(Не)корисноста на молитвата

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Mики, полека
прво ми спомена 10та божја заповед, па ми посочи кај да ги побарам (Матеј). Таму се шест, фалат уште 4. Кај е остатокот на заповедите? Ја нема десеттата...

Десеттата не сум ја споменал неколку денови, а во Матеј не фали ништо: имат све што требит.

Твој проблем е ако не можеш нешто да забележиш, иако веќе е посочено каде е: во Матеј, 22.35-22.40, каде двете Заповеди се сублимат од првите 4 и останатите 6 Божји Заповеди, онака како што Мојсеј ги доби од Господа, на две камени плочи.

Десеттата не сум ја споменал неколку денови, а во Матеј не фали ништо: имат све што требит.

miki.jpg

Твој проблем е ако не можеш нешто да забележиш, иако веќе е посочено каде е: во Матеј, 22.35-22.40, каде двете Заповеди се сублимат од првите 4 и останатите 6 Божји Заповеди, онака како што Мојсеј ги доби од Господа, на две камени плочи.

miki2.jpg

miki3.jpg

Мики, да не ти го хакираа профило, оваков збунет муабет не личи на тебе??​

Прегледај го приврзокот 92383

Прегледај го приврзокот 92384

Мики, да не ти го хакираа профило, оваков збунет муабет не личи на тебе??​

Let3,

своите неспособноисти не ги пренасочувај кон другите: ем не веруваш, ем не знаеш, ем не разбираш, а згора на све, у секоја манџа се мешаш...

Let3,

своите неспособноисти не ги пренасочувај кон другите: ем не веруваш, ем не знаеш, ем не разбираш, а згора на све, у секоја манџа се мешаш...
Нешто си нервозен деновиве, не знам дали јас те вознемирувам, дали нешто со синодот те мачи, али се заплетка сам во многу едноставни работи во кои дури и спирос би се снашол подобро, де посочуваш старозаветни заповеди, де велиш не важеле, де на исус десета заповед де немало десета исусова заповед... остај сега не е то битно, важно да ни се вратиш во нормала, нема со кој инаку издржана дискусија за религија да прам

нема со кој инаку издржана дискусија за религија да прам

Како бе нема со кого? Ами Твоиве монолози, како диксусија со самиот себе, се идеален пример за саморазбирање...:pos:[DOUBLEPOST=1400139127][/DOUBLEPOST]
де посочуваш старозаветни заповеди, де велиш не важеле, де на исус десета заповед де немало десета исусова заповед...

Неписмелакот си останува неписменлак, оти постојат нешта кои се учат у „основно„ оти после е доцна...Така, ем не си ја научил азбуката во рисјанската вера, ем пишуваш цели романи на грбот од истата.

Како бе нема со кого? Ами Твоиве монолози, како диксусија со самиот себе, се идеален пример за саморазбирање...:pos:[DOUBLEPOST=1400139127][/DOUBLEPOST]

Неписмелакот си останува неписменлак, оти постојат нешта кои се учат у „основно„ оти после е доцна...Така, ем не си ја научил азбуката во рисјанската вера, ем пишуваш цели романи на грбот од истата.
Eте си освежен, браво !
Значи да продолжиме, ми посочи десетата Божја заповед, мислеше на старозаветната десета заповед или новозаветна десета божја заповед??

али се заплетка сам во многу едноставни работи

Не се заплеткав во ништо: за разлика од Тебе, кој блада постови на формов, јас барем давам одговори.
Тоа што не ги разликуваш Законите во Писмото, тоа е само Твоја неукост, а не нечије заплеткување.[DOUBLEPOST=1400139277][/DOUBLEPOST]
Eте си освежен, браво !
Значи да продолжиме, ми посочи десетата Божја заповед, мислеше на старозаветната десета заповед или новозаветна десета божја заповед??

Не бе, мислев на 10-тата заповед од Ведите.

Не бе, мислев на 10-тата заповед од Ведите.
Хм, не ми си јасен, десетата заповест во ведите вели нешто за чинење на дарма (должност - заповед - привилегија) и при тоа постојано да се има на ум благословената сила која не води во саскаши бхава
Дали мислеше под саскаши бхава чистата природна сила или некоја боженственост? и дали кон неа треба да се пристапи и со доза на бхава?

Хм, не ми си јасен, десетата заповест во ведите вели нешто за чинење на дарма (должност - заповед - привилегија) и при тоа постојано да се има на ум благословената сила која не води во саскаши бхава
Дали мислеше под саскаши бхава чистата природна сила или некоја боженственост? и дали кон неа треба да се пристапи и со доза на бхава?

„Дали Вие, како претставник на Вашите истомисленици, сметате дека економската состојба во Македонија е добра?„-прашува Цацко.
„Да„-вели анкетираниот минувач.[DOUBLEPOST=1400141346][/DOUBLEPOST]
Дали мислеше под саскаши бхава чистата природна сила или некоја боженственост?

„Силата нека биде со тебе„-вели Оби ван Кеноби.

Mики, полека
прво ми спомена 10та божја заповед, па ми посочи кај да ги побарам (Матеј). Таму се шест, фалат уште 4. Кај е остатокот на заповедите? Ја нема десеттата...

.

Во Исус е Клучот и исполнувањето на сите заповеди! Го имаш Него - имаш се’, Го немаш Него - џабе ти е се’!

И клучот на Давидовиот дом ќе го ставам на рамењата негови;
Tој ќе отвори, и никој нема да затвори; Tој ќе затвори и никој нема да отвори.

(Исаи. 22:22)

1a14acb49889d00f3dc76b9417813ab2.jpg

.
.

Последно уредено:
.

Во Исус е Клучот и исполнувањето на сите заповеди! Го имаш Него - имаш се’, Го немаш Него - џабе ти е сe

.
.
Џаба е Исус кога не може да го замолиш да нема повеќе болни гладни и сиромашни деца. Пошто како е ветено, верник лесно со молитва може да го стори тоа, замисли спира, какво добро дело би направил кога такво нешо би го замолил Исус, посебно пошо имаш од тие детските срца, малечко, Исус 100% ќе те услиши, тој самио пред сведоци има кажано:

23 “Имајте вера во Бога, Оти, вистина, ви велам, ако некој и рече на оваа планина: ‘Дигни се и фрли се в море!’ и не се посемнева во срцето свое, а поверува дека ќе биде како што рекол, ќе му се исполни, што и да каже.
24 Затоа ви велам, се што ќе побарате во молитва, верувајте дека ќе го добиете: и ќе ви биде.

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14

нема повеќе секој ден да умираат по 20000 деца од последици на сиромашија и болести, ти на цел свет ќе му докажеш дека има бог чија пресветла мудрост отелотворена преку единственото пре,удро евангелие кое е повеќе од било кое евангелије на свет е во благоста и милоста на Исуса, и никој појќе нема да ти се исмејува ии да те заебава шо си таков

Џаба е Исус кога не може да го замолиш да нема повеќе болни гладни и сиромашни деца. ...

Твојот духовен татко (ѓаволот) кој што се противи на Божјата Мудрост, Волја и Сила е причината зошто се’уште не се исполнети сите молитви на чедата Божји и Царството на БОЖЈАТА Мудрост не завладеало насекаде и во се’!

Но, без грижа. Иако твојот духовен отец (заедно со сета негова духовна фамилија и следбенштво) грчевито се противи на Волјата Божја и Царство, тие засигурно неможат да Го спречат истото да завладее на целата земја, во која нема да има нити глад, нити жед, нити болест, нити неправда, ...!

А најпоследниот непријател кој ќе биде уништен, е смртта!
(1 Коринт. 15:26)

.

flat,550x550,075,f.jpg

Твојот духовен татко (ѓаволот) кој што се противи на Божјата Мудрост, Волја и Сила е причината зошто се’уште не се исполнети сите молитви на чедата Божји и Царството на БОЖЈАТА Мудрост не завладеало насекаде и во се’!

Но, без грижа. Иако твојот духовен отец (заедно со сета негова духовна фамилија и следбенштво) грчевито се противи на Волјата Божја и Царство, тие засигурно неможат да Го спречат истото, во кое нема нити глад, нити жед, нити болест, нити неправда, ...!

.

А бе батали тоа е глуп одговор, ако е така оти има богати сити и здрави деца? оти и за нив не важи истото како и за болните и сиромашните.
Размисли уште па дај попаметен одговор

.
Сите луѓе да бидат здрави, сити и во изобилие (пред се’ Духовно) е Волјата БОЖЈА, но, како што ти реков:

.

Но, без грижа. Иако твојот духовен отец (заедно со сета негова духовна фамилија и следбенштво) грчевито се противи на Волјата Божја и Царство, тие засигурно неможат да Го спречат истото да завладее на целата земја, во која нема да има нити глад, нити жед, нити болест, нити неправда, ...!

.

flat,550x550,075,f.jpg

.
Сите луѓе да бидат здрави, сити и во изобилие (пред се’ Духовно) е Волјата БОЖЈА, но, како што ти реков:

Спиро, имаш на свет богати здрави сити деца и имаш деца кои секој ден умираат од глад болести и сиромаштија. Кој може тоа да го реши? Бог. Како ? ако се упати молитва кон него како што тој ветил:

23 “Имајте вера во Бога, Оти, вистина, ви велам, ако некој и рече на оваа планина: ‘Дигни се и фрли се в море!’ и не се посемнева во срцето свое, а поверува дека ќе биде како што рекол, ќе му се исполни, што и да каже.
24 Затоа ви велам, се што ќе побарате во молитва, верувајте дека ќе го добиете: и ќе ви биде.

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14

ни врази ни ѓаоли се споменати спиро туку:

се што ќе побарате во молитва, верувајте дека ќе го добиете: и ќе ви биде.
и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот
Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.

Неман никаков помен на: “арно ама ако ѓаоло речи не - јас не ќе можам да исполнам“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom