Прашања до Атеистите II

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
:D posle vakov post jas nemam poveke prasanja za tebe :pipi:

ja sfativ lesnotijata na objektivnosta.

kazi mu ne ili bukata a i imas objektivnost.
Едноставно е, дали неможеш или несакаш да сватиш незнам, твое си е. За да биде нешто субјективно, потребно е да има основа која ќе биде подложна на толкување, интерпретирање. Што ќе толкуваш во атеизмот? Верниците може да имаат милијарда варијанти за тоа што е Бог, атеистот на што ќе има варијанти? Што ќе толкува?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
? Верниците може да имаат милијарда варијанти за тоа што е Бог, атеистот на што ќе има варијанти? Што ќе толкува?
sfativme de.

nemate sto da tolkuvate.

vikate ne na drugite i voila objectif:)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Верниците може да имаат милијарда варијанти за тоа што е Бог,
...иако здравиот разум вели дека не може да постојат милијарда параленли вистини...[DOUBLEPOST=1400172852][/DOUBLEPOST]
атеистот на што ќе има варијанти? Што ќе толкува?

Атеистиот ќе го „толкува„ личното/своето поимање на категоријата „атеизам„: колку атеисти, толку атеизми.

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Интересна работа се ова атеистиве.
Што бидна сега, знаете да се договорите што е тоа атеизам мегу вас или не знаете?
Еден вака, друг онака, трет направи сам, на што личи ова, на Бит Пазар?
Имаше на времето „прирачници за атеисти“, да земете и да си го повторите матерјалот.
Ај договорете се за да знаеме што да дискутираме, вака пливате во матни води.
Секоја религија има одговор на тоа што е за нив Бог.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
...иако здравиот разум вели дека не може да постојат милијарда параленли вистини...
Моментално христијанството има околу 30 000 официјални верзии - деноминации, и погоди што вели секоја од нив?
Атеистиот ќе го „толкува„ личното/своето поимање на категоријата „атеизам„: колку атеисти, толку атеизми.
Што е тоа што ќе се толкува?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Интересна работа се ова атеистиве.
Што бидна сега, знаете да се договорите што е тоа атеизам мегу вас или не знаете?
Еден вака, друг онака, трет направи сам, на што личи ова, на Бит Пазар?
Имаше на времето „прирачници за атеисти“, да земете и да си го повторите матерјалот.
Ај договорете се за да знаеме што да дискутираме, вака пливате во матни води.
Секоја религија има одговор на тоа што е за нив Бог.
Навистина интересна работа, има многу паметни работи од нив (нас) да научиш.
Сакам да ви раскажам една анегдота. Онаа нашана, веројатно нема да ми се наљутиш, нели?;)
Се кладиме јас и Бог дека не може да се качи на некое дрво и да вика “Ги мразам атеистите„!
ОК, за 500 евра, се качува тој на една врба, се собира народ, а тој се дере ли се дере, победи во кладбата, ги зема парите и си одите. И знаете потоа како го нарекоа тој вид на врба потоа (мислам со се Бог на неа)?
Имам уште една, ама ќе ја чувам за друг пат. Секако, ако продолжи/ш да се исмева/ш од атеизмот.:D ;)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Навистина интересна работа, има многу паметни работи од нив (нас) да научиш.
Сакам да ви раскажам една анегдота. Онаа нашана, веројатно нема да ми се наљутиш, нели?;)
Се кладиме јас и Бог дека не може да се качи на некое дрво и да вика “Ги мразам атеистите„!
ОК, за 500 евра, се качува тој на една врба, се собира народ, а тој се дере ли се дере, победи во кладбата, ги зема парите и си одите. И знаете потоа како го нарекоа тој вид на врба потоа (мислам со се Бог на неа)?
Имам уште една, ама ќе ја чувам за друг пат. Секако, ако продолжи/ш да се исмева/ш од атеизмот.:D ;)
Тамн работа да си дозволам ти да ме изнервираш, тоа е за мене луксуз.

Гледаш,типично е за атеистите твојот тип на понашање, најверојатно требе да ги прочиташ „Прирачниците за атеисти“ и ќе ти бидат јасни многу работи, вака мислиш дека си интересен.

Интерсна работа е мозокот кај човекот, кога ќе види дека греши, секогаш ќе си најде изговор зошто тоа го направил или ќе сака да ја заврти работата на зеабанција, со анегдоти и одговори од типот: абе се заебавав јас.

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Тамн работа да си дозволам ти да ме изнервираш, тоа е за мене луксуз.

Гледаш,типично е за атеистите твојот тип на понашање, најверојатно требе да ги прочиташ „Прирачниците за атеисти“ и ќе ти бидат јасни многу работи, вака мислиш дека си интересен.

Интерсна работа е мозокот кај човекот, кога ќе види дека греши, секогаш ќе си најде изговор зошто тоа го направил или ќе сака да ја заврти работата на зеабанција, со анегдоти и одговори од типот: абе се заебавав јас.
Во кој смисол мислиш дека грешам? (уште се држам до зборот)
Кај тебе владее комфузија, не знаеш во кој Бог да веруваш, што е навистина срамно.

Дали во “прирачникот за атеисти„ пишува дека атеистите не смеат да ги заебаваат оние кои се трудат да ги заебаваат нив?

И целта не ми е да те изнервирам, туку да ти укажам дека не е убаво со некого да се потсмеваш. Рачунај го ова како шамар за шамар (но проблемот е во тоа што ги рече дека враќаш бокс за шамар, а јас ништо не осетив).;)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Дали во “прирачникот за атеисти„ пишува дека атеистите не смеат да ги заебаваат оние кои се трудат да ги заебаваат нив?
.
Ни тоа дело го немаш прочитано, а сите услови ги имаш, и јутубето и стринати вики и пак не можеш да се снајдеш.
Да зеам да ти цртам, па прочитај нешто мајката.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ни тоа дело го немаш прочитано, а сите услови ги имаш, и јутубето и стринати вики и пак не можеш да се снајдеш.
Да зеам да ти цртам, па прочитај нешто мајката.
Па не сум како тебе, начитано дете (мислам читаш покрај се И глупости)!
Инаку извини, кои се дела не сум ги прочитал, а сум требал? Па можеби ќе влезат некако во густиот распоред до крајот на годината!

И мислам си ме помешал со некого, таа дефинитивно не ми е стрина. Да не си се кладел уште со некој друг пред нашиот облог? Гледав ја, имаше искуство за дерење и собирање народ. (се прашувам да не си се дерел и на друго место?)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Инаку извини, кои се дела не сум ги прочитал, а сум требал? Па можеби ќе влезат некако во густиот распоред до крајот на годината!

)
Под хитно да ја прочиташ Библијата.Остави све друго на страна.
Ако ја разбереш неа, другите книги во густиот распоред нема потреба да ги читаш.
Тоа е под услов ако си независен економски, ако уште чекаш на мајка ти или татко ти тогај си читај стручна литература за да се осамостоиш
Потоа ќе ти кажам што понатаму.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Под хитно да ја прочиташ Библијата.Остави све друго на страна.
Ако ја разбереш неа, другите книги во густиот распоред нема потреба да ги читаш.
Тоа е под услов ако си независен економски, ако уште чекаш на мајка ти или татко ти тогај си читај стручна литература за да се осамостоиш
Потоа ќе ти кажам што понатаму.
(y) за твојот пристап, да бидеш хумористичен малку, а не намќор затворен помеѓу 4-ри ѕида и кој има за цел да се потсмева на некого или на нешто.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Јас велам - верувам дека Бог постои. Ова е мој субјективен став.

Ти што велиш по ова прашање?
Јас тврдам дека не постои. Ова е мое субјективно размислување.

Одиме даље...

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Јас тврдам дека не постои. Ова е мое субјективно размислување.

Одиме даље...
И ќоравиот тврди дека светлината не постои. Тоа е субјективно размислување за него.

Одиме даље..

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
И ќоравиот тврди дека светлината не постои. Тоа е субјективно размислување за него.

Одиме даље..
Чим науката направила човекот да може да гледа и во темница, денес блиску е и до ова чудо. (Веќе се прават некакви наочари и со нив одат секако и неколку операции за со цел и слепиот да може да прогледа). И што ќе се случи доколку науката го изведе и ова чудо?
Инаку тоа го има кажано Стивен Хокинг, не сум го измислил јас.

Kajgana Shop

На врв Bottom