Нема веќе отворање фирми на домашна адреса

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Neli rekoja deka nema da vlijae menuvanjeto na imeto na ulicite.Bas me interesira od koj grad si i dali e moralno toa sto si go napravil ili e po tvoja zelba.
Морав , бидејки во нашата бранша имаме лиценци кои треба да гласат на вистинската адреса , ако те најде внатрешна со запирка помалку ке те одере а не пак адресата да не ти се совпаѓа ! Инаку тоа беше моја проценка , подобро сам да ја завршам промената отколку да се надевам дека при контрола ке ми се погоди некој кој ке разбере дека сум во право , што не сум ја извршил промената.

Ќе дојде Милицијата на Бате Саше ...ќе ти донесат заштитен сведок,сведок провокатор и се што е друго потребно и неопходно.....потоа Зврле и другарите ќе го стават тоа на законски нај брзата лента да се заврши , и за не долго време ќе се дружиш со Велија,Брат Љубе,Бајруш,Шипо,Ставрич и останатите ...само прашање е колку време ќе те чуваат на Пансион (y)
Значи, мислам дека не сме се разбрале.

Отварам продавница, ни фирма ни буртур.
Доаѓа прва инспекција. Си одам, заклучувам, кој ги ебе. Они пломбираат. Ја подоцна дента/ноќта, кршам пломба, си ја зимам робата и никад не се појавувам на тоа место. Да речеме облека е робата. Како ќе ме најдат?

Значи, мислам дека не сме се разбрале.

Доаѓа прва инспекција. Си одам, заклучувам, кој ги ебе. Они пломбираат. Ја подоцна дента/ноќта, кршам пломба, си ја зимам робата и никад не се појавувам на тоа место. Да речеме облека е робата. Како ќе ме најдат?

Значи не е дека не се разбираме :)
Се си е јасно како ден ...(y)

Сакам само да ти ја доловам , ако можам се разбира , атмосферата во нашето општеството . дека ако ти се намерачат нема спас од нив...

Патем не знам дали ти е познато , дека пред помалку од една година , отворен е нов сместувачки капацитет за сите оние кој сакаат да експериментираат со законите , кој ни ги носат секојдневно 24/7...(n)
Објектот
се наоѓа, не далеку од Куманово во правец на Свети Николе и како што слушам капацитетот не бил исполнет до крај...славното К'шање ги очекува сите оние кој нема да ги следат напаствијата на Фамилијата :facepalm:

Ама како и да е ...Законот мора да се почитува па дури и кога е грешен :tapp:

Последно уредено:
Вечерва праев муабет со еден дечко и тој и рече дека цел на ова е да се оневозможат тие кои имаат фирми регистрирани дома, домашните трошоци да ги прикажуваат како трошоци на фирмата.
На пример, дома си реновираш, варосуваш или си купиш намештај и сето тоа го прикажуваш како трошок на фирмата
Не знам колку ова „ држи вода “. Колку што јас знам тие кои имаат фирми регистрирани дома се најчесто сиромашни. Богатите немаат фирми регистрирани дома

Вечерва праев муабет со еден дечко и тој и рече дека цел на ова е да се оневозможат тие кои имаат фирми регистрирани дома, домашните трошоци да ги прикажуваат како трошоци на фирмата.
На пример, дома си реновираш, варосуваш или си купиш намештај и сето тоа го прикажуваш како трошок на фирмата
Не знам колку ова „ држи вода “. Колку што јас знам тие кои имаат фирми регистрирани дома се најчесто сиромашни. Богатите немаат фирми регистрирани дома
Ова како волкот коа му викал на јагнето дека ќе го изеде зашто му ја матело водата. А оно стоело низводно од него.

Онака ја следам темава бидејќи татко ми има приватен бизнис па сега ке треба да менеме адреса сигурно, исто како промена на е-мејл адреса пред нова година во централен регистар 1603денара. Па за 2-3 месеца ќе измислат нешто друго за 1603денара и се така. А овој Inglorious Basterd изгледа мислењата ги пишува од некој штаб,оти толку одбрана на власта за глупи закони што се измислени само со една цел да се соберат пари во буџетот не сум видел од некој што има приватен бизнис и што некогаш едвај врзува крај со крај па и на секој 2-3месеци измислуваат нешто и излезат непланирани трошоци.
Тоа со имејл адресите е од 2011, не е од пред Нова година.
Нема да ти дозволат да заминеш додека не се легитимираш. Обично имаат полициска асистенција со нив. Полицаецот ќе те приведе, па откако во станица ќе ти утврдат идентитет, ќе те пуштат. Дури и да не те легитимираат, ќе те најдат после со договорот за закуп или сведочењето на сопственикот на објектот кој го пломбирале.

Тоа со имејл адресите е од 2011, не е од пред Нова година.
Последен рок беше пред нова година и точно за истото тоа плаќавме и пред 2-3години кога сите фирми ја корисеа е-мејл адресата на сметководителката, но неколку месеци пред нова година и истекна нова глупост сите да имат посебен мејл и мораше да се изврши повторна промена и повторно 1603 денари. Затоа не ми кажувај од кога е бидејќи ногу добро знам.

Последен рок беше пред нова година и точно за истото тоа плаќавме и пред 2-3години кога сите фирми ја корисеа е-мејл адресата на сметководителката, но неколку месеци пред нова година и истекна нова глупост сите да имат посебен мејл и мораше да се изврши повторна промена и повторно 1603 денари. Затоа не ми кажувај од кога е бидејќи ногу добро знам.
Во Февруар месец 2011 беше сменет законот и се бараше од сите фирми да регистрираат сопствена имејл адреса. До Април истата година беше бесплатно. Тоа што сметководителката ја пријавила истата адреса за сите фирми си е нејзин, а и ваш проблем, не на државата. Ти можеш да обвинуваш кого сакаш.

Значи не е дека не се разбираме :)
Се си е јасно како ден ...(y)

Сакам само да ти ја доловам , ако можам се разбира , атмосферата во нашето општеството . дека ако ти се намерачат нема спас од нив...

Патем не знам дали ти е познато , дека пред помалку од една година , отворен е нов сместувачки капацитет за сите оние кој сакаат да експериментираат со законите , кој ни ги носат секојдневно 24/7...(n)
Објектот
се наоѓа, не далеку од Куманово во правец на Свети Николе и како што слушам капацитетот не бил исполнет до крај...славното К'шање ги очекува сите оние кој нема да ги следат напаствијата на Фамилијата :facepalm:

Ама како и да е ...Законот мора да се почитува па дури и кога е грешен :tapp:
Но, зарем некој кој би го направил тоа што го кажав не заслужува да оди во затвор?
Таму има неколку основни прекршоци, колку што рачунам. Прилично флагранто, не?
Тоа е држава. Ако не ги почитуваш законите, те санкционира. Така и треба да биде.

Проблемот, со примерот што го кажав, е суштински - што не донесоа до ниво, да не е баш јасно што е исправно а што не. Суштината на законите, правилата и нивното почитување, се искриви поради злоупотребата на овој систем, од државата. Донесени се до ниво и направени се така, да е стварно тешко да ги почитуваш и да бидеш совесен граѓанин, без да згрешиш некаде. Е тука доаѓа спроведувањето на овој систем во пракса, кое е изведено со искривување на основната функција. Да речеме, на казните. Тие не служат да корегираат неправилности, туку нивниот raison d'etre се самите тие.
Некој би рекол, со обичен јазик, служат за собирање пари.

Премногу тендер фирми и законот барем за тоа ќе спречи некои да отворат поради злоупотреба на дејноста или народно кажано фирми без дејност фантом.

Abe cim treba dozvola za prenamestaj vo dukjanot da baras (za pregradi od knauf trebalo dozvoli lol) sto uste nema da izmislat :-D
Koj gi vrti :-D

И со ова демек нема да може тоа да се направи?
Ќе се најдат други објаснувања пак трошоците да ги прикажат како загуба, само ќе бидат под други имиња, кога Apple и Google успеваат да не платат данок со креативни досетки, зошто овие што земаат некоја малку натпросечна плата не го направат тоа.
Крај краева, пак тие пари се потрошуваат и влегуваат во економијата или можеби тоа е проблемот што не влегуваат во буџетот

Премногу тендер фирми и законот барем за тоа ќе спречи некои да отворат поради злоупотреба на дејноста или народно кажано фирми без дејност фантом.

Дај ако може , Вие што живеете во Метрополата Македонска , проверете дали новиов предлог закон, со нивните фирмичиња ќе го почитуваат Цаци & Сарма :facepalm:

Последно уредено:
Абе битно е да имаш идеја Матиз после лесна работа ќе си купиш некој деловен објект сега има простор и за тоа.

Многу ме интересира како ќе се спроведе ова во Тетово,Гостивар,Струга итн. каде сите имаа куќи на три-четири ката, а во кои живеат и фиримите им се регистрирани на иста адреса.Кој ќе се осмели таму да казнува?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom