Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Исус не е бог туку пророк...И ако се правете ,,верници'' неучете малку повеќе за вашата И ЗА ТУЃИТЕ ВЕРИ...инаку сума Атеист,да не се фалам ама очигледно знам повеќе работи од вас ,,верниците''.
ДознаваТЕ???А зошто тогаш Изгрeв напиша ,,Нека Спасителот Господ Исус Христос...'' Значи тој мисли дека иСУС е бОГ,а ти знаеш дека не е,така?Алал да Ти е!
Толку ‘ногу знајш што токму од Тебе дознавме дека Исус не Е Бог, туку пророк...![]()
Де помогнете ми како можам јас да воскреснам?
Од искуство ли кажуваш или?.
Верувај на Евангелието БОЖЈЕ и ќе бидеш воскреснат за Вистински и Вечен Живот!
.
ДознаваТЕ???А зошто тогаш Изграв напиша ,,Нека Спасителот Господ Исус Христос...'' Значи тој мисли дека иСУС е бОГ,а ти знаеш дека не е,така?
ДознаваТЕ???А зошто тогаш Изгрeв напиша ,,Нека Спасителот Господ Исус Христос...'' Значи тој мисли дека иСУС е бОГ,а ти знаеш дека не е,така?
.
Верувај со детско срце и одговорот ќе ти биде одкриен!
Во тоа време, Исус одговори и рече:
„Те фалам, Татко, Господи на небото и на земјата,
зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните,
а си го открил на младенците.
Да, Татко, зашто така беше угодно пред Тебе.
Сè Ми е предадено од Мојот Татко,
и никој не Го познава Синот, освен Таткото;
ниту некој Го познава Таткото, освен Синот,
и оној кому Синот сака да му открие.”
”Дојдете при Мене сите, кои се трудите и сте обременети,
и Јас ќе ви дадам одмор.
Земете го Мојот јарем на себе и научете се од Мене,
зашто Јас сум кроток и понизен по срце;
и ќе најдете одмор на своите души;
зашто Мојот јарем е пријатен и Моето бреме е лесно.”
(Според известувањето на Св.Апостол Матеј 11:25+)
![]()
Ако библијата е свето писмо,зошто тогаш е на пишана од аФтор?Која сугестибилна моќ има Твојот пост врз мојата вера, чоече...
Па чак и ја‘ неукиот, верувам и исповедам дека Исус Е Господ Христос, Синот Божји Единороден.
Убо‘ вели Изгрев: и ја‘ така велам.
Никој не може да се врати назад и да почне од почеток, но секој може да почне од сега и да направи сосем нов крај...
Братче...каков е тој НОВ КРАЈ??? xD Кој ти е овој живот што го живееш?![]()
Добро ајде ќе го сменам.Зошто офтопик? Можеше да ме прашаш во инбох, иначе овај ми е некаде 7 или 8, ако ја промаршив калкулацијата![]()
Зошто офтопик? ...
Абе глупсон почитувај ги верувањата на другите луѓеДобро ајде ќе го сменам.
Ако библијата е свето писмо,зошто тогаш е на пишана од аФтор?
Црквата се вика на пр.Трајче Наумов или Тодор Апостолов???[DOUBLEPOST=1398031775][/DOUBLEPOST]Автор на Библијата е Црквата, а не, како што некои сакаат да мудруваат на форумов, сам Бог.
На Бога и Неговото сезнаење, не Му се потребни записи: записите се потребни и корисни само за смртни и разумни битија, како што е човекот.
Како и другите што ги почитуваат НЕверувањата мои.Абе глупсон почитувај ги верувањата на другите луѓе![]()