Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па гарант мисли на крштеница издадена од Бугарската егзархија во границите на Бугарија после 1944, која сигурно ќе му заврши работа.Во однос на полномошното тоа не е никаков доказ, бидејќи станува збор братучед на дедо што не е предок во права линија и тоа е заверена изјава на нотар или суд и не е документ издаден од бугарски државен орган,суд и Бугарска православна црква каков се бара.Но во секој случај нека си го приложи и полномошното.
по 44 година на луѓето кои оделе во црква не се сметало добро имало комунисти шпиони кои се следеле кој оди во црква , така де тешко да има кр'штелно од 45 во бугарија ( не дека е невозможно ) Практиката на бегалците од Егејска и Беломорието била сите бегаат еден останува со полномошно од сите и се прогласува за Грк за да спаси глава и имотот на сите , луѓето во министерството знаат ова многу добро самите тие собираат на тој начин документи во моментов за бегалците во Тракија за да им исплати турција обештетение . за Вардарска важи истото мојата баба оставила полномошно на својата сестра за куќата во скопје,тоа не значи дека кога живеела по 44 во Југославија не е веќе етничка Бугарка како сестра и мојата баба.

Prodadeni dusi se site sto poradi ova ili ona se odrekle od nasiot makedonski pasos

по 44 година на луѓето кои оделе во црква не се сметало добро имало комунисти шпиони кои се следеле кој оди во црква , така де тешко да има кр'штелно од 45 во бугарија ( не дека е невозможно ) Практиката на бегалците од Егејска и Беломорието била сите бегаат еден останува со полномошно од сите и се прогласува за Грк за да спаси глава и имотот на сите , луѓето во министерството знаат ова многу добро самите тие собираат на тој начин документи во моментов за бегалците во Тракија за да им исплати турција обештетение . за Вардарска важи истото мојата баба оставила полномошно на својата сестра за куќата во скопје,тоа не значи дека кога живеела по 44 во Југославија не е веќе етничка Бугарка како сестра и мојата баба.

Jas raspolagam so krstelnici i vencalnici od blgarska egzarxijs od 1943 dedomi bil klisar i gi cuval doma

Prodadeni dusi se site sto poradi ova ili ona se odrekle od nasiot makedonski pasos
Znaes koj e predavnik?? Nekoj kako tebe vraboten vo drzavna administracija koj si go predal gzot na partijata, ne e predavnik toj koj e sposoben za taa pozicija,toj sto ima zavrseno visoko obrazovanie,a ti so sredno si mu go zemal mestoto i toj so visoko obrazovanie mora da zema bg pasos da odi nekade na zapad da raboti za da go prehrani semejstvoto.

Па гарант мисли на крштеница издадена од Бугарската егзархија во границите на Бугарија после 1944, која сигурно ќе му заврши работа.Во однос на полномошното тоа не е никаков доказ, бидејќи станува збор братучед на дедо што не е предок во права линија и тоа е заверена изјава на нотар или суд и не е документ издаден од бугарски државен орган,суд и Бугарска православна црква каков се бара.Но во секој случај нека си го приложи и полномошното.
крштеницава е издадена од македонија но има некои зборови на бг

Дали е точно дека кој има родител со Бугарско Државјанство (пасош, лична карта, живеалиште) без проблем може да извади Бугарски Пасош? Иста ли е постапката?

Znaes koj e predavnik?? Nekoj kako tebe vraboten vo drzavna administracija koj si go predal gzot na partijata, ne e predavnik toj koj e sposoben za taa pozicija,toj sto ima zavrseno visoko obrazovanie,a ti so sredno si mu go zemal mestoto i toj so visoko obrazovanie mora da zema bg pasos da odi nekade na zapad da raboti za da go prehrani semejstvoto.

Lupna glupost I ostana ziv...:)Prodadeni dusi se site sto zemale bugarski pasos,a znaes zosto?
Zatoa sto tamu da dobies pasos treba da se pises AS SAM BLGARCE....pa za nekolku decenii poradi takvite serkovci nema da postoime...
Citaj sto si napisal bruko edna:(pa I tie sto ti stavile like na napisanoto

Lupna glupost I ostana ziv...:)Prodadeni dusi se site sto zemale bugarski pasos,a znaes zosto?
Zatoa sto tamu da dobies pasos treba da se pises AS SAM BLGARCE....pa za nekolku decenii poradi takvite serkovci nema da postoime...
Да вистина е за неколку децении сите нема да не има...ќе умреме :( :place:

dobiv info deka tie sto imaat brat sestra bugarsko drzavjanstvo deka mozat da dobijat drzavjanstvo ne zboram za tatko majka baba dedo za niv znaeme zboram za brat sestra

Site sto osuduvaat deka drugi zele bg pasos se kako niskobudzeten film[DOUBLEPOST=1398982336][/DOUBLEPOST]Zivejte tuka so 200. evra mesecno i lapajte kuroj patrotski

Последно уредено:
Луге не тропајте глупости од типот се јавив во мин за правда и ми кажаа така и така. Тоа се чисти глупости , дури и посредниците не се јавуваат таму бидејки никој нема право да дава информации зошто тоа се доверливи податоци. Па има преку 20,000 илјади молби за државјанства и замислете секој да се јави и да му одговорат. Тоа се чисти глупости.
Другар ко не си се јавувал не кажвај не се тоа чисти глупости си има коктакт бројој од дирекција за бугарско државјанство од министерство за правда можиш да пробаш да се јавиш и да видиш колку е лесно да ги добијаш јас досега се имам јавено 3-4 пати, а за да ги добијам имам вртено сигурно над 50 пати и не се јавува секој еден на 100. Некој незнај дали бројчето му е во редовна постапка или на дополнителна проверка ако не му кажи посреднико, а не па ке се јавувале сите.
dobiv info deka tie sto imaat brat sestra bugarsko drzavjanstvo deka mozat da dobijat drzavjanstvo ne zboram za tatko majka baba dedo za niv znaeme zboram za brat sestra
И јас сега брзо слушнав за истото ако се на дополнителна вратени треба само молаба да поднесат се разбита и фотокопија од пасош

Ama ne go citiras cel moj post,tuku samo delovi od nego. Znaci toa sto ti odgovara,a tamo kaj shto ne ti odgovara si go preskoknala. ne se site kako tebe partiski pottrckovci,ili omazeni za nekoj so dlabok dzeb. Barateli na bg pasos ima i luge koi se doktori na nauki,luge koi cel zivot go posvetile da se obrazuvaat i sega da nemoze na decata doma smoki da im kupi. Kazimu na toj covek da bide patriot i da ne vadi bugarski pasos,kazimu deka e predavnik pa da vidis dali ke moze cel klinicki da te sostavi....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom