Планинарење (Качување по карпи)

• Креатор на темата Креатор на темата 4NHK0
  • Време на започнување Време на започнување

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Локација
каде сум?
Пред 7-8 години имаше кај нас во градската сала бесплатни тренинзи за бокс,кик-бокс,борење,ракомет,фудбал и качуваење по карпи.И се беше бесплатно.Сега веќе нама ништо ...Ако има некој што знае каде има тренинзи за качување по карпи нека каже накоја информација,бидејќи имам мерак да го правам тоа.

Последно уредено:
Има(ше) карпи до скејт паркот што е на кеј, знам лани летото држеа тренинзи, ама сега не верувам уште да е отворено ради времево.

има мислам у борис трајковски салата треба поише да се распрашам и ја сакам такво :)

има мислам у борис трајковски салата треба поише да се распрашам и ја сакам такво :)
Инаку сум од Неготино...И малку(повеќе)не ми одговара да одам во Скопје само заради тоа...Како и да е,фала на одговорите :)

Aлпинизам или пентерење по карпи :D Во Битола постои Вертикал, клуб за качвање по карпи. Ако ти е за рекреативно поарно ич не почнувај, а ако сакаш да се бавиш професионално тогаш спреми си едно 300-400 евра за опрема (за почетници).
Првите тренинзи нема да си ги осеќаш рацете, ко ампутирани ќе ти бидат... :D За краток периот подлактиците ќе ти бидат напукани 500 :D
http://www.verticalbitola.com/ исконтактирај некој од овие ќе те упатат за вештачки карпи и клубој по други градој.

Aлпинизам или пентерење по карпи :D Во Битола постои Вертикал, клуб за качвање по карпи. Ако ти е за рекреативно поарно ич не почнувај, а ако сакаш да се бавиш професионално тогаш спреми си едно 300-400 евра за опрема (за почетници).
Првите тренинзи нема да си ги осеќаш рацете, ко ампутирани ќе ти бидат... :D За краток периот подлактиците ќе ти бидат напукани 500 :D
http://www.verticalbitola.com/ исконтактирај некој од овие ќе те упатат за вештачки карпи и клубој по други градој.
А што е професионалноста во тоа всушност? :) Не се ваде леб од тоа и опремата е над 500е...А за челичење е да се каже совршено :).

^ под поимот професионално се мисли да учествуваш по натпревари и слични срања, кај шо качвањето на природна карпа е далеку потешко од на вештачка, мала грешка можи да те чини животот, кај ти треба да пазиш тој шо те држи треба уште поќе да те пази.
јас почнав да одам едно време редовно ама имаф проблеми со мојте дома... се издесија некој работи тогаш, падна на матка едно чупе елена(за жал го загуби животот) и од тогаш не ме остаја да одам... до душа и во право се до негде дека овај тип на спорт е екстремен, бара надзор од професионалец шо знај да ти објасни техники на качвање, а кај нас такви ретки се...

Не се вика Планинарење, туку Боулдеринг.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bouldering

Во Скопје има во Борис, исто така и позади кај Скејт паркот карпа за качување.
Ама како што гледам од Неготино си, не ти врши многу работи тебе информацијава.

Дури е и темава секако отворена да го споделам ова.

^ под поимот професионално се мисли да учествуваш по натпревари и слични срања, кај шо качвањето на природна карпа е далеку потешко од на вештачка, мала грешка можи да те чини животот, кај ти треба да пазиш тој шо те држи треба уште поќе да те пази.
јас почнав да одам едно време редовно ама имаф проблеми со мојте дома... се издесија некој работи тогаш, падна на матка едно чупе елена(за жал го загуби животот) и од тогаш не ме остаја да одам... до душа и во право се до негде дека овај тип на спорт е екстремен, бара надзор од професионалец шо знај да ти објасни техники на качвање, а кај нас такви ретки се...
Како што знам на Матка нема добри цврсти карпи за качување...А зависи и до јажето...треба да е еластично за да не те трзне наеднаш па да ти отиде половината.Сепак надзор и тренинг од добар познајник ха спортот е неизбежно.[DOUBLEPOST=1398025185][/DOUBLEPOST]
Не се вика Планинарење, туку Боулдеринг.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bouldering

Во Скопје има во Борис, исто така и позади кај Скејт паркот карпа за качување.
Ама како што гледам од Неготино си, не ти врши многу работи тебе информацијава.

Дури е и темава секако отворена да го споделам ова.
Епа сега ако користеме странцизми... :) Па и мораме кога немаме наши.И ти пак даваш видео за најтешките карпи за качување...Сакаш да ме предомислиш нели? :):)

Инфо-контакт за ова ?

Немам, ама би требало да се истите кои што држат тренинзи за почетници во Борис Трајковски.
Јави се најубаво во Борис и прашај.
Тренинзи мислам има од 8 навечер секој ден.

02/ 308 9661

^- Се јави една љубезна девојка... ама негативен одговор, не е под нивна надлежност :/ Иначе не ми е за тренинг, сакам рекреативно сам да се качувам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom