Религија - општа дискусија!

• Креатор на темата Креатор на темата SuBZerO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Пак ќе те прашам имаат ли пред 48ма држава и кои им биле водачите?
Не може бе брат ти ни држава да немаш ни лоза на кралеви-водачи,а ваму да си во сам зачеток .
И чисто онака,евреј да не си ?
Louvre_042010_03.jpg

Стела на Моабскиот крал Меша (околу 840 години Пред новата ера) во која се кажува како Моабците подпаднале под Израелска власт но подоцна боговите ги ослободиле

ПС
не сум евреин - илир сум.​

И башка овој Мернептах му е полубрат на пердика први,син на Рамзес ll.
пердика први беше женет во Аустралија
историјата на евреите е забележана и во вавилонски и во египетски и во асирски извори. Мислам сѕварно е несирозно да негираш нешто за што постојат и историски записи и археолошки наоди.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Деветнадесета_династија_на_Древен_Египет[DOUBLEPOST=1398439366][/DOUBLEPOST]
пердика први беше женет во Аустралија
историјата на евреите е забележана и во вавилонски и во египетски и во асирски извори. Мислам сѕварно е несирозно да негираш нешто за што постојат и историски записи и археолошки наоди.

Не постојат докази ,немаат држава ,немаат водачи, немаат култура,што понатаму .[DOUBLEPOST=1398439479][/DOUBLEPOST]А за тоа кој ги просветли египјаните.....
http://timemoment.wordpress.com/2013/09/29/хермес-македонскиот-ермо/

Не постојат докази ,немаат држава ,немаат водачи, немаат култура,што понатаму .
http://timemoment.wordpress.com/2013/09/29/хермес-македонскиот-ермо/
Археолошки најстар текст на хебрејски е најден во Кирбит, утвредн град центар на еврејската држава околу 1000 години пред Исус

Quiyafa.jpg
[DOUBLEPOST=1398439880][/DOUBLEPOST]

Имам прочитано докази дека србите се најстари и од нив дека потекнува сета цивилизација, убаво беше објаснето со јазикот зборовите, имаа и некои стари пиисма....

Археолошки најстар текст на хебрејски е најден во Кирбит, утвредн град центар на еврејската држава околу 1000 години пред Исус

[DOUBLEPOST=1398439880][/DOUBLEPOST]

Имам прочитано докази дека србите се најстари и од нив дека потекнува сета цивилизација, убаво беше објаснето со јазикот зборовите, имаа и некои стари пиисма....
Србите ни приближно не се првите луѓе .

Србите ни приближно не се првите луѓе .
Хрвати тогаш, еден нивен историчар тврди дека крапинскиот човек е всушноист Хрват
Словенците се исто така древни имаат докази дека се тие претците на венетите

Класично цепидлачење, со надеж дека фокусот на дискусијата ќе се пренасочи на некоја помалку проблематична тема.
П.С. Ова што е:
Јас прашањето го поставив надвор од секаква дискусија. Просто те прашав за мислење за коментар на двата стиха. Ти цело време даваш полуодговори. Не ја разбирам твојта фрустрација да неможеш да дадеш слободен коментар.
За последно што мислиш за овие ДВА стиха. Конфронтирачки ли се, логични ли се, има ли, поука нема ли. Коментар во слободна форма за ДВАТА стиха. Ако несакаш да одговориш пак во ред твое право.
Јован: 18:23Исус му одговори: „Ако реков лошо, докажи дека е лошо; а ако реков добро, зошто Ме удираш?
Лука6 :29.На оној, кој ќе те плесне по едниот образ, заврти му го и другиот; и на тој, кој ти ја зема наметката, не му ја откажувај ни кошулата.

Хрвати тогаш, еден нивен историчар тврди дека крапинскиот човек е всушноист Хрват
Словенците се исто така древни имаат докази дека се тие претците на венетите
Најстарата цивилизација за која имаат пишувано се сумеријците .Тие биле единствени тогаш што пишувале и имале писмо.Може имало и други постари цивилизации од нив ,но немале развиено јазик и пишано писмо .Сигурно постоеле многу постари циливизации и од нив но немаме докази .

Најстарата цивилизација за која имаат пишувано се сумеријците .Тие биле единствени тогаш што пишувале и имале писмо.Може имало и други постари цивилизации од нив ,но немале развиено јазик и пишано писмо .Сигурно постоеле многу постари циливизации и од нив но немаме докази .
Битолчани се најстари!!
се друго се масонско ватиканско еврејско комунистички фалсификати !

Јас прашањето го поставив надвор од секаква дискусија. Просто те прашав за мислење за коментар на двата стиха. Ти цело време даваш полуодговори. Не ја разбирам твојта фрустрација да неможеш да дадеш слободен коментар.
За последно што мислиш за овие ДВА стиха. Конфронтирачки ли се, логични ли се, има ли, поука нема ли. Коментар во слободна форма за ДВАТА стиха. Ако несакаш да одговориш пак во ред твое право.
Јован: 18:23Исус му одговори: „Ако реков лошо, докажи дека е лошо; а ако реков добро, зошто Ме удираш?
Лука6 :29.На оној, кој ќе те плесне по едниот образ, заврти му го и другиот; и на тој, кој ти ја зема наметката, не му ја откажувај ни кошулата.
Или се правиш со сила глуп, или си глуп! Трето нема!
Јас го разбирам како порака да се биде пасивен, и да не се возвраќа. Има некое друго значење според вас?
Јас тебе те прашувам! Не обратно! Најмалку три пати ти кажав дека за мене "Зошто ме удираш?" незначи "на сила возврати со сила"! Како што другар ти Мики кажа дека било случајот, т.е. дека Црквата учела како треба на сила да се возврати со сила!
Треба да ти цртам? Не го разбираш напишаново? Или можеби сепак е тоа што го констатирав? - Цепидлачење со цел да се насочи "водата" што подалеку од сопствената "воденица"?

Или се правиш со сила глуп, или си глуп! Трето нема!

Треба да ти цртам? Не го разбираш напишаново? Или можеби сепак е тоа што го констатирав? - Цепидлачење со цел да се насочи "водата" што подалеку од сопствената "воденица"?
Човеку ти пиша што незначи едниот стих јас те прашав за коментар(слободен вон дискусијата) што значат ДВАТА стиха.
Но сега ми е јасно дека можноста ти за мислење и одговарање е тотално загубена за сметка на способноста на прашување и критика. Ако сакаш со мене разговор ќе треба и да одговараш а не само прашуваш.До тогаш пријатно.

Човеку ти пиша што незначи едниот стих јас те прашав за коментар(слободен вон дискусијата) што значат ДВАТА стиха.
Но сега ми е јасно дека можноста ти за мислење и одговарање е тотално загубена за сметка на способноста на прашување и критика. Ако сакаш со мене разговор ќе треба и да одговараш а не само прашуваш.До тогаш пријатно.
Да имаше ти одговор досега милион пати ќе го кажеше, ама како што веќе кажав, си бараш алиби со кое ќе ја пренасочиш дискусијата и ќе го одбегнеш одговорот кој не ти одговара.

Битолчани се најстари!!

А дека Ватикан не правеше фалцификати хахах....Абе се да биде МАКЕДОНСКО да не биде така?[DOUBLEPOST=1398447196][/DOUBLEPOST]O Iliri,kuje be ?
Ќе кажеш ли барем еден еврејски крал ?
Ќе кажеш ли која им беше културата?
Кое им беше писмото,коине ли беше,што беше ?[DOUBLEPOST=1398447322][/DOUBLEPOST]Еве за Македонија е лесно http://mk.wikipedia.org/wiki/Македонија#.D0.98.D1.81.D1.82.D0.BE.D1.80.D0.B8.D1.98.D0.B0

Каде е Израел ?[DOUBLEPOST=1398447402][/DOUBLEPOST]Во Светото писмо пишува дека родоначалник на еврејскиот народ бил Аврам, оној кој живеел како номад – пастир, со својот татко во Ур – Халидеја, од каде се преселуваат во 2000 год. п.н.е. освојувајќи го Вавилон прво, а подоцна и Египет, каде древните поколенија на Bel -Bealanij (Pelagon), односно Merkur, преживеаниот од Атлантида, родоначалник на Египет, повторно се враќаат назад во древната Пајонска - Паонска Бригија (Атлантида), денешниот Балкан, на кој престолнина им била денешна Македонија.[DOUBLEPOST=1398450929][/DOUBLEPOST]Еве истиот извор за Израел http://mk.wikipedia.org/wiki/Израел#.D0.98.D1.81.D1.82.D0.BE.D1.80.D0.B8.D1.98.D0.B0
:pos:

Последно уредено:
Кои евреи во Александрија на неполни 100 години од Аце ?
Тука е врвката.....Нема никакви евреи ,еврејската држава официјално постои од 45та па наваму.

Имале држава еврејска ?
Јазик?
Кралство со традиција и поколенија ?

Добар дел, да не речам, поголемиот дел од Стариот Завет, практично е историја(т) за еврејскиот народ, почнувајќи од Заветот Божји со Авраама, прататкото од евреите, па се‘ до исчекувањето на доаѓањето од Месијата.[DOUBLEPOST=1398455679][/DOUBLEPOST]
Битолчани се најстари!!

То‘ комунистите почнале да ги лажат и битолчаните!...:icon_lol:

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom