Има ли Македонија Game Development школо?

• Креатор на темата Креатор на темата Gafi
  • Време на започнување Време на започнување
Големите игри не се прават ниту во C# ниту во Јава. Само олдскул, C и C++.
Можеби, но C# е далеку полесен од тие два (барем јас така мислам). Како што знам овие попознативе програми за правење fps игри (Unity, Unreal Engine) користат С# (ама поддржуваат и други). Ама да, во право си :)

Последно уредено:
Можеби, но C# е далеку полесен од тие два (барем јас така мислам). Како што знам овие попознативе програми за правење fps игри (Unity, Unreal Engine) користат С# (ама поддржуваат и други). Ама да, во право си :)
Абе реално да збориме, како што кажа C# е далеку полесен од тие, ама па затоа е и далеку поспор. Сите големи игри се правени во Ц и Ц++ затоа што овие два јазика се ем побрзи ем овозможуваат многу подобро менаџирање на меморијата. Иначе за помали игри, за моб. телефони на пример секако се прават апликации во Јava и C#, само јас колку што сфатив дечкото што ја отвори темата има идеја да работи на големи игри :D.

Добро луѓе работел ли некој од вас на тоа што попувате толку или нагаѓате само ? :)

И да највише се користи C++, а дизајнот на играта се прави преку engine а тоа се "рента"...и не ми треба некој да ми кажува како се прави игра, да знаеше толку македонијава за тоа ќе имаше фирма некоја успешна за тоа...

Нема везе..Фала на "Одговорите" ...

Многу зборување а ми требаше одговор со да или не...

Последно уредено:
Епа како што знам ова твоево прашање беше одговорено, нема потреба да се потврдува одговорот. Да се надеваме дека некој ден ќе се отвори :D. А инаку за ова ти што го бараш мислам дека можеш да најдеш добри курсеви (нормално ако си озбилно заинтересиран).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom