Религиозни конфликти - решение?

Primerot moj e kako primerot na covek koj ja izgubil kamilata. Na takov covek,ne go interesira dali ke mu ja najdam jas ili ke mu ja najdes ti ili corbadzija ili ipsissimus. Bitno e da se najde kamilata za nego. Takvi treba da bideme vo potraga po vistinata. I ona sto goz boruvame da go iskazeme so ovaa i za ovaa cel a ne samo da se dokazeme i da se nadzboruvame.
Ако навистина ти е битна вистината, а не комодитетот и ветувањето кое го нуди религијата, тогаш зошто на аргументите и фактите реагираш тврдоглаво, селектираш само тоа што тебе ти одговара и го отфрлаш она кое е во конфликт со исламот?
Ти не оддаваш таков впешаток - дека вистината е таа која ти е приоритетна, баш напротив, се што не се совпаѓа во твојата слика, го отфрлаш без размислување!
Ако целта не ти е да се надзбориш, зошто пастираш километарски текстови кој никој не ги ни чита? Зошто на секое прашање или аргумент кој не ти одговара враќаш со навреди? Зопшто кога некој одкритија од науката можат да се протолкуваат во корист на куранот се прифатливи, а кога неможе тогаш по автоматизам се лага или завера на илуминатите?
И зошто замижуваш на лагите кажани за промоција на исламот, како оние за Жак Кусто?

Site sme nie so nekakva cel,Heptagram... so moznosta koja mi ja dade za "drdorenje" bez da stavam noz na gusa na nikogo,veke 2 dusi si ja spoznaa vistinata.
Taka odi toa... Nekoj Zgradi sam si urna za da natera nekogo da drdori i da ocrni... no vo isto vreme im dade povod da razgledaat dali toa stvarno tie go storile ili ne.... pa ja doznale i vistinata.Samo eden den koga ke dojde i tuka zakonot da go menuvame,nemoj da se cudis,togas mnogu mnogu nema da ti preostanuva.

Има закон и Закон... :) Кажав, врвот зависи од основата. А основа секогаш имало, има и ќе има :)
Јас за ништо не се чудам. За различни нивоа, различни закони. Секогаш е така...

PS: Sufur e za mene ;) go koristam i jas vo megjuvreme i vremeto. So tebe vremeto mi pominuva... ke kasnam sega malku a utre povtorno i jas koga nema da imam sto da pravam,dzaba da ne go frlam vremeto. Ne se somnevam deka ima i pametni luge tuka.
Има секакви луѓе тука. Знаеш она... малку сме, ама секакви не има :)

За греота си море тетрапак...:tapp:
Гревот е Ограничување бре тапет :) А јас граници, поретко имам :)
Кој знае што ти размисли имаш за гревот... Еднаш си рисјанин, потоа плукаш на вери... па ќе кажеш демократија на друго место...
Не, не ми ги кажувај што размисли имаш за гревот... ќе ме изнервираш :) Ти си најстрашното: ОКДВ! Од каде дува ветерот!
Со такви никој не се разбрал... докажано :)

Има закон и Закон... :) Кажав, врвот зависи од основата. А основа секогаш имало, има и ќе има :)
Јас за ништо не се чудам. За различни нивоа, различни закони. Секогаш е така...

Има секакви луѓе тука. Знаеш она... малку сме, ама секакви не има :)

Ве има, ама за к*р не ве бидуе...

Ве има, ама за к*р не ве бидуе...
Па сега ако си геј и си пробал со некој телемит што е геј, и нешто не се погодила работата какок што треба, смени партнер... Што ме мене замараш ако ти си имал лошо сексуално искуство со некој телемит? Има геј луѓе и што се рисјани, атеисти, муслимани... :)
Јас не сум , што тропаш на моја врата ако имаш таков проблем? :)
Пробај си среќата на друго место момче ... :)

Телемити ова она, телема она ова... а ти тука пениси бараш. Знаев дека или само јадеш гомна, или нешто поозбилна е работата. Се надевав дека ќе е првото!
Штета! :)

П.С. Да беше телемата религија, и да имаше ти матично верување, ова ќе беше пример за религиски конфликт! :)

Па сега ако си геј и си пробал со некој телемит што е геј, и нешто не се погодила работата какок што треба, смени партнер... Што ме мене замараш ако ти си имал лошо сексуално искуство со некој телемит? Има геј луѓе и што се рисјани, атеисти, муслимани... :)
Јас не сум , што тропаш на моја врата ако имаш таков проблем? :)
Пробај си среќата на друго место момче ... :)

Телемити ова она, телема она ова... а ти тука пениси бараш. Знаев дека или само јадеш гомна, или нешто поозбилна е работата. Се надевав дека ќе е првото!
Штета! :)

П.С. Да беше телемата религија, и да имаше ти матично верување, ова ќе беше пример за религиски конфликт! :)

Викам ја мува лајнарка си...:D

Дечкото најверојатно мисли дека еден ден ќе живее во шеријат......тука во Македонија! :pos:
Кога ќе почне со тие загонетките ништо не можам да го пратам... :)

Дечкото најверојатно мисли дека еден ден ќе живее во шеријат......тука во Македонија! :pos:

Сигурно! :)
А јас ќе ја имам најголемата мрежа на фабрики за производтсво на македонски IP телефони! Дирекна конкуренција на Cisco :)

Во целиот свет, омразата и непријателството меѓу различни етнички и национални групи никако не престанува и покрај најголемите напори на државните лидери. Кругот на омразата се врти сѐ побрзо, потхранет од незнаење, нетолеранција и пропаганда. Но, додека денешните лидери залудно бараат нови и иновативни решенија, пропуштаат да увидат дека најдоброто решение е многу старо — колку што е стара и Проповедта на гората. Во таа проповед Исус Христос ги охрабрил своите слушатели да се подложат на Божјите патишта. Тогаш ја дал претходно цитираната изјава, имено, ‚Љубете ги своите непријатели‘. Овој поттик не е само најдоброто решение за проблемот со омразата и предрасудите туку и единственотоделотворно решение! АКО омразата може да се научи, зарем не е разумно да се прифати фактот дека таа може и да се одучи? Затоа, Исусовите зборови содржат вистинска надеж за човештвото. Тие покажуваат дека е возможно да им се стави крај дури и на долгогодишните непријателства.

.

Тоа е сепак - пред се’ - само за Совршениот БОГ можно! ... Ние затоа - пред се’ - треба да Го ставиме Совршениот БОГ на првото место од нашиот живот, исто како што и ни покажа Неговата Мудрост чиста, отелотворена во Господа Исуса христа!

.

Самиот бог рече дека ќе казнува врз основ на верска, политичка, сексоална орјентација. Во пекол ќе праќа пагани, муслимани, хиндуси, будисти, атеисти, во пекол ќе горат членови на опозиција, хомосексуалци.
Нема милост за одредени групи на луѓе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom