RIP, Vadim Negaturov. He was a poet, husband, father. NAZIs burned him in Odessa. 1959-2014.
И овој е од тие националистите.
Не сакам да ширам пропаганда, иако повеќето информации ми се од руски медиуми.
Но ова видео, ова што го видов вчера со мои очи. Нема пропаганда, ниту национализам што ќе оправда вакви случки.
Се слушаат криците на жена која бара помош. А надвор се слуша коментари од типот. Нека гори, не е жена тоа.
Целиов конфилкт е судир меѓу 2 национализам Рускиот и Украинскиот. Судирот е интеретнички... Така да...
Види Стефус Корпус. Целиот конфликт го направија украинските фашисти и крајни десничари. Еве и сеуште продолжуваат да ги прават. Конфликтот не настана поради интеретнички проблеми. Туку беше продаден од надворешни сили и сега го наметнуваат како таков.
Го симнаа од власт Јанукович,океј. Зошто продолжија и понатака? Зошто не прогласија еве техничка влада, влада конструирана од сите партии? Зошто не седнаа на преговарчка маса?
Како можеш да укинуваш руски канали, руски јазик на 10 милионско руско население, плус да не зборам уште 10 милиони кои говорат на руски јазик? Етникум кој живеел на тие простори со векови, не зборам за некои доселеници од Албанија или Косово.
Ваква бајрам тези оди продавај во пиљара, не мене. Не дека знам се, ама барем информиран сум прилично доста за Украина.
И прилично ти го знам ставот по целово прашање.