Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Некоја страна од каде би можел да симнувам песни нормално бесплатно и сигурни(фајлови) да не се торенти?

Луѓее помошш . Никако не можам да се поврзам на интернет од лап топот , ми вели некоја грешка DNS SERVER ? Шо е проблемот ?

Смени го DNS-от, во google dns 8 8 8 8 8 8 4 4 .

Имам проблем со Филмовизија.

Пуштам било кој филм и кога ќе пројдат 3-4 минути почнува да сецка се додека не го мрднам маусот и си продолжува филмот нормално,па пак за 3-4 минути сецка а напунет ми е до крај филмот.Пробав и јави и флешови и мозили џабе.Чаре?

Веќе неколку дена не можам да отворам Youtube,Google,Yahoo а Фејсбукот е доста бавен додека другите страни како Кајгана,ПирејтБеи,Миниклип и многу други си функционираат без проблем.
untitled.JPG
Го рестартирав рутерот неколку пати и останува исто.Кај може да е проблемот?

@martin_92 Да не имаш случајно некој вирус?

@Гард И кај мене некогаш фејсбукот правив таков проблем. Кочи, а другите страници си се океј. Јас си мислам да не е од таму.

Ај некој ако знајт нека ми кажит зошто ко ке го користам фиксниот телефон ми снемува интернет ?

Ај некој ако знајт нека ми кажит зошто ко ке го користам фиксниот телефон ми снемува интернет ?

Затоа што најверојатно телефонот ти е уклучен пред рутер.не знам каков нет и каков рутер имаш,али на главна телефонска линија(жица) стај адсл филтер,и на филтерот приклучи телефон и рутер,и нема да паѓа.

Затоа што најверојатно телефонот ти е уклучен пред рутер.не знам каков нет и каков рутер имаш,али на главна телефонска линија(жица) стај адсл филтер,и на филтерот приклучи телефон и рутер,и нема да паѓа.
Го имам наместено како што имаш напишано дека треба и пак имам проблем. Иначе имам ОНЕ интернет и Lynksis WRT 120 N.

Го имам наместено како што имаш напишано дека треба и пак имам проблем. Иначе имам ОНЕ интернет и Lynksis WRT 120 N.

Ако е така поврзано,не би требало да паѓа линијата кога го користиш телефонот.пробај со друг адсл филтер доколку имаш.

Имам проблем со конектирање на wifi мрежа претходходно се беше ок но сега со мојот лаптоп не сака да се конестира. Преку друг лаптоп , телефони си работи нормално. Како можам да го поправам проблемот. Рутерот е на комшијата :D

Имам голем проблем со мајкрософт ке го тузам бил бејтс ми го банираја e-mail на hotmail незнам и јас од која причина,а тој ми беше главен за све и сега неможам да влезам пробав све шо можеше и не ме пуштат да влезам,дали на некој му се имат десено истово да му блокирет маил од никде никаде,дај кажите помош.

Имам голем проблем со мајкрософт ке го тузам бил бејтс ми го банираја e-mail на hotmail незнам и јас од која причина,а тој ми беше главен за све и сега неможам да влезам пробав све шо можеше и не ме пуштат да влезам,дали на некој му се имат десено истово да му блокирет маил од никде никаде,дај кажите помош.
Па убаво си пиша, да ги тужиш. И мене ми го банирет еднушка и го тужев на Бил и добив ошета 2350 USD$ во амерички долари.

Кога пробуваш да се логираш ти вика дека си баниран? Што поточно ти пишува? Оди на страната кај што се најавуваш, барај хелп/контакт/cant access account и барај им објаснување. Не заборавај да им кажиш дека од чиста мира те банирале и ќе го тужиш на Гејтс и таа жена му глеј ги си се шетвит во Африкана а ти тука баниран меил не можеш да праќаш меилз.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom