Фан Клуб: Борусија Дортмунд

25м многу ќе бидат, до 20 е ок поред мене. Малце е терсено што правата се 50-50 кај Јуве и Торино, тоа може да крене на цена.
Овие Јуве која скапана екипа бе, се такви нешто проценти глупости замараат, ќе купат играч и на рати го плаќаат како Видал. Скаперници.:icon_lol:

Сите пари ги трошат за плаќање судии и не им останува ништо за играчи после.:icon_lol:

BmuaswJIEAAgyi0.jpg:large

Гундоган,Бендер, ќе функционираат за финалево со баер ?

10qw00j.jpg

Dortmund pred zemajne na Immobile. Bi bil zadovolen da se zavrsat site transferi pred SP. Slucajot Kagawa sepak moze da potrae do krajot na transferperiodot, samiot ne znae sto saka ama za Dortmund e "nice to have" a ne obligatoren transfer. Ginter, Ramos, Sahin, Ji (ke bide pozajmen edna godina vo Augsburg) i Immobile se odlicni transferi.[DOUBLEPOST=1399536854][/DOUBLEPOST]Nemoze Italijanski vesnik da pomine bez zborot "Panzer" :ROFLMAO:

Нешто и за Фирмињо се шушка, но не верувам. Ќе оди странство тој.

Нешто и за Фирмињо се шушка, но не верувам. Ќе оди странство тој.
Секако Волланд е целта за следната година ;)

Овие шпекулации за Фирмињо итн се само за да не мисли Јуве дека немаат резерва па да бараат астрономски суми за Имобиле.

Овие Јуве која скапана екипа бе, се такви нешто проценти глупости замараат, ќе купат играч и на рати го плаќаат како Видал. Скаперници.:icon_lol:

Сите пари ги трошат за плаќање судии и не им останува ништо за играчи после.:icon_lol:
Брат, тоа е некој тренд во Серија А последниве години, не знам кој им курац со тоа. Ја по Интер гледам, ќе купи некој просечен играч, рецимо ко Нагатомо, али никако не го плаќаат во кеш, него продаваат пола малдинска школа, купуваат 50% од играчот, и 50% у наредните 2 века отплаќаат. Глупости на квадрат, али тоа докажува колку е мизерна Серија А во моментов, ниту пари има ниту квалитет.

Брат, тоа е некој тренд во Серија А последниве години, не знам кој им курац со тоа. Ја по Интер гледам, ќе купи некој просечен играч, рецимо ко Нагатомо, али никако не го плаќаат во кеш, него продаваат пола малдинска школа, купуваат 50% од играчот, и 50% у наредните 2 века отплаќаат. Глупости на квадрат, али тоа докажува колку е мизерна Серија А во моментов, ниту пари има ниту квалитет.
Немаат пари како порано Италијанскиве екипи,па се иде на позајмици,купување на пола од договорите на играчи,плаќање во рати итн.Крпат некако за да направат некој трансфер,ќе почнат уште малку и со компензации да купуваат играчи,на такво дереџе дојде калчото.

Што се однесува до Имобиле,Јуве не му ги купи сега тие 50%.Он си беше играч на Јуве,го купиа уште во 2008 на 18 години,по препорака на Ферара.Играше една година година во Примавера,кога младинциве го освоиа Виареџо купот,а потоа го праќаа на позајмици.Џенова откупи пола од неговиот договор,кога беше кај нив на позајмица,а минатата сезона Торино го откупија половина од договорот од Џенова за 2,75милиони.
Сега нормално му рипна и цената,сезонава се истури од голови во Торино и тоа само со Черчи како некоја подршка во нападот.Во Дортмунд ќе има далеку подобри соиграчи со кој ќе може да игра.
По мене добар трансфер ќе биде ова за Дортмунд доколку успеат да го реализираат,би бил одлична замена за Левандовски.

So Immobile Dortmund bil dogovoren uste od Januari, sega samo da se najde krajnata suma. Se spekulira deka sose bonusi Dortmund mora da plati 17-20m EUR (zavisit od uspehot na igracot i klubot). Za Italijanski reprezentativec i prv strelec vo Italija dobra sum. A so 24 godini ima uste potencijal da krene, posebno pod Klopp. Immobile ima potencijal da stane ekstremno popularen igrac vo Dortmund, normalno ako dade golovi (ne se somnevam vo toa) i ako se spusti vo emociite na fanovite. Osven kaj Lewa, koj imase distancirani odnosi so publikata, site napagjaci (Barrios, Frei, Chapuisat, Dickel) bea obozaveni od publikata.

За Шибер се знае ли дали ќе остане или си оди ?

Игорче утре со што состав ќе играте?

Игорче утре со што состав ќе играте?
Не знам искрено да ти кажам кој ќе биде составот, последна утакмица е и нема потреба од победа, може да има изненадувајна.

hertha-dortmund-1.jpg

Поздрав Игор, ајде следната сезона нека биде поинтересна, ќе се засилите добро и да гледаме интересна и возбудлива борба за титулата следната сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom