Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
во директна борба за 8то место Валенсија ја победи Селта!! :D[DOUBLEPOST=1400364454][/DOUBLEPOST]Leo Baptistão becomes the first player to win La Liga and get relegated in the same season

Радости!
Честитки за атлетико, симеоне и нивните навивачи!
И повеќе од заслужено!

Севиља заради тоа што освој Уефа сезонава вгодина им е доделен директен плсаман или не?

Оти гледам коефициентов нагло се крева за нивна победа, а се разлика 1 бод со Сосиедад и нешто нема логика..

Севиља заради тоа што освој Уефа сезонава вгодина им е доделен директен плсаман или не?

Оти гледам коефициентов нагло се крева за нивна победа, а се разлика 1 бод со Сосиедад и нешто нема логика..

Од наредна година ќе важи тоа .
http://www1.skysports.com/football/...winners-with-champions-league-place-from-2015
http://www1.skysports.com/football/...winners-with-champions-league-place-from-2015

Да не читам цело, само ме интересира дали ќе му го земат местото на 4то пласираниот на пример? Оти вака, да беше од оваа година, ќе беше најпедерското нешто. Билбао дефинитивно заслужи да си игра ЛШ наредна сезона и ептен глупа им е одлуката според мене. И сеа на пример догодина еве освојува Евертон, а тие се 11ти во Англија на пример. И 4ти се Арсенал еве како по обичај...и Арсенал да не игра, на сметка на 11 пласираната екипа, која освоила факинг Лига Европа нема ама баш никаква смисла. :)

Абе или вие сте тоално збунети или јас!

Бокица изгледа прашува дали Севиља ќе се пласира во ЛЕ директно следната година.

Ригел Кент му одговара за друга работа, дека победникот од ЛЕ ќе се пласира во ЛШ директно ама од 2015.

И муабетот продолжува уште :ROFLMAO:

Да не читам цело, само ме интересира дали ќе му го земат местото на 4то пласираниот на пример? Оти вака, да беше од оваа година, ќе беше најпедерското нешто. Билбао дефинитивно заслужи да си игра ЛШ наредна сезона и ептен глупа им е одлуката според мене. И сеа на пример догодина еве освојува Евертон, а тие се 11ти во Англија на пример. И 4ти се Арсенал еве како по обичај...и Арсенал да не игра, на сметка на 11 пласираната екипа, која освоила факинг Лига Европа нема ама баш никаква смисла. :)

Ова ќе важи од 2015 година , односно победникот во Европа Лига во 2014/15 ќе се пласира во ЛШ во 2015 год . Таа екипа е дополнително пласирана во ЛШ а квотите за учесниците во ЛШ остануваат исти.

Последно уредено од модератор:

Најмногу имаш страв за Јунајтед ако заврши наредната сезона 4-то и можноста да не играте ЛШ.+ уште една сезона :ROFLMAO:

Најмногу имаш страв за Јунајтед ако заврши наредната сезона 4-то и можноста да не играте ЛШ.+ уште една сезона :ROFLMAO:
Не бе, нема кој да освои ЛЕ од Англија. Додуша знам оти ме дупиш сеа, ама реално гледано Тотенхем не се замара таму, Евертон и Хал немаат шанса. :P

@Rigel Kent добро чим така, ама пак мора една екипа да отпадне. Нефер одлука според мене. :)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom