Како се емигрира во Австралија и Нов Зеланд?

Член од
28 април 2014
Мислења
5
Поени од реакции
1
Jas licno nemam nikogas aplicirano za AU taka da bi te sovetuval da se iskonsultiras so agent za migracija. Momentalno ima dva registrirani agenti za AU, vo Skopje ima eden vo naselba Aerodrom vo istata zgrada na Stopanska banka.

Stazot obicno se dokazuva so dogovor za rabota I m1/m2 obrazecot I bi trebalo da si zaposlen vo firmata vo strukata vo koja apliciras. Za NZ obicno baraat minimum 2 godini staz vo strukata no za AU nemam informacija taka bi bilo pozelno da se iskonsultirate so agent.
Veke go iskontaktirav agentot, i utre ke se najdam so nego da diskutirame za nasata situacija.
I iskreno vo momentov apsolutno mi e nebitno dali potencijalnata aplikacija bi mi bila za Avstralija ili Nov Zeland. Samo predhodno sakame da procenime kade bi imale poveke sansi da uspeeme. Jas sum siguren deka po pristignuvanjeto bi se snasol za rabota so ogled na toa deka prilicno go razbiram molerskiot i gipsarskiot zanaet..vo princip mozam da rabotam i izdrzam bilo kakva fizicka rabota a mislam deka vo dvete zemji imaat potreba od toj kalibar na luge.

I

Immigration man

Гостин
Би ве замолил телефонски број од агентот во Скопје во порака да ми го пишете.
Фала многу поздрав

Sent from my iPad using Tapatalk

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ако не е противуставно со законите на кајгана, би можел и тука да го пише бројот на агентот, да не му бараме по ПП секој посебно

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
ако не е противуставно со законите на кајгана, би можел и тука да го пише бројот на агентот, да не му бараме по ПП секој посебно
Informacii za agentot za AU. Negoviot web sajt e http://amo.com.mk

DEJAN TRAJKOVSKI
Migration Agent MARN 0637581
MIA no. 2516 Address: Bul. Jane Sandanski 26/2-4
Skopje, Macedonia, 1000 Tel: +389 2 2403411
Fax: +389 2 2454595

I

Immigration man

Гостин
Фала.
А дали има некој преку таа агенција заминато или не ?

Член од
28 април 2014
Мислења
5
Поени од реакции
1
Vtoriot agent treba da e Sase tel.070243247 Kancelarijata mu bese vo TC Plaza sega mu e prefrlena nekade vo blizina na Ramstore, utre ke znam kade.

I

Immigration man

Гостин
Овие агенти за иселеништво се легални така

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Дали можи некој да ми кажи дали би можел да отидам во Австралија-Сиднеј со цел да работам таму и дали можи да ме земи пријател на мојот татко ( значи не сме пријатели само со збор него се имаме исто како роднини). За гаранција не е проблем бидејќи има пари, смештај и се останато. Инаку имам средно стручно образование т.е. електро (ако има некаква врска, оценките по стручните електро предмети ми беа 4-5, а крајната за бранење матурска по практичен дел 5) . Се што е поврзано со компјутери, мобилни, сервис на компјутери, хардвер, инсталација, можам да го работам солидно. Би можел да работам и некоја физичка работа. Ме мачи само тоа дали ќе ми дадат виза бидејќи не сме во сродство со човеков, ме побара веќе неколку пати и ми рече да се распрашам ама си седев на едно уво :/.. и дали би можел на некој начин да земам перманент виза или подолга од година.... така да доколку можи да ми кажи некој би му бил благодарен.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Дали можи некој да ми кажи дали би можел да отидам во Австралија-Сиднеј со цел да работам таму и дали можи да ме земи пријател на мојот татко ( значи не сме пријатели само со збор него се имаме исто како роднини). За гаранција не е проблем бидејќи има пари, смештај и се останато. Инаку имам средно стручно образование т.е. електро (ако има некаква врска, оценките по стручните електро предмети ми беа 4-5, а крајната за бранење матурска по практичен дел 5) . Се што е поврзано со компјутери, мобилни, сервис на компјутери, хардвер, инсталација, можам да го работам солидно. Би можел да работам и некоја физичка работа. Ме мачи само тоа дали ќе ми дадат виза бидејќи не сме во сродство со човеков, ме побара веќе неколку пати и ми рече да се распрашам ама си седев на едно уво :/.. и дали би можел на некој начин да земам перманент виза или подолга од година.... така да доколку можи да ми кажи некој би му бил благодарен.

Zdravo Jovce

Vo teorija imas sansi no treba da ispolnis nekoi preduslovi. Kako prvo treba prijatelot na tatko ti da ima firma koja bara elektricar, ako prijatelot nema firma togas ke treba da pravis sertifikacija na diplomata, anglsiki od minimum 6.5 ielts, apliciras za sponzorstvo od drzavata vo koja apliciras.

Po pisuvanjevo mi se cini deka ne si spremen sam da apliciras bidejki pisuvas ocenki od sredno koi nikoj nitu gi bara ili gi interesira, taka da najdobro vo tvojot slucaj da se iskonsultiras so nekoj agent, imas eden vo BT I eden vo SK I tie ke ti kazat dali imas sansi I kolku ke te kosta I da go vodat tvojot slucaj.

So sreka

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Zdravo Jovce

Vo teorija imas sansi no treba da ispolnis nekoi preduslovi. Kako prvo treba prijatelot na tatko ti da ima firma koja bara elektricar, ako prijatelot nema firma togas ke treba da pravis sertifikacija na diplomata, anglsiki od minimum 6.5 ielts, apliciras za sponzorstvo od drzavata vo koja apliciras.

Po pisuvanjevo mi se cini deka ne si spremen sam da apliciras bidejki pisuvas ocenki od sredno koi nikoj nitu gi bara ili gi interesira, taka da najdobro vo tvojot slucaj da se iskonsultiras so nekoj agent, imas eden vo BT I eden vo SK I tie ke ti kazat dali imas sansi I kolku ke te kosta I da go vodat tvojot slucaj.

So sreka
Zdravo lion.
Ocenkjte od posle gi napisav t.e. napraviv edit, sto znaam si rekov da ne treba ocenki nesto pa zatoa. Inace prijatelov nema firma, no mozi da mi pobara rabota nesto taka mi rece ili pak da vidime dokolku mozi kaj negov prijatel I na mojot tatko: go barase tatko mi za vo stolicara no toj ne odite, da probam jas tamu ako mozi taka... a toa IELTS kolku pari e ako mozis da mi kazis? I dokolku ne e problem da ne postavuvam sekakvi prasanja tuka dokolku mozi po PP da zboruvame ;)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
А дали можи да се оди таму и без IELTS?

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
А дали можи да се оди таму и без IELTS?

А како би работел без англиски? Пријателот на татко то нема да може секогаш да биде покрај тебе да ти помогне се разбира. Мислам дека во овој момент тебе приоритет треба да ти виде да најдеш која виза најмногу ти прилега за да дојдеш во Австралија. Прво најди ја визата па после гледај кои услови треба дс ги исполниш.

Kajgana Shop

На врв Bottom