Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба помош добив вирус на FACEBOOK со текст ЛОЛ и еден JAR FILE. Сканирав со Malwarebytes и во сафе моде остранаф многу ама некаку денеска интернетот мие чуден, МС е скоро нормално, брзина на спуштање е ептен бавно а брзина на уплоад е нормален исто и на телефон и на компијутер го провериф со спеедтест, го ресетираф модемот и пак исто? Некој знае што може да е или тоа е од место[DOUBLEPOST=1399472180][/DOUBLEPOST]Ми треба помош добив вирус на FACEBOOK со текст ЛОЛ и еден JAR FILE. Сканирав со Malwarebytes и во сафе моде остранаф многу ама некаку денеска интернетот мие чуден, МС е скоро нормално, брзина на спуштање е ептен бавно а брзина на уплоад е нормален исто и на телефон и на компијутер го провериф со спеедтест, го ресетираф модемот и пак исто? Некој знае што може да е или тоа е од место

Значи со Malwarebytes веќе најде нешто така?
Провери ги сите процеси во task manager и пробај со оffline scanner да го исчистиш.

Значи со Malwarebytes веќе најде нешто така?
Провери ги сите процеси во task manager и пробај со оffline scanner да го исчистиш.

што е тоа, може помош не сакам да го форматирам? :( ПЛС

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/what-is-windows-defender-offline
или Symantec Endpoint Recovery Tool (SERT) барај по тороенти или HitmanPro.

Провав со дефендер ама некако нејке да се уклучи?
Кога ќе го уклучам излегува само едно жолто квадратче и пишува старт ама ке остане таке треба без интернет да го користам?

Провав со дефендер ама некако нејке да се уклучи?
Кога ќе го уклучам излегува само едно жолто квадратче и пишува старт ама ке остане таке треба без интернет да го користам?

Прочитај ги детално сите стапки, треба да го ставиш на usb.

Значи се уште има нешто натре изатоа е интернетот бавен?

Да и затоа е најдобро да се направи offline scan, но провери ги и процесите во task manager.

Да и затоа е најдобро да се направи offline scan, но провери ги и процесите во task manager.

Да ама бавен е и во телефонот го проверив со спеедтест, и сега ми треба време дасе симни ова дефендер штое. А што аку направам СУСТЕМ РЕСТОРЕ?
И пример што треба да најдам во таск менагер?

Да ама бавен е и во телефонот го проверив со спеедтест, и сега ми треба време дасе симни ова дефендер штое. А што аку направам СУСТЕМ РЕСТОРЕ?
И пример што треба да најдам во таск менагер?

Значи ако немаш ништо важно на компјутерот можи и да го форматираш :)

Значи ако немаш ништо важно на компјутерот можи и да го форматираш :)

Не ми се свиѓа тоа ама вчера беше добро и од вечер почна да снемува интернет? а сканираф и во сафе моде два пати? неми кажа за таск менаџер што да барам?
И како тоа другар мој го доби вирусот од истото место кај него вред сие интернетот?[DOUBLEPOST=1399479013][/DOUBLEPOST]ова нејке да се симни незнам зошто?

Последно уредено:
Не може драјвери кои ќе ти текне да ставиш, мора соодветни. Ако е лаптоп, пиши модел, ако е десктоп пиши модел од плоча, па ќе ти најдеме.

Fala mnogu najdov, sea sakam da priklucam sistemot so kompjuterot( bidejki sakam poveke glas) kako da go priklucam, kakov kabel mi treba ?

Fala mnogu najdov, sea sakam da priklucam sistemot so kompjuterot( bidejki sakam poveke glas) kako da go priklucam, kakov kabel mi treba ?
Обично е ваков, на системите, барем на поасалните има cinch audio jack (такозвани пинови) за влез.
brisi.jpg
Имаш на пазар.

Последно уредено:
Значи до старт менито бираш Run и пишаш cmd. Ќе ти се отвори прозорец со command prompt, следно треба да најдеш во која папка ти е инсталирана Blender, пример C:\Program Files\Blender. Во command prompt пристапуваш до папката со командата cd, значи за примерот: cd C:\Program Files\Blender и веќе кога си во таа папка ја стартуваш блендер со blender.exe.

Еве што ми излегува откако ќе направам ова се што си ми пишал погоре

1.JPG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom