Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ни насловов не ти е саглам помислив за правдање на трошоци од репрезентација во кафана.Zdravo me interesira dali nekoj od clenovite na forumov moze da mi kaze koi se trosoci postojat okolu kafana ?
Sent from my Lenovo A820 using Tapatalk
Ни насловов не ти е саглам помислив за правдање на трошоци од репрезентација во кафана.
Квадратурата ке биде околу 80 квадрата (точно не знам). Опрема немам со значи ке ја купам (дали смее да се купи поволна опрема ?), локалот под кирија ке биде, планирани се двајца келнери и двајца готвачи.[DOUBLEPOST=1398697507][/DOUBLEPOST]
Извини не сум се изразил добро.
Ако не ја знаеш квадратурата, нема да знаеш колку опрема ти треба. Немаш потреба да купуваш опрема (столици и маси), Дени мебел и уште некој друга компанија (не сум сигурна која беше ќе прашам) изнајмуваат опрема за ефтини пари. Со двајца келнери не правиш ништо, две смени ќе работат ама треба да имаат и слободен ден, така да тројца минимум ти се потребни (освен ако не планираш и ти да работиш). Опремен е локалот за работа како кафана, или треба ти да правиш санитарии, шанкови и кујни?[DOUBLEPOST=1398697907][/DOUBLEPOST]Квадратурата ке биде околу 80 квадрата (точно не знам). Опрема немам со значи ке ја купам (дали смее да се купи поволна опрема ?), локалот под кирија ке биде, планирани се двајца келнери и двајца готвачи.[DOUBLEPOST=1398697507][/DOUBLEPOST]
Ја мислам дека рече двајца келнери вкупно, а ако мислел на вкупко, малце му се. Еден една смена, друг друга смена... а слободен ден не треба да имаат?Локација каде? Има голема разлика дали ќе биде во Дебар Маало или Драчево.Големина на кафана? Ентериер нов или половен?Фрижидери,кујна,шанк,персонал?Кирија до колку пари и слично.Наведи и ќе ти кажам од прилика.[DOUBLEPOST=1398697743][/DOUBLEPOST]
За 80 квадрати многу ти се двајца келнери прво и основно.Друга работа,можеш да ги земеш елементите поволно,ти треба регистрација на фирма,ти треба платени придонеси и на келнери и на кувари.Неможеш одма да станеш газда.Самовработи се и ти работи келнер на 80 квадрати.
Аха, значи ке ми требаат минимум 3 келнери. Јас не можам да работам пошто сум веќе вработен во Скопје. Ке менаџира брат ми во Велес, таков бар е планот. Локалот има кујна веќе и е опремен за кафана, но не сум разговарал со газдата околу кујната.Ако не ја знаеш квадратурата, нема да знаеш колку опрема ти треба. Немаш потреба да купуваш опрема (столици и маси), Дени мебел и уште некој друга компанија (не сум сигурна која беше ќе прашам) изнајмуваат опрема за ефтини пари. Со двајца келнери не правиш ништо, две смени ќе работат ама треба да имаат и слободен ден, така да тројца минимум ти се потребни (освен ако не планираш и ти да работиш). Опремен е локалот за работа како кафана, или треба ти да правиш санитарии, шанкови и кујни?[DOUBLEPOST=1398697907][/DOUBLEPOST]
Ја мислам дека рече двајца келнери вкупно, а ако мислел на вкупко, малце му се. Еден една смена, друг друга смена... а слободен ден не треба да имаат?
Нема проблем инаку незнам многу за овој бизнис трошоци...ама знам дека угостител како место за старупи е најлошо за 3 години 50% банкротираат така да МНОГУ ПАЗИ!!!Квадратурата ке биде околу 80 квадрата (точно не знам). Опрема немам со значи ке ја купам (дали смее да се купи поволна опрема ?), локалот под кирија ке биде, планирани се двајца келнери и двајца готвачи.[DOUBLEPOST=1398697507][/DOUBLEPOST]
Има субвенција за патриотски и многучедни песни. Може певаљката да ти пеа...200 евра за певаљка за викенди. распрашај се, може да има субвенции за ова.