Поука на денот

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.167
Поени од реакции
13.431
Да очекуваш луѓето да се добри кон тебе, само затоа што ти си добар кон нив, е исто како да очекуваш лавот да не те изеде, само затоа што ти не јадеш лавови :)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Последно уредено:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

За оние кои веруваат во Христа: Не е ништо завршено (!),
а најдоброто допрва доаѓа!

Тоа е овагодишна велигденска проповед која утринава (недела ) пристигна низ етерот, а беше испратена од проповедникот кој што нема нити теолошка школа, но затоа има Дар Божји, срце и очи за Најважното!
Би ви предложил да ја изгледате целата служба, кадешто за првпат и неговиот син Јонатан (околу 59та минута) - непосредно после мајка му - активно со песна се вклучува во служба, во чиј продолжеток е и проповедта на Јоил; Не е завршено. Проповед која прекрасно е во контекст на вчера вечер постираната поука на денот, која што укажува и Ја слави Силата и Милоста Божја, Која е поголема од се’, дури и од смртта! ... (y)

Христос Воскресе!

.

Последно уредено:
Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
А кој може да го врати изговорениот
збор, испуштената стрела, изминатиот
живот и пропуштената можност?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Љубовта е збор напишан на знамето на
исламот.
(y)

За МИЛОСТА БОЖЈА чиста
за ХРИСТА, јас сакам само да знам
За Неговата безкрајна ЉУБОВ
За Неговиот Совршен Ислам!

.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Half your soul is asleep and dreams it is a man. The other half is awake and dreams it is a God. Awake! Unite your soul. Only then will you be a magician—and when you are a magician everything you do is magick.

Lon Milo DuQuette

Последно уредено:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Најдоброто допрва доаѓа, за сите оние коишто со детско срце Му веруваат на Евангелието БОЖЈЕ!

.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Некој давеник силно верувал во Бога. Поминал првиот спасител му рекол качи се во чамецов, давеникот рекол, не мене Бог ќе ме спаси. Поминал и вториот спасител и неговата помош ја одбил. И помошта на третиот спасител ја одбил. На крајот кога се удавил и отишол пред Бога рекол Боже зошто не ме спаси јас силно верував во тебе, јас сакав да те спасам и ти испратив тројца спаситли, но ти не ја позна мојата помош.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Слушај на Гласот Божји (Христос) во тебе, а не на антихтистијаните, коишто заслепени од лагата и темнината, ревно го негираат Уникатното Чедо БОЖЈЕ, некои од ними дури верувајќи дека со тоа му служат на Бога. Таквите личат на несвестни месечари, или кучиња, коишто лаат на месечината, несваќајчи дека нејзината светлина доаѓа од сончевата, а сончевата од Божјата Светлина, Која што и всушност е Уникатното Чедо БОЖЈЕ, пред околу 2000 г. за спасение на сите отелотворено во Исус!

.

Слушате ли?

.

Kajgana Shop

На врв Bottom