Ipsissimus
P.I.
Ако навистина ти е битна вистината, а не комодитетот и ветувањето кое го нуди религијата, тогаш зошто на аргументите и фактите реагираш тврдоглаво, селектираш само тоа што тебе ти одговара и го отфрлаш она кое е во конфликт со исламот?Primerot moj e kako primerot na covek koj ja izgubil kamilata. Na takov covek,ne go interesira dali ke mu ja najdam jas ili ke mu ja najdes ti ili corbadzija ili ipsissimus. Bitno e da se najde kamilata za nego. Takvi treba da bideme vo potraga po vistinata. I ona sto goz boruvame da go iskazeme so ovaa i za ovaa cel a ne samo da se dokazeme i da se nadzboruvame.
Ти не оддаваш таков впешаток - дека вистината е таа која ти е приоритетна, баш напротив, се што не се совпаѓа во твојата слика, го отфрлаш без размислување!
Ако целта не ти е да се надзбориш, зошто пастираш километарски текстови кој никој не ги ни чита? Зошто на секое прашање или аргумент кој не ти одговара враќаш со навреди? Зопшто кога некој одкритија од науката можат да се протолкуваат во корист на куранот се прифатливи, а кога неможе тогаш по автоматизам се лага или завера на илуминатите?
И зошто замижуваш на лагите кажани за промоција на исламот, како оние за Жак Кусто?