Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Има. Серафим Роуз.Има ли примери за такви излечени случаи?
Има. Серафим Роуз.Има ли примери за такви излечени случаи?
Од кај знаеш?...Има. Серафим Роуз.
Таков е впечатокот, се извинувам ако не е така, воедно и за одговорите доколку не чинат.Не се инаетам, поставувам пшрашања. Тоа што не ти чинат одговорите, не е мој проблем.
Ќе се изненадиш колку има пишани записи за еден куп работи каде помогнала вербата и молитвата, а модерната медицина не успеалаИма. Серафим Роуз.
Ти ми кажа.Од кај знаеш?...
Знам знам. Ќе да е до вербата и молитвата.Ќе се изненадиш колку има пишани записи за еден куп работи каде помогнала вербата и молитвата, а модерната медицина не успеала
Патем кажано, секој поединец е 24/7 под демонска „опсервација„ од која демините осознаваат кој поединец кон кој грев е склон и токму таа склоност, демоните ја мотивираат кај поединецот,.
Штом знаел што ќе се случи, зошто допуштил? Ги посочуваш демоните како виновници, а самиот кажуваш дека се што ќе се случи Бог однапред го знае?![DOUBLEPOST=1398718729][/DOUBLEPOST]сезнајноста се огледува во тоа што Он знае што ќе се случи уште пред „нештото„ да се случи.
Тоа не е ништо ново. Моќта на сугестијата може да ти предизвика и плускавец на раката без да допреш ништо топло, само поради тоа што ќе сугерираш на самиот себе дека има жежок објект на твојата рака. И тоа може да го направи обичен хипнотизер или магионичар.Ќе се изненадиш колку има пишани записи за еден куп работи каде помогнала вербата и молитвата, а модерната медицина не успеала
Немогуќе...Ти ми кажа.
Не верувам дека знаеш.Знам знам. Ќе да е до вербата и молитвата.
То со Атеист објасни сеТоа не е ништо ново. Моќта на сугестијата може да ти предизвика и плускавец на раката без да допреш ништо топло, само поради тоа што ќе сугерираш на самиот себе дека има жежок објект на твојата рака. И тоа може да го направи обичен хипнотизер или магионичар.
Демоните си имаат своја улога во Светов, а една од нив е да бидат дежурни виновници па секој кој чини грев, ќе рече:„..Не бе, не сум ја‘ крив, демоните така ми рекоа....„.Штом знаел што ќе се случи, зошто допуштил? Ги посочуваш демоните како виновници, а самиот кажуваш дека се што ќе се случи Бог однапред го знае?!.
Те прашувам, зошто воопшто посочуваш нешто како вина, кога тврдиш дека за истото Бог однапред имал сознание дека ќе се случи и го допуштил?! Тогаш како може тоа да биде непотребно?Демоните си имаат своја улога во Светов, а една од нив е да бидат дежурни виновници па секој кој чини грев, ќе рече:„..Не бе, не сум ја‘ крив, демоните така ми рекоа....„.
Тоа што Бог Е сезнаен, тоа не значи дека Он однапред го предодредил редоследот на сите можни идни настани. Тоа предодредување, т.е. фатализам. ја исклучува можноста од слободен избор и одлучување, туку го претвора субјектот во механичка справа, која делува согласно вградениот „софтвер„.
Не се работи за никаква сугестија, туку се работи за распалена фантазија, која е добро позната од однесувањето кај добар дел од „светите„ кои се произведени од римската Црква. Таа фантазија „оди„ до таму што поединци можат да го отфантазираат и амбиентот од пеколот, а „стигмите„ се чиста рутина...Тоа не е ништо ново. Моќта на сугестијата може да ти предизвика и плускавец на раката без да допреш ништо топло, само поради тоа што ќе сугерираш на самиот себе дека има жежок објект на твојата рака. И тоа може да го направи обичен хипнотизер или магионичар.
Не, не реков Вики, реков Мики. На вики не пишува кој од што и дали се излечил.То може кај пријателите твои од “православље“.Немогуќе...
А да не пишале нешто на „Вики„?
Браво бе па ти све си знаел. Ко баба Рада. Лек за сите болештиње.Не верувам дека знаеш.
Сигурно не е до вербата и молитвата.
Молитва = насочување на позитивната енергија во посакуван правец и пожелен за себе.
То со Атеист објасни се
Ма какви демони, без знаење дозвола и воља Божја ништо не се случува.Демоните си имаат своја улога во Светов, а една од нив е да бидат дежурни виновници па секој кој чини грев, ќе рече:„..Не бе, не сум ја‘ крив, демоните така ми рекоа....„.
„Таму„ каде што постои морал, каде што постои волја, каде што постои избор и одлучување, „таму„ постојат и последици, како што се казната и наградата. Тие две нешта се практикуваат и во Светов. секое добро дело се наградува и се мотивира, а секое злодело се казнува и се демотивира.Те прашувам, зошто воопшто посочуваш нешто како вина, кога тврдиш дека за истото Бог однапред имал сознание дека ќе се случи и го допуштил?! Тогаш како може тоа да биде непотребно?
Сеа и ти го тупиш.Те прашувам, зошто воопшто посочуваш нешто како вина, кога тврдиш дека за истото Бог однапред имал сознание дека ќе се случи и го допуштил?! Тогаш како може тоа да биде непотребно?