- Член од
- 1 март 2009
- Мислења
- 8.643
- Поени од реакции
- 10.400
Најмоќен состав дефинитивно.
Габи пред Итураспе би го клал, и Ињиго пред Албиол
Габи пред Итураспе би го клал, и Ињиго пред Албиол
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Белгија
Голмани : Thibaut Courtois (Atlético Madrid/ESP), Simon Mignolet (Liverpool/ANG), Koen Casteels (Hoffenheim/ALL), Silvio Proto (Anderlecht).
Одбрана: Toby Alderweireld (Atlético Madrid/ESP), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Laurent Ciman (Standard Liège), Vincent Kompany (Manchester City/ANG), Daniel Van Buyten (Bayern Munich/ALL), Thomas Vermaelen (Arsenal/ANG), Nicolas Lombaerts (Zénith Saint-Pétersbourg/RUS), Jan Vertonghen (Tottenham/ANG).
Средина: Axel Witsel (Zénith Saint-Pétersbourg/RUS), Steven Defour (Porto/POR), Marouane Fellaini (Manchester United/ANG), Moussa Dembélé (Tottenham/ANG), Nacer Chadli (Tottenham/AGN), Kevin De Bruyne (Wolfsburg/ALL)
Напад: Romelu Lukaku (Everton/ANG), Divock Origi (Lille/FRA), Eden Hazard (Chelsea/ANG), Dries Mertens (Naples/ITA), Kevin Mirallas (Everton/ANG), Adnan Januzaj (Manchester United/ANG)
Резерви: Radja Nainggolan (AS Rome/ITA), Sébastien Pocognoli (Hanovre/ALL), Thorgan Hazard (Zulte Waregem), Guillaume Gillet (Anderlecht), Michy Batshuayi (Standard Liège), Jelle Van Damme (Standard Liège).
Да, а играше и во многу лоша форма сезонава додека не беше повреден.Teќето, повреден е?
Па сите играчи од Барса имат слаба сезона.. И Пике и Иниеста ако не да не ги зема? И 2010 истиот муабет беше многу играчи од Шпанците имаа слаба сезона пред се Иниеста кој имаше повреди а и кога играше мех беше.. Ама дојде светско и си растури.. Така и ова година ќе биди со Барселонистите.Нема логика Казорла да се исклучи за да игра Фабрегас..да бев јас и Чави би го исклучил ама преголемо име е и е преискусен за вакви натпревари иако има играчи кои се во подобра форма и далеку поспремни од Чави...
Таго Алкантра,Навас,Бускетс,Фабрегас,Виља,Негредо и Албиол според мене треба аут од овој состав..овие играчи играат реално во најлоша форма и има подобри од нив на нивните позиции...
Хави Мартинез и Коке ќе изиграат сто пати подобро од Бускетс кој ја игра најслабата сезона во кариерата, а за Фабрегас немам зборови..ако Дел Боске го повика тогаш дефинитивно е ретардиран
Кажи ми дека се заебаваш дека би го исклучил Бускетс моментално најдобриот DMF (заедно со Јаја Туре), а би го оставил Хави Мартинез (резерва у Баерн) и Чаби Алонсо ?! (со нецела сезона заради повредата на почетокот)Нема логика Казорла да се исклучи за да игра Фабрегас..да бев јас и Чави би го исклучил ама преголемо име е и е преискусен за вакви натпревари иако има играчи кои се во подобра форма и далеку поспремни од Чави...
Таго Алкантра,Навас,Бускетс,Фабрегас,Виља,Негредо и Албиол според мене треба аут од овој состав..овие играчи играат реално во најлоша форма и има подобри од нив на нивните позиции...
Хави Мартинез и Коке ќе изиграат сто пати подобро од Бускетс кој ја игра најслабата сезона во кариерата, а за Фабрегас немам зборови..ако Дел Боске го повика тогаш дефинитивно е ретардиран
Кажи ми дека се заебаваш дека би го исклучил Бускетс моментално најдобриот DMF (заедно со Јаја Туре), а би го оставил Хави Мартинез (резерва у Баерн) и Чаби Алонсо ?! (со нецела сезона заради повредата на почетокот)
Според мене треба да отпаднат: Морено, Казорла, Итураспе, Педро, Торес и Навас (Виља)