Ножеви

Член од
21 март 2013
Мислења
64
Поени од реакции
45
Shto pari go zema i od kade ovoj ? :)
Okolu 40 evra od Sofija, Vip berreta trejding so dostava, ja imaat cela paleta na SOG[DOUBLEPOST=1399668569][/DOUBLEPOST]
Me interesira nekoe pokonkretno iskustvo ako imas .?ili od nekoi poznati sto veke imaat nekoj model.

Последно уредено:

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Me interesira nekoe pokonkretno iskustvo ako imas .?ili od nekoi poznati sto veke imaat nekoj model.
Не, мултитулот одсекогаш сум го гледал како нешто за во кола или за дома, има тежина за во џеб, така да искусто со некој кокретен модел немам.

W

Werther

Гостин
Не, мултитулот одсекогаш сум го гледал како нешто за во кола или за дома, има тежина за во џеб, така да искусто со некој кокретен модел немам.
eMilanist, мене ми се допаѓаат Esee ножевите, поточно Esee-4 моделот. Може ли кратка рецензија, дали е добро сечилото и димензиите, рачката, тежината на ножот, итн? На еден сајт се продаваат за 72 долари, дали е тоа реалната цена?

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Esee е цврст нож, јас не би бирал со сечиво во боја, малку се робусни, направени се да бидат јаки и заради тоа губат од ефикасност при работа. 72 долари е фер цена, само внимавај на поштарината. Од кој челик е ножот што те интересира?

W

Werther

Гостин
Esee е цврст нож, јас не би бирал со сечиво во боја, малку се робусни, направени се да бидат јаки и заради тоа губат од ефикасност при работа. 72 долари е фер цена, само внимавај на поштарината. Од кој челик е ножот што те интересира?
Eве ги карактеристиките на ножот:
ESEE-4 SPECS:

Overall Length: 9.0"
Cutting Edge Length: 4.1"
Overall Blade Length: 4.5"
Blade Width: 1.25"
Weight (Knife Only): 8.0 ounces
Drop Point Blade Style
Maximum Thickness: .188"
1095 Carbon Steel, 55 - 57 Rc.
Finish: Uncoated 1095 Steel w/ tumbled finish
Removable Canvas Micarta Handles
Rounded Pommel w/ Lanyard Hole
Ambidextrous Black Kydex Sheath

Слика од ножот што ми се свиѓа:

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Челикот е супер, само имај на ум дека е карбон. И секогаш ќе имаш малку неефикасен нож, за сметка на тоа скоро неуштив.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Picture 1560.jpg ноже за све,секојдневно за в џеб колку да сврши работа.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Imate li iskustvo so nekoj multitool ,dajte mi predlog ideja za nesto so prosecen soodnos cena/kvalitet dali gi ima kaj nas ili ne ne e presudno!
Има еден на Реклама5 продава Leatherman Wave(клешта) и Leatherman Micra(ножички).Кажува дека се од Америка и дека се оригинал,3000 се Wave-от,ама незнам ни колку се користени ни ништо,можев да ги видам,ама немаше каде да спијам (инаку од Скопје е човекот).Инаку Leatherman имаат 20,25 или 30 годишна гаранција,зависи од моделот.Јас имам Leatherman Style CS и не се лоши,бркаат работа,но не е тоа што очекував.Сега да имам можност и каде да спијам :) ќе отидам во Скопје и ќе купам еден пар Wave.И исто така чекам да ми стигни еден пар Micra за околу 15$ мислам беа од Америка со Free shipping.Малку користени кажува дека се,па ќе видиме.Инаку ако не сакаш клешти или ножички,земи си Викторинокс.Имаш добар челик,доживотна гаранција и феноменален квалитет во сооднос со цената.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Нов сум на форумов и на темава, па ако може да ми дадете мислење за овие два ножа.
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1254187
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=983311
Највеќе ме интересира за финскиот, дали има квалитетно сечиво со оглед на цената?
Избегнувај спамери на реклама5 и пазар3 како што се тој олдтајмер,го има еден марјан и сл.Како што гледам еМиланист има прекрасни ножеви,од 1 до оваа страна видов многу работи и разни мислења,ама еМиланист навистина ме воодушевува.Алал да му е на човекот и секоја чест за тоа што го изработува.Ниту го знам,ниту го познавам,ниту пак му правам реклама,но за тоа што го изработува,навистина,секоја чест.Лично мислење е ова од мене,ти како сакаш сфати си го.

Член од
21 март 2013
Мислења
64
Поени од реакции
45
[DOUBLEPOST=1400233553][/DOUBLEPOST]
Има еден на Реклама5 продава Leatherman Wave(клешта) и Leatherman Micra(ножички).Кажува дека се од Америка и дека се оригинал,3000 се Wave-от,ама незнам ни колку се користени ни ништо,можев да ги видам,ама немаше каде да спијам (инаку од Скопје е човекот).Инаку Leatherman имаат 20,25 или 30 годишна гаранција,зависи од моделот.Јас имам Leatherman Style CS и не се лоши,бркаат работа,но не е тоа што очекував.Сега да имам можност и каде да спијам :) ќе отидам во Скопје и ќе купам еден пар Wave.И исто така чекам да ми стигни еден пар Micra за околу 15$ мислам беа од Америка со Free shipping.Малку користени кажува дека се,па ќе видиме.Инаку ако не сакаш клешти или ножички,земи си Викторинокс.Имаш добар челик,доживотна гаранција и феноменален квалитет во сооднос со цената.
Na ovoj mu frliv merak http://www.leatherman.com/831426.html#start=30[DOUBLEPOST=1400233840][/DOUBLEPOST]
Нов сум на форумов и на темава, па ако може да ми дадете мислење за овие два ножа.
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1254187
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=983311
Највеќе ме интересира за финскиот, дали има квалитетно сечиво со оглед на цената?
Prvo nozot e alatka i se kupuva pretezno spored namenata. Za lov ,ribolov,kampiranje ,planinarenje,napad i sl. Prvo spodeli go toa so nas i ke te udostoime so mislenje ;)

Последно уредено:
Член од
15 мај 2014
Мислења
4
Поени од реакции
1
Мене ми треба за лов.Ги видов ножевите на еМиланист, одлични се, се гледа дека се разбира човекот.

Член од
21 март 2013
Мислења
64
Поени од реакции
45
Мене ми треба за лов.Ги видов ножевите на еМиланист, одлични се, се гледа дека се разбира човекот.
E som e taka togas ni edniot ni drugiot ne se za taa upotreba kolku i da ti izgledaat deka se kvalitetni.
Za dobar lovecki noz treba kvaliteten celik,nergsuvacki (a ne carbon) . Treba cvrstina min 56 hrc za da moze da izdrzi rezot nekogas i pogrubi intervencii kako i otcepuvanje drvo za potpala i pak da moze da dere vo kontinuitet da otvori konzerva pa i koska da skrsi(!!) Tie dvata na slika se no name kinezi so sumljiv celik cirka 50 hrc(reciklirani tenekinja) ,moze za delkanje drva ili granki ama za obrabotka na meso ili derenje ne.Tocno deka mnogu od brendovite imaat prefrleno del od proizvodstvo vo Kina ama seuste pod sopstvena supervizija i kontrola na kvalitet,e ama seuste si drzat cena . Vtora alternativa se scandi secilata kako Mora ili Marttiini pa koa ke si prisoberes pari a voedno ke naucis so treba da ti ispolnuva nozot togas na nesto poskapo.[DOUBLEPOST=1400240498][/DOUBLEPOST]Btw eve gi modelite sto gi prodava Browning na oficijalniot sajt http://www.browning.com/products/catalog/knives/finder.asp?f4=060G&f1=&f2=&f3=&f5=&f6=&msrp= kade za zal nema takov kako toj so se prodava na reklama 5

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom