Гитара (почетник)

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Абе знам за тоа, и напоменав освен озвучување дали има и друга разлика. Дали е помека, по тивка, подобар звук... Тоа ми беше прашањето. Гитара не се купува секој ден, така да треба да се земе добро парче.

Па и јас ти напоменав што е разликата. Нема друга разлика. Може да има подобар звук ако е направена од подобро дрво. Може и по лош звук да има.. Се зависи од моделот на гитарата.. Може и едната и другата да бидат подобри.. Озвучувањето нема никаква улога во акустиката...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Некој да продава гитара до кај 1000-1500?
Поарно собери уште некоја илјадарка и купи си нова. Акустична настаро јас барем не би препорачал (ако 1000-1500 се денари претпоставувам станува збор за акустика).

Член од
15 март 2009
Мислења
68
Поени од реакции
15
Шо мислите за Fender CD60 како за напреден почетник или некој друг предлог во тој ценовен ранг? Има ли некој искусен гитарист да е слободен деновиве да ми прави друштво и да ми помогне при избор на гитара во Скопје?

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Од утре па натаму сакам да си земам гитара , ми ја препорачаа Squier SA - 150 , оти била најдобар избор за почетник, е сега кога ќе зимам , може ли некој од поискусните гитаристи тука што се да ми каже на што треба да внимавам при купување на гитарата , пошто немам некој искусен што би можел да го понесам да ми покаже , а планирам инаку гитарата да ја зимам од mimimuzika .

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Од утре па натаму сакам да си земам гитара , ми ја препорачаа Squier SA - 150 , оти била најдобар избор за почетник, е сега кога ќе зимам , може ли некој од поискусните гитаристи тука што се да ми каже на што треба да внимавам при купување на гитарата , пошто немам некој искусен што би можел да го понесам да ми покаже , а планирам инаку гитарата да ја зимам од mimimuzika .
Дали си размислувал за користена гитара можеби? Yamaha RGX-421D? Далеку е над онаа која мислиш да ја земаш ... и не е добар избор само за почетници туку за сите. Колку пари е ЅА150?
Едит, моја грешка, сега видов дека 150-ка е акустична :)

Последно уредено:
Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Дали си размислувал за користена гитара можеби? Yamaha RGX-421D? Далеку е над онаа која мислиш да ја земаш ... и не е добар избор само за почетници туку за сите. Колку пари е ЅА150?
Едит, моја грешка, сега видов дека 150-ка е акустична :)
Можеби и моја грешка шо не спомнав дека е акустична , инаку Squier SA - 150 ти е 4650 ден. во мими музика , а сакам и на ново гитара да зеам , не сум размислувал да зиам настаро , а и читав и гледав review на youtube , дека оваа гитара е можеби и најдобра за почетници .

Член од
15 март 2009
Мислења
68
Поени од реакции
15
Можеби и моја грешка шо не спомнав дека е акустична , инаку Squier SA - 150 ти е 4650 ден. во мими музика , а сакам и на ново гитара да зеам , не сум размислувал да зиам настаро , а и читав и гледав review на youtube , дека оваа гитара е можеби и најдобра за почетници .
Ако сеуште немаш земено гитара може да отидеме заедно, и јас планирам да земам од мими...

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Ако сеуште немаш земено гитара може да отидеме заедно, и јас планирам да земам од мими...
Сега гледам , погоре сум згрешил , сум пишал Squier SA - 150 , а гитара е Squier SA-105 , инаку денеска бев и си ја земав :).

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Сега гледам , погоре сум згрешил , сум пишал Squier SA - 150 , а гитара е Squier SA-105 , инаку денеска бев и си ја земав :).
И како се продавачите во мими, љубезни? Дозволено е на почетници како мене да посвират на гитарата пред да ја купат? Планирам да идам деновиве...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
И како се продавачите во мими, љубезни? Дозволено е на почетници како мене да посвират на гитарата пред да ја купат? Планирам да идам деновиве...
Не би требало да направат проблем. Ипак секое парче си е различна приказна, иако се сериски произведени.

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Љубезни беа , прво ми ја дадоа гитарата да посвирам ,ама ја оти сум почетник и тапа бев , само си дрнкав онака , и со мене беше едно другарче шо свири гитара , он ја проба , арна беше , и ја земав :)

H

HoT IcE

Гостин
Момци ми требаат совети за почетник за купување на гитара. На што да обратам внимание кога ќе купувам гитара, марка, модел и што ти знам. За жичана, акустична гитара зборам.

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Момци ми требаат совети за почетник за купување на гитара. На што да обратам внимание кога ќе купувам гитара, марка, модел и што ти знам. За жичана, акустична гитара зборам.
Има друг тип на гитари?
Неможеш сам ако немаш искуство да процениш дали некоја гитара е добра или не. МОРАШ да земеш некој поискусен со тебе. Плус зависи каква сакаш. Големина, форма... Со cutaway, без cutaway.. Какви песни планираш да свириш? Буџет?

H

HoT IcE

Гостин
Има друг тип на гитари?
Неможеш сам ако немаш искуство да процениш дали некоја гитара е добра или не. МОРАШ да земеш некој поискусен со тебе. Плус зависи каква сакаш. Големина, форма... Со cutaway, без cutaway.. Какви песни планираш да свириш? Буџет?
За прашањето. Се водев по ова.
Буџет до 5000. Рокче. Нирвана, ЦЦР, Lynyrd, класик рок. Абе за ќејф зиам, животна желба ми е ова, не планирам нешто апла професионален гитарист да биднувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom