Како да се справиме со Вампири, Вукодлаци Уроци, Вештерки...

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Tемата е за Вампири, Вукодлаци, Вили, Змејови, Вражбини, Магии, Еднорози, летечки змии и остали надприродни суштества и појави и како луѓето би се заштитиле од нив, дали се сите опасни или дел од нивните описи како опасни е пропаганда.....

.....
Темава е поставена на доволно сериозни темели да може ама баш било што да се пишува во неа, без страв од прекршување на основните форумски правила за off-topic.

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
За експериментот зборувавме, и за влијанието на сензорите на колапсот.....
Ти текнува?

Ми текнува, и ти одговорив. Колапсот на брановата функција не зависи од свесноста на набљудувачот. Ти текнува?

Ми текнува, и ти одговорив. Колапсот на брановата функција не зависи од свесноста на набљудувачот. Ти текнува?
Да тргнеме на страна тоа со небитноста дали набљудувачот бил свесен.....до сега требаше да ти текне ако се преиспиташе.

Ова со сензорите и влијанието на експериментот.
Значи вака, имаш тоа што имаш... појди од "топот" и плочата со процепите. Потоа се сензорите поврзани со компјутер, резултатите се запишуваат на хард диск.
Замисли си една ваква ситуација, во која немаме мониторинг додека трае експериментот, а после експериментот додатно се процесуираат информациите и се гледа резултатот.
И една друга ситуација во која после запишувањето на хард диск одредена програма со сигурност од 100% ги уништува податоците.
Дали ќе се случи колапс на брановата ф-ја и во двата случаи?

Не си ми јасен. Најпросто, во било која ситуација, без разлика на тоа дали набљудувачот е свесен или не, постоењето на набљудувач ќе има ефект врз резултатите.
Ако во првата ситуација нема луѓе кои го набљудуваат експериментот туку единствено сензори, ќе има пад на бранова функција ова Е евидентирано. Пад на функција се случува за време на мерење, шо не ти е јасно?
Ако во втората ситуација има и луѓе и сензори, пак ќе има пад на бранова функција.
Следствено на најприфатената интерпретација.

Не си ми јасен. Најпросто, во било која ситуација, без разлика на тоа дали набљудувачот е свесен или не, постоењето на набљудувач ќе има ефект врз резултатите.
Ако во првата ситуација нема луѓе кои го набљудуваат експериментот туку единствено сензори, ќе има пад на бранова функција ова Е евидентирано. Пад на функција се случува за време на мерење, шо не ти е јасно?
Ако во втората ситуација има и луѓе и сензори, пак ќе има пад на бранова функција.
Следствено на најприфатената интерпретација.
Во втората ситуација нема да има колапс на брановата функција, затоа што нема кој да ги види резултатите.

I fizika ubacivte u temava...

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Во втората ситуација нема да има колапс на брановата функција, затоа што нема кој да ги види резултатите.

Ќе има, ако има сензори кои

Ако има сензори, ќе има ефект врз резултатите. Евидентирано.

Tema religija ,vampiri fizika,mehanika i prepukuvanje....Moj predlog otvorete si tema " Ima li popameten od mene " i merete si gi intelektite tamu....Jaeb*la vas бранова функција! Aj ozbilno...!

Ако има сензори, ќе има ефект врз резултатите. Евидентирано.
Батали![DOUBLEPOST=1400257668][/DOUBLEPOST]
Tema religija ,vampiri fizika,mehanika i prepukuvanje....Moj predlog otvorete si tema " Ima li popameten od mene " i merete si gi intelektite tamu....Jaeb*la vas бранова функција! Aj ozbilno...!
Добар си?

Vampir - anemicen covek so nedostatok na zelezo i hemoglobin

Vesterka stara- moma so afinitet kon macki

Zombi - populacija koja dreme pred TV i dozvoluva atrofiranje na sifata mozocna kora

Sala na strana...malkumina ja svatija poentata na @Let3

Celo vreme se spomnuva kolec vo srce...no ne sekoj kolec vrsi rabota...kolecot mora da bide od glog

Za zastita od vesterki dovolno e da bidete ljubitel na macki

А дали змејовите (кои се споменати во библијата) можат да бидат убиени од човек и како?
дали воопшто смеат да се убиваат пошто према традицијата во народот тие се господари на времето, некои од нив носат дождови некои ги растеруваат.

Безбеден начин:Oвца наполнета со сулфур,ако ја голтне пред да осети ќе биде толку жеден,ќе пие вода дур не му прсне мевот
Ризичен начин:М-16 со дијамантски куршуми

Zmejovi? Nekoj od sreden vek prasaj.

Zmejovi? Nekoj od sreden vek prasaj.

Би требало попојте да знат повеќе за змејовите, сепак запишани се во Библијата, е сега ако има некој блисок до Синодот на МПЦ да каже кој е ставот на МПЦ во врска со змејовите кои се запишани во светите писма? Дали се добри или лоши и на кој начин треба да се боримне против нив во случај да нападнат некој град или село, дали со пушки или секири или има некое делотворно средсттво (како кај вампирите) и за нив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom