RebelMk
₪ ₪ ₪
- Член од
- 18 октомври 2010
- Мислења
- 1.717
- Поени од реакции
- 1.123
http://www.youtube.com/watch?v=aB-BgcMqzoA&feature=plcp Еве добро видео на хрватски за ХААРП .
Може некој да доелаборира, кои се тие начини за предвидување земјотреси, зошто никој досега не ги имплементирал и кој успешно предвидел земјотрес и било евакуирано населението?
ХААРП ја направи катастрофата во Јапонија?
На теоретичарите на завери, по стравотниот земјотрес и цунамито што минатата недела ја опустошија Јапонија, не им требаше многу да подигнат нов сомнеж дека зад тоа повторно стојат ТИЕ. Всушност, теориите како веќе да беа подготвени и само се чекаше да се потврдат. Катаклизмата што ѝ се случи на Јапонија беше потврда. Новата теорија на завера за несреќата што ѝ се случи на Земјата на изгрејсонцето како виновник го смета ХААРП, мистериозен проект што американската влада го реализира на Алјаска.
Освен оние што веруваат дека со нашите животи си играат подземни сенки што имаат големи експерименти со вонземјани длабоко скриени во земјата, сè повеќе ги има оние што веруваат во оваа сериозна закана. Претседателот на Венецуела години наназад предупредува за тоа, а минатата година опасност од големи катастрофи во Јапонија предупреди и Бенџамин Фулфорд, новинар кој работи во Јапонија.
Еве и јас велам ќе има катастрофи уште и во јапонија,и Кина а за неколку години Ал каеда пак ќе направи ново "маестрално дело"...полека само.Теориите на завера за земјотресот во Јапонија
Фулфорд уште минатата година предупреди на катастрофата што оваа година ѝ се случи на Јапонија.
како и за ерупцијата на вулканот за Исланд
ОК еве ја нигатаОваа ТАЈНА ВЛАДА, според мислењето на оние што веруваат дека вистината е таму некаде, на Јапонија ѝ се заканува последниве четири години. Првото предупредување беше земјотресот во близина на Нигата во 2007 година, што исто така имаше епицентар близу една нуклеарна електрана.
Фокушима(9 степени беше земјотресот)Бидејќи по четири години Јапонците и понатаму не потпаднале под влијанието на „новиот светски поредок“, донесена е одлука со која нивното издавање ќе се забрза. Како средство за тоа ја избрале големата природна катастрофа што на прв поглед никому не би му изгледало необично, затоа што Јапонија секогаш ја потресуваат земјотреси. Земјотрес со неверојатна јачина бил најдобар избор, а цунамито и проблемите со радијација од уништените нуклеарки – корисна колатерална штета.
Дали ХААРП е виновен за земјотресот?
Токму така еве и за најкатастрофалниот цунами кој зафати цел океан иСе вели дека најдобар начин да измамите некого е да му кажете половина лага. Вистина толку наивна што мора да звучи како лага.
Забележете дека и пред ХААРП имало појаки и подеструктивни!!!The energy released on the Earth's surface only (ME, which is the seismic potential for damage) by the 2004 Indian Ocean earthquake and tsunami was estimated at 1.1×1017 joules,[25] or 26 megatons of TNT. This energy is equivalent to over 1500 times that of the Hiroshima atomic bomb, but less than that of Tsar Bomba, the largest nuclear weapon ever detonated. However, the total work done MW (and thus energy) by this quake was 4.0×1022 joules (4.0×1029 ergs),[26] the vast majority underground. This is over 360,000 times more than its ME, equivalent to 9,600 gigatons of TNT equivalent (550 million times that of Hiroshima) or about 370 years of energy use in the United States at 2005 levels of 1.08×1020 J.
The only recorded earthquakes with a larger MW were the 1960 Chilean and 1964 Alaskan quakes, with 2.5×1023 joules (250 ZJ) and 7.5×1022 joules (75 ZJ) respectively.
Внимание сега збориме за моќ па со 1 петаџул се покрива приближно 10 годишна потрошувачка на енергија за 10 години и тоа или во превод држава колку екс-југославија со 20 петаџули ќе има енергија цело столетие!!!According to Tad Murty, vice-president of the Tsunami Society, the total energy of the tsunami waves was equivalent to about five megatons of TNT (20 petajoules). This is more than twice the total explosive energy used during all of World War II (including the two atomic bombs)
To ensure that all concerns, including aircraft safety as well as radio frequency interference issues, are addressed completely, a Developmental Prototype (DP) was completed in 1994. The DP consisted of a 6 x 8 (48 antenna element) array of crossed dipole antennas. A 3 x 6 (18 antenna elements) subset of these antennas was energized by 18 pairs of 10 kW transmitters contained in three separate shelters, thus supplying up to a maximum of 360 kW. Prime power for this initial array was obtained from three portable 350 kW diesel generators.
During 1998, the DP was upgraded to include transmitters for all 48 of the antenna elements that were originally installed. This Filled Developmental Prototype (FDP) was capable of producing 960 kW of total transmitter power.
Значи моќноста на ХААРП во споредба со овие ивенти е мизерна, ништожна и смешно е да се тврди дека истите се одговорни за тие несреќи истото важи и за горештините(и претходните години беше пекол само беше троа поевтино) еве сега и Данска гради иста инсталација ама на Гренланд, а пак најјака од сите теории на заговор е дека имало црвја дупка па ХААРПП треба да ја детектира а уствари поентата е да координираш нуклеарни подморници кои имаат едно оружје-НЕВИДЛИВОСТ и тишина-откриена подморница=мртва, а покрај широко применетиот ИМИНТ(анализа на слики) има и СИГинт каде агенциите и аналитичарите ги анализираат сите сигнали така да ако некој ви ја открие комуникациската "финта" вие губите-чист пример на јапонија и се случи 2 пати и тоа првиот пат им уништија подморница џуџе(тоа беше прв пат подморница да торпедира подморница) и таа беше првата жртва на лажни пораки-замислете за другите жртви,или пак денес да пратиш флота во минско поле(од овие новиве иако поставени се неактивни дури и дозволуваат да поминат бродови додека не биде стиснато црвеното дугме) еве малку логика па и Иран неќе да оди во т.н измислена Светска влада-нека му прати Финска земјотрес близу реакторот, немора САД, а што ако Финците(кои се по потекло жолти) им се одмаздуваат на предците а???Ова се сигурни податоци, а што е сигурна вистина останува да видиме.
Ау да, се се врти околу таа небеска нација...
Нема зошто да се плашиш тука, овде барем кутрите напатени души имаат и цела тема за да видат што е работата.Од ова се плашев најмногу, дека линков ќе стигне и во овој подфорум.
Новинари, новинари.
која мистерија е овој проект, по медиумиве може да се сретне се и сешто. Ми текна на проектов баш поради денешниов текст. И пред некое време кога се крена голема галама за ова читав и гледав еден куп видеа, а и сега и некако се е вртење во круг. Верувам дека постои нешто вакво, али каде и за што го користат знаат само тие што го имаат создадено.
Зошто мислиш дека не може да е се случајно?Што мислите-има врска невремево во Србија со ХАРП системов? Премногу има паралели за да биди све случајно