Прашања до Атеистите II

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
И одговорот на твоето прашање е многу прост. ;)
Не ме потценувај, ќе заглавиш во старт.
Ако е прост одговорот, си се прашал зошто поокоравели атеисти од тебе не смеат да одговорат?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не ме потценувај, ќе заглавиш во старт.
Ако е прост одговорот, си се прашал зошто поокоравели атеисти од тебе не смеат да одговорат?
Не сум се запрашал.
ОК одговори ти, па ќе ти дадам одговор.;)
Ќе го прекршам зборот, но нема врска.;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ајде малку потешко прашање до атеистите.
Која е разликата меѓу битието и личноста кај човекот?
Гурџи каде бе со вакво прашање:P

Па немаат сите читано што сакал да каже Гурџиеф во своите сознанија за религиите, за да го потрефат то што го очекуваш.

Ќе ти одговорат согласно Фројд и ја губиш поентата за која го поставуваш прашањето.

Мислам дека знам кон што целиш со ова прашање, и познавајќи ги квалетите на 2-3 соговорника тука, мислам дека ќе се лизнеш у дискусијава:)

Инаку, битие е нессодветен збор, и тука може да паднеш.:)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Ќе го прекршам зборот, но нема врска.;)
Знак дека немаш едно Его, денес некое друго дошло со камшик во рака.
Еве да те потсетам, ова е од вчера и пак си заборавил:
Интерсна работа е мозокот кај човекот, кога ќе види дека греши, секогаш ќе си најде изговор зошто тоа го направил или ќе сака да ја заврти работата на зеабанција, со анегдоти и одговори од типот: абе се заебавав јас.
[DOUBLEPOST=1400267629][/DOUBLEPOST]
Мислам дека знам кон што целиш со ова прашање, и познавајќи ги квалетите на 2-3 соговорника тука, мислам дека ќе се лизнеш у дискусијава:)

Инаку, битие е нессодветен збор, и тука може да паднеш.:)
Квалитети велиш а?
Па да ти кажам правилно до сега не видов некој со такви карактеристики.

Ќе те молам да не ме разочаруваш, само просто сваќање на поимот битие може да биде несоодветно во случајот.

Последно уредено:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Квалитети велиш а?
Па да ти кажам правилно до сега не видов некој со такви карактеристики.

Ќе те молам да не ме разочаруваш, само просто сваќање на поимот битие може да биде несоодветно во случајот.
Ок:) Да почекаме да видиме кај ќе догура дискусијава.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Сакаш да се кладиш дека никој не смее да одговори?
Може :) У пиво.

Не само што ќе ти одговорат, туку мојата прогноза е дека ќе ја добијат дискусијава, откако ќе продолжиш понатаму после нивниот одговор:)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Може :) У пиво.

Не само што ќе ти одговорат, туку мојата прогноза е дека ќе ја добијат дискусијава, откако ќе продолжиш понатаму после нивниот одговор:)
Ти внук на Баба Ванѓа да не си?
Погрешна прогноза брат.

Еве една од Ванѓа:
4509. Човекот ќе постигне толку висок степен на развој што ќе може да комуницира со Бог.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Знак дека немаш едно Его, денес некое друго дошло со камшик во рака.
Еве да те потсетам, ова е од вчера и пак си заборавил:
:facepalm:

А што мислиш, зошто само тебе ти ставив ембарго? Поради таквиот пристап, кој е застапен и сега односно игнорираш прашања. Добро, можеби толку знаеш, можеби те преценувам.

Праша за разликата помеѓу битието и личноста! Навистина долга тема за дискусија.
Битие значи суштество, материјално нешто, додека личноста (која, нели ти ја немаш или сеуште ја градиш) се сите човекови карактеристики на неговото однесување. Јас мислам дека се работи за внатрешната и надворешната убавина на човекот односно личноста. А каква врска има психологијата со атеизмот?
И тука јас тебе ти ставам точка, тоа е и мојот совет до сите атеисти затоа што ако сакаме квалитетна дискусија, треба да имаме и добар кадар.

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Дефинирај што подразбираш под битие.
Ипси, овде вие требе да давате одговори, а ние да прашуваме.
Да ти кажам право, знаев дека само ти ќе имаш храброст да се впуштиш во дискусија.
Проблемот во вашата секта се крие токму во битието, работите само на вољата, без да го развието битието.Без развој на битието не се постигнува Чистата Воља.[DOUBLEPOST=1400269551][/DOUBLEPOST]
:facepalm:

А што мислиш, зошто само тебе ти ставив ембарго? .
Ок, ме уплаши, ај сега одмори.
Гледам си го разбрал поимот битие, остави да ни стане јасно и на нас неквалитетните.

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Да ти кажам право, знаев дека само ти ќе имаш храброст да се впуштиш во дискусија.
Проблемот во вашата секта се крие токму во битието, работите само на вољата, без да го развието битието.Без развој на битието не се постигнува Чистата Воља.[DOUBLEPOST=1400269551][/DOUBLEPOST]
Ок, ме уплаши, ај сега одмори.
Гледам си го разбрал поимот битие, остави да ни стане јасно и на нас неквалитетните.
“На нас“!? Мислев само на тебе, другите се ОК.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Проблемот во вашата секта се крие токму во битието, работите само на вољата, без да го развието битието.Без развој на битието не се постигнува Чистата Воља.
Гурџи батали ме мене, јас не сум во секта, милион пати ти е тоа кажано, зошто толку ти е мерак да провоцираш? Едноставно свати дека таа област ти е непозната и не мешај области што не ги познаваш. Што е битие, што е волја кај нас, ти не си авторитет да кажуваш.
Што се однесува на прашањето, ако не дефинираш што ти подразбираш под тој поим, неможе да очекуваш ни одговор.

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Гурџи батали ме мене, јас не сум во секта, милион пати ти е тоа кажано, зошто толку ти е мерак да провоцираш? Едноставно свати дека таа област ти е непозната и не мешај области што не ги познаваш. Што е битие, што е волја кај нас, ти не си авторитет да кажуваш.
Што се однесува на прашањето, ако не дефинираш што ти подразбираш под тој поим, неможе да очекуваш ни одговор.
Па еве, ти со твојот авторитет дај одговор како ти што мислиш, па да видиме на кој му е познато а на кој не му е познато.

Kajgana Shop

На врв Bottom