Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Dobronameren sovet: Prodadete go Kroos letovo i so tie pari najdete si asalna zamena. Deckoto definitivno ne e roden za golemi utakmici i se gubi celosno.

Videte go Kroos kako "brani".
Си трчка, баш овде искоментирав нешто ко: "Крос си го лади." Како и да е, Крос имал и добри утакмици, а и лоши како и секој играч. Премногу сериозна одлука би била да се продаде Крос само заради грешките во оваа утакмица, така да тоа не верувам да се случи. Плус тоа ние овде не сме стручен штаб па да одлучуваме за иднината на клубот и играчите (со исклучок на поединци :pos:).

Edit: Најмногу ми е криво за Ноер. Баш реакцијава што е на видеово ме погоди. Одбранава на центар поставена, Ноер сам истрчува до 30 метра за да пресече некоја долга топка. Некој ќе рече прави глупости и истрчува, ама да не истрчуваше така уште неколку ситуации 1 на 1 ќе излезеа. Реакцијата на Ноер ме потсети на Германија - Парагвај.

Последно уредено:
Нешто изјави таква работа има ли или се кријат како путка под перде .

Нешто изјави таква работа има ли или се кријат како путка под перде .

Критика од Самерс за заушката што му ја удри Рибери на Карвахал а исто време и го заштитува по малку.Истото го прави и Бекенбауер, причината според нив е нели „поразот кој ги разочарал малку играчите“.Во секој случај критика заслужува Рибери и тоа огромна.Мразам и што ќе го напишам ова но еве зошто Рибери и не требаше да ја освои Златната топка, сам си го даде одговорот а во исто време ги потопи и оние кои најмногу го поддржуваа а тоа се обожавателите.Менталитет покажа на лигуш.Треба да почне да ја грее клупата за да разбере некои работи.

А еве ја личната изјава на Пеп:

„Der Grund, warum wir verloren haben, ist, wir hatten keinen Ballbesitz“, sagte Guardiola. „Wenn du gegen diese tollen Spieler von Real keine Spielkontrolle hast, hast du keine Chance.“ Der neue Königsklassen-Rekordschütze Cristiano Ronaldo (34./89.) machte das Bayern-Debakel mit seinen Saisontreffern 15 und 16 komplett.
Es war ein Riesenfehler des Trainers“, sagte der 43 Jahre alte Spanier nach seiner höchsten Niederlage als Coach.
http://www.tz.de/sport/fussball/bay...rdiola-erklaert-sich-schuldig-zr-3518815.html
Причината зошто ние изгубивме е поради тоа што немавме посед на топката, кажа Гвардиола.Ако ти против овие супер играчи на Реал немаш било каква контрола врз играта, тогаш немаш шанси.Тоа беше една огромна грешка на тренерот (реферирајќи се на себе) кажа четириесет и три години стариот Шпанец, после неговиот најголем пораз како тренер.

Ете, од една страна признава грешка а од друга страна пак вели дека треба да се има посед на топка, значи ќе продолжи и понатаму оваа игра со градење највисоки стапки на посед на топки без напади нормално која се покажа фатална на крајот, за краток временски период добра тактика, за долг срање како и да е според мене.Нека ни е со среќа против Дортмунд.Колку е тврдоглав човече тоа е нешто невидено.А веќе наведија некои од членовите дека можно е и Мартинез да си побара трансфер.

Последно уредено од модератор:
Пеп сигурно кога бил мал кога играл фудбал никој не му подавал и затоа сега опседнат е со топката. Изгубивме заради што немавме посед втф! Изгубиме пошо се браниме од контри и од корнери како аматери, пошо Крос трчка како пиченце, пошто скрос ја утна тактиката.

Едино ми е криво што сами им се наместивме....Ова беше влагање во заседа,значи на кланица отидовме буквално...

Секоја што малце се разбира од фудбал знаеше што ќе се деси ако пак така високо се постават....Самоубиство ни се случи..

Па и Пеп не го сфаќам,дали под притисок да играат поофанзивно ги стаи Крос и Швајни само...Не функционира тоа...Не требаше ондак уопште да мења,требаше Лам пак у средина,барем ќе ја контролиравме топката поише немаше ваков масакар да ни се деси...[DOUBLEPOST=1398848683][/DOUBLEPOST]
Пеп сигурно кога бил мал кога играл фудбал никој не му подавал и затоа сега опседнат е со топката. Изгубивме заради што немавме посед втф! Изгубиме пошо се браниме од контри и од корнери како аматери, пошо Крос трчка како пиченце, пошто скрос ја утна тактиката.

Па тука реално нема нешто многу да ги подобри...

Неможеш и цела утакмица посед да имаш,и да се трансформираш у автобус при секоја контра...Не идат и двете заедно...

Тоа што можат е многу подобар пресинг да прават,ова вчера беше комедија....По 5 паса правеа Реал у контра,тоа е недопустливо...

Без пресинг таа тактиката е ко без одбрана да играш,и кланица ти се случува...На пример у првата утакмица у првите 15 минути имавме добар пресинг,али немавме финиш...

Последно уредено:
Критика од Самерс за заушката што му ја удри Рибери на Карвахал а исто време и го заштитува по малку.Истото го прави и Бекенбауер, причината според нив е нели „поразот кој ги разочарал малку играчите“.Во секој случај критика заслужува Рибери и тоа огромна.Мразам и што ќе го напишам ова но еве зошто Рибери и не требаше да ја освои Златната топка, сам си го даде одговорот а во исто време ги потопи и оние кои најмногу го поддржуваа а тоа се обожавателите.Менталитет покажа на лигуш.Треба да почне да ја грее клупата за да разбере некои работи.

А еве ја личната изјава на Пеп:

http://www.tz.de/sport/fussball/bay...rdiola-erklaert-sich-schuldig-zr-3518815.html
Причината зошто ние изгубивме е поради тоа што немавме посед на топката, кажа Гвардиола.Ако ти против овие супер играчи на Реал немаш било каква контрола врз играта, тогаш немаш шанси.Тоа беше една огромна грешка на тренерот (реферирајќи се на себе) кажа четириесет и три години стариот Шпанец, после неговиот најголем пораз како тренер.

Ете, од една страна признава грешка а од друга страна пак вели дека треба да се има посед на топка, значи ќе продолжи и понатаму оваа игра со градење највисоки стапки на посед на топки без напади нормално која се покажа фатална на крајот, за краток временски период добра тактика, за долг срање како и да е според мене.Нека ни е со среќа против Дортмунд.Колку е тврдоглав човече тоа е нешто невидено.А веќе наведија некои од членовите дека можно е и Мартинез да си побара трансфер.

Понекогаш и ја се бунам и на крај дојдов до заклучок дека за целата ситуација на крајта се криви играчите и само играчите еве видете го копилето Кроос како брани назад, па неможе Пеп да отиде и да трча за него ! Човекот постави таква игра на почетокот на сезоната што подоцна резултираше со круна во Бундес уште на крајот на полусезоната . Малце прст на чело во управата и треба да се доведат играчи кои повторно би го подигнале тимот пошто после ваков срамен пораз на играчите со слаб карактер како Кроос тешко ќе можат да се вратат во ритам .

За догодина сакам Пеп да направи ваков состав:

GK.Manuel Neuer
RB.Phillip Lahm
LB.David Alaba
CD.Jerome Boateng
CD.David Luiz
CM/DM.Bastian Schweinsteiger
CM.Thiago Alcantara
AMC.Mario Goetze
LW.Eden Hazard
RW.Arjen Robben
ST.Robert Lewandovski

Sub:

1.Starke
2.Dante
3.Martinez ? if stay
4.Kroos ? if stay
5.Rafinha
6.Ribery
7.Mandzukic ? if stay

Значи мора да се истрошат пари и да се доведат нови играчи .

Абе не се прајте као други фанови што само за трансфери праат муабет, не ни сумњам дека ќе купат добри играчи летово, стадионот е исплатен и имаме многу за трошење. Пред утакмицата знаевме сите дека ќе го јадеме со тој состав, напишав и јас и другите ама сепак се надевавме. Сепак Пеп не е крив што не креиравме шанса. Имаше некој систем но се се распадна после тие два гола.

Абе не се прајте као други фанови што само за трансфери праат муабет, не ни сумњам дека ќе купат добри играчи летово, стадионот е исплатен и имаме многу за трошење. Пред утакмицата знаевме сите дека ќе го јадеме со тој состав, напишав и јас и другите ама сепак се надевавме. Сепак Пеп не е крив што не креиравме шанса. Имаше некој систем но се се распадна после тие два гола.

Значи пичето кај нас го знаеме кое е и мора да си го добие своето ,Швајни имаше прекрасна сезона во глобала но сепак падот во формата си ја направи повредата , а на тоа неможе да се влијае никао плус треба да мисли човекот и на светското ... Рибери потфрли во моралот бидејќи се опушти кога ја земавме многу рано Бундес и докажа дека е французин парексаланс , задната линија цела година е на сосема различно ниво и на почетокот ни стоеше дека имаме супер одбрана но тоа беше само маска бидејќи горе споменатите тројца жареа и палеа све живо и диво што ќе дојдеше на сред .

Сега ризикот е опасен ако се продаде Кроос ( што верувам дека ќе се случи ) ќе останеме без него и ќе играме со Алкантара на средина и нема да имаме проблем но сепак ако Пеп си отиде после две - три години тогаш го губиме и Тиаго , а Швајни ќе почнат да го болат коски до тогаш па затоа треба малку мудро од управата да се направи стратегија и да почнат да размислуваат за иднината на клубот малку порано од тоа што сигурно имаат планирано .

Во најлоша варијанта за 3 години може да останеме без Тиаго и Кроос и со пола Швајни од сега што го знаеме ... малку песимистич ама треба да се гледа и таа страна .[DOUBLEPOST=1398851276][/DOUBLEPOST]
до кај е работава со крос, гледам ваши фанови го нудат кај нас на продажба? :D

За вас ако е лимит да освоите премиер и да учествувате во Лига на Шампиони за нас единствен лимит е освојувањето на Лигата на Шампионите ... рака на срце не се лути ама моментално е така , ви претстои долг период за да се вратите таму каде што заслужувате .

Последниов месец и нешто со исклучок на второто полувреме со Вердер, ваква е играта на Баерн
anigif_enhanced-24663-1393234637-9.gif

Понекогаш и ја се бунам и на крај дојдов до заклучок дека за целата ситуација на крајта се криви играчите и само играчите еве видете го копилето Кроос како брани назад, па неможе Пеп да отиде и да трча за него ! Човекот постави таква игра на почетокот на сезоната што подоцна резултираше со круна во Бундес уште на крајот на полусезоната . Малце прст на чело во управата и треба да се доведат играчи кои повторно би го подигнале тимот пошто после ваков срамен пораз на играчите со слаб карактер како Кроос тешко ќе можат да се вратат во ритам .

За догодина сакам Пеп да направи ваков состав:

GK.Manuel Neuer
RB.Phillip Lahm
LB.David Alaba
CD.Jerome Boateng
CD.David Luiz
CM/DM.Bastian Schweinsteiger
CM.Thiago Alcantara
AMC.Mario Goetze
LW.Eden Hazard
RW.Arjen Robben
ST.Robert Lewandovski

Sub:

1.Starke
2.Dante
3.Martinez ? if stay
4.Kroos ? if stay
5.Rafinha
6.Ribery
7.Mandzukic ? if stay

Значи мора да се истрошат пари и да се доведат нови играчи .

"We'll talk in the next few weeks intensively on planning for the new season. Sporty quality comes first. We were in the past able to invest in quality. We are now also available. We are as deep as it is necessary to reach into his pocket. We are very well positioned and can Pep Guardiola his wishes - if he has any - meet ", FCB Financial Officer Jan-Christian Dreesen is quoted in the Journal.

Гугл транслејт е...Ете да не се сеќираш...:D

"We'll talk in the next few weeks intensively on planning for the new season. Sporty quality comes first. We were in the past able to invest in quality. We are now also available. We are as deep as it is necessary to reach into his pocket. We are very well positioned and can Pep Guardiola his wishes - if he has any - meet ", FCB Financial Officer Jan-Christian Dreesen is quoted in the Journal.

Гугл транслејт е...Ете да не се сеќираш...:D

Ете такааа :D ова ми се допаѓа .

Самоубиството уствари се направи кога се реши да игра само со Крос и Швајни на средина....Затоа и он изјави после утакмица одма дека е грешка на тренерот...Грешка е уствари пошто потпадна под притисокот да иде у напад одма....На Бернабе боље пројдовме со Лам на средина...

Голем предизвик ќе има да ја скоцка играта за наредна сезона...Барем сега му е чисто јасно како неможе да игра...Ќе мора да покаже флексибилност...

Барем сега му е чисто јасно како неможе да игра...Ќе мора да покаже флексибилност...
Не ми се верува. 100% сум сигурен дека ќе оди на "усовршување" на оваа пас игра, а мене воопшто не ми се допаѓа тој развој на настаните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom