Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Не е за оправдување потегот на Пискачо, тој е се само спортски директор не е. Тоа се само озборубања , комплетната власт во клубот ја има сопственикот. Сите играчи ги донесе Баге во консултација со Томче, тоа е нивни избор, комплетна одговорност треба да е нивна за моментална состојба. 10 % Кире ги немаше условите кој ги имаше Томче, има и многу други работи, во други прилики....

Вчера на фудбал пола стадион збораше за ракометарите,за срамниот потег.Народот е револтиран премногу,посебно со ракометот оти колку-толку пред 4 год крпевме некој тим со наши играчи пред залезот на кариерата,иамвме и големи судиски неправди и украдени титули ,ама имаше атмосфера,одеа луѓе...знаевме дека е толку силата и то е то,Ефто излегваше на тв стално се жалеше истото,и не ни барав нешто поќе од резултат,игравме и ЕХФ,арно беше...После се почна од првиот кам бек на циле,ко се вложија големи пари,почна демек да се работи,ама се виде колку траеше...Па на толку радост ко ги донесоа играчите,тренерот одевме на тренинг по еден куп луѓе,навиваме бакли палевме шо не!После се си еба мајката,а за последниот камбек на циле не ми се ни збора...значи толку несериозно не сум видел!И после ќе речиме циле го сака клубот,вака-така,вложвал,праел...да!ама то беше порано сега е друго,сега седи во клубот заради Х причини.Поврзани со актуелната власт,спортски директори и ред други работи,со поарен буџет од пред 4 год ништо не напраја,згора на се и го доиспустија тимот за потсмев,како не му срам!

cistka na leto i ke vidime so ke se donesi i kolku se seriozni ova godina zamina ako izlezime evropa arno a ke izlezime pa neka mu ja mislat upravniot odbor so potezi ke vlecat letniot preoden rok ! za so vardar nesto informacija ?

Ако се сериозни и има некој нормален таму во управата на клубот , уште утре на Пискачо ќе му дат отказ.
Нема тука шо да се дискутира . Тој сам нема да си поднеси оставка , то е јасно ко ден...
Дечкото нека се врати на трибина и нека остај да работи некој шо си ја знај работата и има искуство во водење на клуб.
Знам дека сака да поможи и нема лоши намери , ама Пелистер не е Фк Јени Мале па да си прат експерименти.
Денес напрај ваков циркуз , потаму можи да се деси некоја поголема глупост. Зато треба на раководните функции да се донесат луѓе кои имаат кредибилитет и имаат оставено белег во клубот.
Значи немојте да ме разберите погрешно . Јас неам ништо против дечкото , ама ако сакаме да не ни се смеат мора да се свестиме и да почниме да работиме , и то да работиме деноноќно и со 200% од можностите ако сакаме да фатиме чекор со екипите од Скопје.
Помина времето кога со малце пари , крпени буџети и шалабајзери во управите можеше да се напрај некаков успех.
Треба да се работи на маркетинг , скаутинг на млади таленти од регионот , инфраструктура и низа други детали ако сакаме да личиме на клуб.
Овие што се сега , тотално ја утнаја работата во сите сегменти и зато е резултатот таков каков што е .
Се потрошија добра сума на пари за само неколку месеци и видете ги резултатите на клубот , маркетингот (веб страната) , стручен штаб , играчи...
Значи во ниеден сегмент на ја подобрија туку уште повеќе ја зафркнаја работата и се тресиме пак дали ќе сме 4то место а лани без пари , без управа без ништо , имавме на 5 мин до крај на утакмица со Пролет резултат кој не носеше во Челинџ куп и то 4то место.

Јас обично секој ден влегвам на оваа тема за Рк Пелистер и стално ги читам мислењата на сите па сега си реков едно е едно мое мислење да напишам... Најпрво од големата ЧИСТКА на Пелистер треба да се почни со пискачо... неможи тој да носи играчи шо ке играт фудбал по селата и ке се борат поќе отколку за Пелистер.. ТОЈ ФИЛМ НЕМА ДА ГО ВИДАТ!!! После треба да се продолжи со ВЕШО, чоеко стварно Р од ракомет нема на теренот.. тотално незаинтересиран, плашлив, и пред се ГЛУП. Овај Ракочевич шо го донесоја зошто го носевте бе алоооооо??? Или дајте му шанса на детето да се докажи или избркајте го уште утре не го упропастувајте а мое мислење е дека е едно 5 класи над Вешо и е многу подобар од него. Филич.:place: Немам зборој за него а мислам и сите знајте за каков играч се работи... ДРВО. Па да му ебам мајката играч со 2 метра висина да неможи да скокни и да дошутни до гол ебати играчо ебати. Голмано просечен за во екипа како Тинекс или слични ама за кај нас НЕ. Крилото молдавиецо искрено мене ме бендисва многу, брз е, добар во одбрана и барем колку толку се бори за разлика од другите. Басараб е ОДЛИЧЕН!! Јас мислам тој ке биди еден од главните играчи во иднина во Пелистер само играјте го таму кај шо треба не си играјте играчки немојте да го упропаситите. Јанев нема потреба да го коментирам.. најдоброто засилување на Пелистер дефинитивно. Со парите шо се купија сите овие "странци" можеше да се напрај екипа од играчи кој потекнале од Пелистер а не играт во своите клубови- Пецако, Недановски, Никола Митревски, или играчи кој веќе играле во Пелистер-Чантурија, Везено, Маретич... играчи колку сакаш а ние играме со Вешо и Филич... ама важно странци донесовме нека се тресат вардар и минчолург сега.:cool: :tapp:

Кој ќе му дај отказ на Пискачо бе?..не заебавајте моментално во Пелистер како што е калакурница никој нема да се осмели да му дај отказ на Пискачо..плус и кога дојде тој до таа позиција се очекуваше ваква глупост од него..со такви несериозни луѓе како него нема шо друго да се очекува..без пари ќе го свиткаме, плус и да има пари не знаат како да ги разработат и да ги вложат(освен на ѓупци шо висат секоја вечер буре на пица)

Кога е наредната утакмица во Битола да не има некој информација?

Не е за оправдување потегот на Пискачо, тој е се само спортски директор не е. Тоа се само озборубања , комплетната власт во клубот ја има сопственикот. Сите играчи ги донесе Баге во консултација со Томче, тоа е нивни избор, комплетна одговорност треба да е нивна за моментална состојба. 10 % Кире ги немаше условите кој ги имаше Томче, има и многу други работи, во други прилики....
Д _ _ _ _ ти си бе брат ?!

Дај отворете ги картите доста со тоа во други прилики ако сакате подршка треба барем еден прес или објава и кажете кој и за што е виновен не оди вака работат ете сите гледаме и не можи само еден човек да одговара за резултатите како шо викаш ти сопственикот бил крив па ако е тој крив и не ви чини кажете бе речете циле не дава или толку дава пари или циле се меша за се има последен збор не можиме вака да работиме и даваме оставка не можи брат сите да се криви само вие да бидите совршени ...Значи не велам дека сте работеле за клубот ама дека имате вина и вие имате не можи да се заборават и опростат вакви срамови како со овие шо играле фудбал па тоа што игравме два натпревари во ист ден со металург па тоа дека се организираше купот кај нас и ни ги донесоа некој скопски н.г. во Младост па промена на името до Рк.Пелистер во ова смешното Рк.Пелистер 08 итн ...

Да се вратиме малку назад,во едно убаво време...
http://strategija.org/sibanja-koja-se-pamte-bitolj-1988/
Салам ќотек изедоја....да памтат кај е Битола...:icon_mrgr:

- Pre početka utakmice, dok su se igrači zagrejavali, u teren je na motociklu ušao onaj poznati bitoljski navijač Mate Šundevski. Vozio se okolo uz ovacije s tribina dok mu nije dosadilo. Vrhunac tog rukometnog vašara bio je kad je Isaković promašio sedmerac, a Mate iz publike dotrčao da čestita golmanu Pelistera! Znate li šta je tada sudija učinio? Pokazao je žuti karton – Mati Šundevskom! Žuti karton navijaču!?

:D

ponedelnik so vardar

Неможи да е тогаш, неможи тие за 2 дена 2 утакмици да играт, највероватно околу 10 мај ќе играме сега со Вардар...
Денес (Вторник) Вардар го играат мечот со Зомимак, Петок на 2ри е едниот меч со Металург, а Вторник на 6ти е другата утакмица со Металург, така да во овие две најважни утакмици за нив, не ми се верва да клат меч со Пелистер.

Неможи да е тогаш, неможи тие за 2 дена 2 утакмици да играт, највероватно околу 10 мај ќе играме сега со Вардар...
Денес (Вторник) Вардар го играат мечот со Зомимак, Петок на 2ри е едниот меч со Металург, а Вторник на 6ти е другата утакмица со Металург, така да во овие две најважни утакмици за нив, не ми се верва да клат меч со Пелистер.
На 8ми е другата, а како што е најавено на нашиот сајт гостувањето во Битола е на 5ти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom