Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.997
Можеби, никогаш ми го нема речено тоа, а “долго“ се познаваме. Тоа можеби потекнува од неговото недоискажување.Грешка си. Не ги потценува, ги мрази.![]()
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Можеби, никогаш ми го нема речено тоа, а “долго“ се познаваме. Тоа можеби потекнува од неговото недоискажување.Грешка си. Не ги потценува, ги мрази.![]()
Не ме потценувај, ќе заглавиш во старт.И одговорот на твоето прашање е многу прост.![]()
Не сум се запрашал.Не ме потценувај, ќе заглавиш во старт.
Ако е прост одговорот, си се прашал зошто поокоравели атеисти од тебе не смеат да одговорат?
Гурџи каде бе со вакво прашањеАјде малку потешко прашање до атеистите.
Која е разликата меѓу битието и личноста кај човекот?
Знак дека немаш едно Его, денес некое друго дошло со камшик во рака.Ќе го прекршам зборот, но нема врска.![]()
[DOUBLEPOST=1400267629][/DOUBLEPOST]Интерсна работа е мозокот кај човекот, кога ќе види дека греши, секогаш ќе си најде изговор зошто тоа го направил или ќе сака да ја заврти работата на зеабанција, со анегдоти и одговори од типот: абе се заебавав јас.
Квалитети велиш а?Мислам дека знам кон што целиш со ова прашање, и познавајќи ги квалетите на 2-3 соговорника тука, мислам дека ќе се лизнеш у дискусијава
Инаку, битие е нессодветен збор, и тука може да паднеш.![]()
ОкКвалитети велиш а?
Па да ти кажам правилно до сега не видов некој со такви карактеристики.
Ќе те молам да не ме разочаруваш, само просто сваќање на поимот битие може да биде несоодветно во случајот.
Сакаш да се кладиш дека никој не смее да одговори?ОкДа почекаме да видиме кај ќе догура дискусијава.
МожеСакаш да се кладиш дека никој не смее да одговори?
Дефинирај што подразбираш под битие.....
Ти внук на Баба Ванѓа да не си?МожеУ пиво.
Не само што ќе ти одговорат, туку мојата прогноза е дека ќе ја добијат дискусијава, откако ќе продолжиш понатаму после нивниот одговор![]()
Знак дека немаш едно Его, денес некое друго дошло со камшик во рака.
Еве да те потсетам, ова е од вчера и пак си заборавил:
Ипси, овде вие требе да давате одговори, а ние да прашуваме.Дефинирај што подразбираш под битие.
Ок, ме уплаши, ај сега одмори.
А што мислиш, зошто само тебе ти ставив ембарго? .
“На нас“!? Мислев само на тебе, другите се ОК.Ипси, овде вие требе да давате одговори, а ние да прашуваме.
Да ти кажам право, знаев дека само ти ќе имаш храброст да се впуштиш во дискусија.
Проблемот во вашата секта се крие токму во битието, работите само на вољата, без да го развието битието.Без развој на битието не се постигнува Чистата Воља.[DOUBLEPOST=1400269551][/DOUBLEPOST]
Ок, ме уплаши, ај сега одмори.
Гледам си го разбрал поимот битие, остави да ни стане јасно и на нас неквалитетните.
Гурџи батали ме мене, јас не сум во секта, милион пати ти е тоа кажано, зошто толку ти е мерак да провоцираш? Едноставно свати дека таа област ти е непозната и не мешај области што не ги познаваш. Што е битие, што е волја кај нас, ти не си авторитет да кажуваш.Ипси, овде вие требе да давате одговори, а ние да прашуваме.
Да ти кажам право, знаев дека само ти ќе имаш храброст да се впуштиш во дискусија.
Проблемот во вашата секта се крие токму во битието, работите само на вољата, без да го развието битието.Без развој на битието не се постигнува Чистата Воља.
Па еве, ти со твојот авторитет дај одговор како ти што мислиш, па да видиме на кој му е познато а на кој не му е познато.Гурџи батали ме мене, јас не сум во секта, милион пати ти е тоа кажано, зошто толку ти е мерак да провоцираш? Едноставно свати дека таа област ти е непозната и не мешај области што не ги познаваш. Што е битие, што е волја кај нас, ти не си авторитет да кажуваш.
Што се однесува на прашањето, ако не дефинираш што ти подразбираш под тој поим, неможе да очекуваш ни одговор.