да палат автобуси?Или да силуваат невини ваши??????????????????????????????????????????

Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
Не знаев дека ФК Шкендија покрај тоа што играат ФУДБАЛ, се убијци... Не трескај глупости и не споредувај нешто што нема врска!
Јас незнаев дека Шкендија покрај тоа што играат фудбал нивни навивачи се Шпонови и работат на твое убивање 24 часа. Кој снобизам, да оди шпонска екипа во Штип и да навиваат за истата во градот на Гоце Делчев. Ало!

D

Deleted member 53418

Гостин
Мислиш Македонија е моќна да воведе смртна казна да беше друг да кај нас тоа не верувам неможе закон да помине бе а не па тоа

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
15 години казна? Толку треба за педофилија да биде, минимум! За убиство со умисла, доживотна казна без можност за намалување и слично. Мада, би разгледувал опција за смртна казна во поедини случаи!
смртната казна е укината многу одамна мислам, или јас така сум мислел?

Доживотно нека им дадат уште у прво рочиште.

F

FARANG

Гостин
шкендија и балистите се се освен фудбал. има врска и тоа голема, само ај ти продужи да се правиш будала

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
смртната казна е укината многу одамна мислам, или јас така сум мислел?

Доживотно нека им дадат уште у прво рочиште.
Укината е со Уставот од 1991. Претходно во СФРЈ постоела. Сакав да кажам дека би разгледувал враќање на смртната казна, која би се применувала во посебни случаеви.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Дали имаш слушнато за закани кон некој од вашите од повеќе македонци?Или македонци да палат автобуси?Или да силуваат невини ваши??????????????????????????????????????????
Не му замерувај, Вори е симбол на глупоста овде.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Па добро бе да му ебам матер кај е човечноста кај луѓево бе? Не сакам да сум во кожата на родителите, истата приказна се повторува од Смилковско. Родителите пресреќни што дочекале синот заврши средно, матурант кога треба да се слави, ќе се завијат во црно за цел живот, ради кој? Ради кој?
Ради проклети планинци што немаат што да прават со самите себе па ќе скратуваат туѓи животи.
Не не се криви они, самите сме си криви што дозволуваме вакви работи да се случуваат. СМРТНА казна дур не се воведе вака ќе биде. Неможе некој да си зима за право да одлучува за туѓ живот. Истово се повторува веќе долг период и народот не се крева на нозе, на протести ни 200 луѓе нема, а нашите државни органи ќутат ко пички некој, им одат по гзот на соживотњаците.

Како сакате зборете, ФАКТ е дека ова е дело на планинци. Исто како што беше и ситуацијата за велигден. И баш чудно е како кога се работи за Македонец напаѓач инстатно се наоѓа сторителот, а кога се работи за Албанец, сторителите се во бегство неможат да се најдат, па ни мачкаат очи демек се пронајдени и така се дур не се подзаборави случајот. Бог да чува бе сеќири, копачи имало, алоооо кај живееме ние бе?
Слична случка имаше во регионов пред 4-5 години мислам кога на професор од Ѓорче децата исто така матуранти му ги претепаа со шипки.
И ниеден случај не е решен ниту му се гледа крај. Секогаш ќе се заташкуваат ваквите работи, а родителите немоќни ќе бидат и ќе треба да се задоволат со тоа: „Извинете, сторителите сеуште не се пронајдени но работиме на случајот, ве молиме за трпение". И така ќе ги мотаат, и ќе им ја зголемуваат болката место да ги решат одма по брза постапка.

И затоа што вака било, е и ќе биде во иднина вакви работи ќе се случуваат, а додека родителите плачат овие сторителите седат во некоја селска чајџилница и се смеат дур јадат тулумби. Тешко на родителите во овие моменти, место да си слават ќе го оплакуваат синот, ради некои бездушни луѓе кои го дишат истиот воздух со нас, крвнички да убиеш дете, аххх смртна казно појави се.
Како по обичај ќе почекаат. ќе се смири се и со ништо ќе помине како и претходно.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еве ги овие од Твитер Менада

i999y ‏@i999y 31s
Порталу !!!!ПИЧКА ТИ МАТЕР УБИЕЦОТ Е УБИЕЦ БЕЗ РАЗЛИКА НА НАЦИОНАЛНОСТ ИСТО И УБИЕНИОТ

(y)

очекувајте марш за соживот деновиве

Ф

Флеш

Гостин
Не му замерувај, Вори е симбол на глупоста овде.
слушај , не ме таргетирај мене, само сакам да се престане со глупостите за убиство на луѓе по националност , мене ме повикуваш дека зборам глупости а за другите дека е паметно .... гони се ....

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.560
Поени од реакции
29.153
Не се залажувајте со затворска казна, подобро ќе им е таму него на улица. Пици јадат, фејсбук и компјутери си имаат исто им се фаќа, само што чај нема да пијат у затвор.

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Укината е со Уставот од 1991. Претходно во СФРЈ постоела. Сакав да кажам дека би разгледувал враќање на смртната казна, која би се применувала во посебни случаеви.
Ама ни тогаш не се користела многу. Треба најитно да се воведе за вакви и слични случаи, па барем малку во тоа нивните племенски глави да се размислат што прават. И тоа препорачливо е казните да бидат со бесење или стрелање, а не со инекции.

Сочувство до семејството на убиеното момче :(

Kajgana Shop

На врв Bottom