Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
ova mu idi kako zhimi majka nema vrska so ateizmotГрешка си брат. Матерјализмот нема ама баш никаква врска со атеизмот.
![Јазиче :P :P](/styles/default/xenforo/smilies/tongue.png)
ova mu idi kako zhimi majka nema vrska so ateizmotГрешка си брат. Матерјализмот нема ама баш никаква врска со атеизмот.
Јас не знам што напишал, сега ќе прочитам. Но побара дефиниција за атеизмот претходно.Незнам дали приметуваш, ама скоро никој не се сложува со твоите замисли за атеизмот......нека ме демантира еве некој ако не сум во право.
Да речеме постојат повеќе димензии на постоење....чисто хипотетички. И некој е способен да влегува од една во друга. И тие истите им текнало да ја населат планетава земја со живот....богови ли се тие?Јас не знам што напишал, сега ќе прочитам. Но побара дефиниција за атеизмот претходно.
Дефиницијата можеме да ја извадиме од сознанието дека теизмот е верување во божества (бог односно богови).
Или атеизмот е неверување во постоењето на одредени божества. (Затоа што, нели, теизмот е сосема спротивно од атеизмот)
Да бе, со доналдово христијанство има. Хахаха, оди одговори ги прашањата на христијанство не бегај од одговори.ova mu idi kako zhimi majka nema vrska so ateizmot![]()
[DOUBLEPOST=1400162578][/DOUBLEPOST]
Каква врска има атеизам со квази честички?! Што тресеш глупости? Атеизам - А-теизам, тоа "А" е негација, теизам е верување во Бог, каде концептот за истиот го дефинира како Битие одвоено од својата креација, со хиерархиско деспотски карактеристики. Што значи, атеизмот е неверување во ваквиот концепт на Бог/ови.
Болдот субјективен ли е?
Секое верување е субјективно. Затоа атеизмот не е субјективен, затоа што не е верување.Болдот субјективен ли е?
А да речеме дека не постојат повеќе димензии туку постои само една!Да речеме постојат повеќе димензии на постоење....чисто хипотетички. И некој е способен да влегува од една во друга. И тие истите им текнало да ја населат планетава земја со живот....богови ли се тие?
Па сите 4000 за кои зборува атеист се теистички концепти за Бог.Aрно ама на твојава дефиниција не и прават шеринг и други.
"
"
Твојата замисла за атеизам е тоталка различна од општо прифатената.![]()
Батали.А да речеме дека не постојат повеќе димензии туку постои само една!
Еден од сателитите на Јупитер е Европа, која е целата во еден голем замрзнат океан! Зарем мислиш дека тие би ја создале само нашава, кога има и други планети (јас мислам дека во вселената има повеќе такви)?
А која религија (која и ден денес постои) верува во суштества кои не се богови (или не се луѓе)?
poleka be ipsi.Секое верување е субјективно. Затоа атеизмот не е субјективен, затоа што не е верување.
Зошто да баталам?!Батали.
oti ke se zaebesЗошто да баталам?!
Не е негација бре аман. Тоа ти е грешната премиса. Види дефиницијата која ти ја потврди.poleka be ipsi.
stavot koj go iznese e negacija na mislenje koe e vo sferata na subjektivizmot.
sto mislis negacijata vo koja area pripaga?