Религиозни конфликти - решение?

Pa... batka be. Ako znaete vie da pisuvate lagi za islamot,koj saka i kako saka,nemame li pravo da go odbranime ?
Кој тврдеше дека Жак Кусто конвертирал во ислам? Кој тврдеше дека Нил Армстронг конвертирал во ислам? Кога се соочивте со непобитни докази дека тоа е лага, премолчевте, и сега некој друг кажувал лаги за исламот? Кој се тие лаги? Ајде одбрани го исламот од тоа што го напишав! Лага ли е дека шеријатот ги осудува на смрт муслиманите ако решат да преминат во друга вера? Лага ли е дека ги убива оние со поинаков морал од нивниот?

Кога сме кај оф-топици, а профилот ти е затворен за пишување... да го намалеше Капсот во никот бе друже :) Јас го намалив кај мене да не ги болат очите....

Нема проблематика. Еве, одма ќе го напраам тоа, мајсторе.:)

Кога сме кај оф-топици, а профилот ти е затворен за пишување... да го намалеше Капсот во никот бе друже :) Јас го намалив кај мене да не ги болат очите.... :)

Ај ти земи малку прочитај за вселената, планетава, животот... Сказните се за мали деца.

Koga Muslimanite zboruvaa (na osnova religijata,taa na toa gi terase) i se bavea so vselenata,astrologija i astronomija,denesnava moderna evropa vo istata soba kade sto spiea i nuzda vrsea. Togas koga Bagdad imase kanalizacija i vodovod i Kordoba ulicni osvetluvanja,parkovi so fontani,kralicata dva pati godisno se banjala... e kolku pati toa go pravel eden obicen kmet ili onoj koj ne poseduval dvorec,moze da zamislime. Vie samo mislite deka nie samo za religijata citame a ne ne interesiraat planetite.

Koga Muslimanite zboruvaa (na osnova religijata,taa na toa gi terase) i se bavea so vselenata,astrologija i astronomija,denesnava moderna evropa vo istata soba kade sto spiea i nuzda vrsea. Togas koga Bagdad imase kanalizacija i vodovod i Kordoba ulicni osvetluvanja,parkovi so fontani,kralicata dva pati godisno se banjala... e kolku pati toa go pravel eden obicen kmet ili onoj koj ne poseduval dvorec,moze da zamislime. Vie samo mislite deka nie samo za religijata citame a ne ne interesiraat planetite.
Канализација во Европа први вовеле Римјаните, и тоа додека не биле ни Христијани.

Провери си ги фактите пред да треснеш нешто.

Канализација во Европа први вовеле Римјаните, и тоа додека не биле ни Христијани.

Провери си ги фактите пред да треснеш нешто.
Provereno e. Nazad vrati se nekolku strani ima eden link,tamu ima dokumentarna emisija za Islamskata Imperija,toa jas go slusnav od Evropski-Hristijanski istoricari.

Соул, те подржувам дека на времето арапскиот свет беше понапреден од другите...
Но сега вас ве фаќаат the dark ages како што ги фати христијаните... Сами ги заборавате постигнувањата на вашата алхемија, астрономија, науката која ја развивте до невидени граници, и тоа зошто?
Заради фантомски идеали која ви ја дава денешната религија и за да докажете дека едно парче хартија е повистинито од рисјанските и јудејски свети книги и дека баш таа книга дава реална слика на универзумот.
Не оди тоа така... ги правите исти грешки како христијаните... Временски се поклопувате :)

I mnogu poodamna se bavele so astronomija, matematka i sl. Iljadnici godini pred toa. I Iljadnici godini pred toa imalo kanalizacii i vodovodi vo Evropa. Objasneto ti e eden milion pati. A i tie fakti se lesno dostapni i proverlivi.

I na kraj kraeva, ne se muslimanite tie koi denes predvodat so naucnite otkritija. Vsusnost, se naojdzaat sosem sprotivno...

I mnogu poodamna se bavele so astronomija, matematka i sl. Iljadnici godini pred toa. I Iljadnici godini pred toa imalo kanalizacii i vodovodi vo Evropa. Objasneto ti e eden milion pati. A i tie fakti se lesno dostapni i proverlivi.

I na kraj kraeva, ne se muslimanite tie koi denes predvodat so naucnite otkritija. Vsusnost, se naojdzaat sosem sprotivno...

Убо велиш. Денес со научните откритија предвода телемитине во Битола. Тие се` прерачунаја, и` напраја сите математики, и ко че дој време, че му кажа на свето како било и шо било. Ова се` другово е лук и вода, да знајш.;)

Соул, те подржувам дека на времето арапскиот свет беше понапреден од другите...
Но сега вас ве фаќаат the dark ages како што ги фати христијаните... Сами ги заборавате постигнувањата на вашата алхемија, астрономија, науката која ја развивте до невидени граници, и тоа зошто?
Заради фантомски идеали која ви ја дава денешната религија и за да докажете дека едно парче хартија е повистинито од рисјанските и јудејски свети книги и дека баш таа книга дава реална слика на универзумот.
Не оди тоа така... ги правите исти грешки како христијаните... Временски се поклопувате :)

E pa i jas odavna gi poddrzav tie koi tvrdea deka denes Islamskiot svet ne e kako sto bese te. kako sto TREBA DA BIDE. Te poddrzuvam i za toa koga vikas deka se pravat istite greski kako i hristijanite.... Pa ne sme tolku naivni kako sto mislite. Samo od kade doagjaat tie problemi se postavuva debelo prasanje. Od onie koi i za vremeto na pocetokot sakale da go sprecat ponatamosnoto sirenje na Islamot. Toa se naj malku Hristijanskite vernici ili Evrejskite,,, gi ima onie koi sakaat da upravuvaat so svetot,da vladeat,da ne' iskoristuvaat,na nas racun da ziveat,da se tepame za onie koi utre nad glava ke ni se kacat.

Toa sekoj ima pravo da si dokaze cie parce hartija e poispravno. Edna religija kaj Boga e ispravna i toa e fakt,no nikoj na nikogoza toa nemoze i ne smee da go prisili. Sekoj ima pravo vo svoeto da veruva,no Isus nemoze i da bide bog i da ne bide,te i spored moeto i spored hristijanskoto,no sekoj za sebe ke si odgovara.
Sekoj ima pravo da go ponudi ona sto go znae od religijata,no ne kako vo natprevar tuku da go ponudi kako resenie i solucija za odreden problem i dobronamerno.Kako sto imam Ebu Hanife kazal: Primerot moj e kako primerot na covek koj ja izgubil kamilata. Na takov covek,ne go interesira dali ke mu ja najdam jas ili ke mu ja najdes ti ili corbadzija ili ipsissimus. Bitno e da se najde kamilata za nego. Takvi treba da bideme vo potraga po vistinata. I ona sto goz boruvame da go iskazeme so ovaa i za ovaa cel a ne samo da se dokazeme i da se nadzboruvame.

Jas minatoto go spomnuvam samo da se potsetime na PRAVIOT ISLAM. Sto bara Islamot... za da ne im gi napravea na Muslimanite spletkite koi im gi napravija,da ne se soocea so tie vojni so tie unistuvanja i spaluvanja... znaete li kade ke bese islamot denes. No nemase denes da ima nepravedni vladari koi samo tie sakaat da imaat. Vladarite ke zemaa ista plata kako i eden nastavnik. Peski na rabota ke odea,strav od HARAM ke imaa... a denes tie koi vladaat ne se plasat od toa pa zatoa od islamot pravat terorizam,kako bi se vsadil gnev vo srcata na lugeto i odbojnost prema taa religija i kako ne bi ja poddrzale,bidejki Islamot e opasnost za takvi nepravedni vladari.

Toa ti e kako koga bi bil gladen.Jas leb ti nudam besplatno,bidejki mi dal Gospod i znam deka treba da go spodelam so onie sto nemaat. A nekoj sto te koristi ti vika deka mojot leb e nikakov,deka ima otrov,deka jas sum los covek ama takov se pravam,zatoa,raboti za mene,iskopajmi ja bavcava,jas ke ti dadam leb.
--- надополнето: Aug 13, 2011 12:07 AM ---

Sekako... Kade bea koga se plasea deka kutriot Kolumbo ke padne od krajot na svetot,plovejki po vodite ?
Muslimanite se bavat i se bavele od sekogas i sekogas ke se bavat so naukata,samo toa za vas ne e dostapno. Vodar racun Masonite sto po mediumite ke ti serviraat.

НЕ Пере, телемитите на светот веќе му кажаа најбитното: РАБОТИ! :) Никој нема ништо да ти каже поеќе отколку сам што ќе си кажеш :) Ама ти знаеш за телемити и телема и све то како иде, кој што како кога :) Затоа си на форумов цел ден и ноќ... Get a life, room, girl... и потоа ќе раскажуваме за телема :)
Затоа јас сум „сеирџија“ тука на форумов(според тебе), бидејќи и нема што да се каже многу покрај толку многу дрдорковци како тебе :) Освен кога некој дрибла во место и се врти округло па во ќош, па да се бутни малку, бидејќи заборавате што е темата на која „докажувате“ факти :)
„Допринесувам“ за форумов знаеш... бидејќи тоа ми е целта во животот. Цел ден да допринесувам јас како телемит на форумов! :) Ех ех ех :)

Кое детиште си бил ти... Штета што немам време да се дриблам со тебе како минатиот пат :)
И битолските телемити(што им фали на оние од Гевгелија или Скопје или Велес бре?) не се лоши, има по другите градови подобри, според мене :)

E pa i jas odavna gi poddrzav tie koi tvrdea deka denes Islamskiot svet ne e kako sto bese te. kako sto TREBA DA BIDE. Te poddrzuvam i za toa koga vikas deka se pravat istite greski kako i hristijanite.... Pa ne sme tolku naivni kako sto mislite. Samo od kade doagjaat tie problemi se postavuva debelo prasanje. Od onie koi i za vremeto na pocetokot sakale da go sprecat ponatamosnoto sirenje na Islamot. Toa se naj malku Hristijanskite vernici ili Evrejskite,,, gi ima onie koi sakaat da upravuvaat so svetot,da vladeat,da ne' iskoristuvaat,na nas racun da ziveat,da se tepame za onie koi utre nad glava ke ni se kacat.
Не реков дека сте наивни, само сакав да кажам дека стадото ги завлекува поединците... на тоа мислев...
Ширење на некоја вера е природен процес, и ако се силува или премногу дрдори за тоа, настануваат пробели!
Има луѓе што сакаат, и има луѓе што управуваат со светот.
Еднаш рече некој, врвот зависи од основата... :)

НЕ Пере, телемитите на светот веќе му кажаа најбитното: РАБОТИ! :) Никој нема ништо да ти каже поеќе отколку сам што ќе си кажеш :) Ама ти знаеш за телемити и телема и све то како иде, кој што како кога :) Затоа си на форумов цел ден и ноќ... Get a life, room, girl... и потоа ќе раскажуваме за телема :)
Затоа јас сум „сеирџија“ тука на форумов(според тебе), бидејќи и нема што да се каже многу покрај толку многу дрдорковци како тебе :) Освен кога некој дрибла во место и се врти округло па во ќош, па да се бутни малку, бидејќи заборавате што е темата на која „докажувате“ факти :)
„Допринесувам“ за форумов знаеш... бидејќи тоа ми е целта во животот. Цел ден да допринесувам јас како телемит на форумов! :) Ех ех ех :)

Кое детиште си бил ти... Штета што немам време да се дриблам со тебе како минатиот пат :)
И битолските телемити(што им фали на оние од Гевгелија или Скопје или Велес бре?) не се лоши, има по другите градови подобри, според мене :)

The thelmite hyena strikes again...:drk:

Site sme nie so nekakva cel,Heptagram... so moznosta koja mi ja dade za "drdorenje" bez da stavam noz na gusa na nikogo,veke 2 dusi si ja spoznaa vistinata.
Taka odi toa... Nekoj Zgradi sam si urna za da natera nekogo da drdori i da ocrni... no vo isto vreme im dade povod da razgledaat dali toa stvarno tie go storile ili ne.... pa ja doznale i vistinata.Samo eden den koga ke dojde i tuka zakonot da go menuvame,nemoj da se cudis,togas mnogu mnogu nema da ti preostanuva.

The thelmite hyena strikes again...:drk:
Ајде ајде гледај си таму чергата и пази да не се спрепниш да се сокршиш :)
Тука ќе сум јас... ќе те прогонуваат моите размисли... Внимавај на умот, немој да забегаш :)

П.С. Има решение за да нема религиозни конфликти ама заради Перо Тапетата, нема да ви кажам :)

Ајде ајде гледај си таму чергата и пази да не се спрепниш да се сокршиш :)
Тука ќе сум јас... ќе те прогонуваат моите размисли... Внимавај на умот, немој да забегаш :)

П.С. Има решение за да нема религиозни конфликти ама заради Перо Тапетата, нема да ви кажам :)

За греота си море тетрапак...:tapp:

PS: Sufur e za mene ;) go koristam i jas vo megjuvreme i vremeto. So tebe vremeto mi pominuva... ke kasnam sega malku a utre povtorno i jas koga nema da imam sto da pravam,dzaba da ne go frlam vremeto. Ne se somnevam deka ima i pametni luge tuka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom