Instaling Win8

• Креатор на темата Креатор на темата NiceNaumoski
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 април 2014
Мислења
163
Поени од реакции
21
Веќе подолго време сакам да инсталирам Windows 8.Сакам да знам која е најслабата конфигурација на која може да се користи Windows 8?
PS:За на стар компјутер е !

Ако е Pentuim 4 од 2004 одма ке ти кажам дека не може поради подршката на процесорот PAE, NX, и SSE2 не е компитабилен со NX и не ке можеш да го инсталираш

Ако е Pentuim 4 од 2004 одма ке ти кажам дека не може поради подршката на процесорот PAE, NX, и SSE2 не е компитабилен со NX и не ке можеш да го инсталираш

Attachments

• bandicam 2014-04-08 20-51-37-498.jpg
    bandicam 2014-04-08 20-51-37-498.jpg
    35,6 KB · Прегледи: 64
Можеш да инсталираш ама како ке ти работи на 1 гб рам треба да имаш живци а и процесорот ти слаб поарно стави си XP

Ќе оди поспоро, ама сепак не толку лошо. Нема да можеш да имаш вклучен броузер и некој плеер у исто време, или па скајп, ама поединечно ќе ги вози.
И 2 гигахерци процесор воопшто не е „слабо“.
Ако веќе одлучиш XP, поарно стави си Lubuntu. XP е завршена прича.

If you want to run Windows 8.1 on your PC, here's what it takes:
  • Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster with support for PAE, NX, and SSE2 (more info)
  • RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) or 2 GB (64-bit)
  • Hard disk space: 16 GB (32-bit) or 20 GB (64-bit)
  • Graphics card: Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM driver
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/system-requirements

Последно уредено од модератор:
Ако процесорот ти дозволи да инсталираш 8.1, 32-bit верзијата ќе ја вози и на 512мб рам.
Тоа да ама ептен спор ќе му биде. Јас би му препорачал 2 гига минимум, реално рамот и не е скап за надоградување па и за оние со плитки џебови.

И со 1гб ќе работи ама не е тоа тоа живци да губиш додека чекаш.

Јас би му препорачал линукс/уних дистрибуција некоја пример убунту. Реално со 1гб он не ќе може ниедна програма потешка од броусер да извршува па предностите што ги има виндоусот се губат.

а доколку надоградам рам?

Тоа да ама ептен спор ќе му биде. Јас би му препорачал 2 гига минимум, реално рамот и не е скап за надоградување па и за оние со плитки џебови.

И со 1гб ќе работи ама не е тоа тоа живци да губиш додека чекаш.

Јас би му препорачал линукс/уних дистрибуција некоја пример убунту. Реално со 1гб он не ќе може ниедна програма потешка од броусер да извршува па предностите што ги има виндоусот се губат.
Да, дека ќе е поспор тоа секако.
Иначе Убунту и со 2гб рам е тиња. Поарно нека иде директно на Лубунту.

Момци у спат ќе може ли некој да ми прати активатор за win 8 1 преку ПП ?

Да, дека ќе е поспор тоа секако.
Иначе Убунту и со 2гб рам е тиња. Поарно нека иде директно на Лубунту.
Па и јас мислев на тоа, некоја што му одговара Убунту ми дојде на памет, а ги има повеќе.

Друже кај тебе ни Windows 7 нема да биде како што треба. Стави си XP како што ти кажа @Dark HaCkeR. Ако мислиш да појачуваш РАМ би ти препорачал 4 ГБ да си направиш па шибај. :)

Ајде едно прашање, како правилно го правите бутабилно двд цд со неро? Ако сака некој да објасни чекор по чекор

Ајде едно прашање, како правилно го правите бутабилно двд цд со неро? Ако сака некој да објасни чекор по чекор
Не знам дали е бутабилно ама го ставам .iso фајлот преку Daemon, и после идам Copy DVD without multisession, подесувам брзина на 16х и тоа е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom