DANTE
Gym instructor.
- Член од
- 22 март 2006
- Мислења
- 1.318
- Поени од реакции
- 366
не сум пушач ама дома сум изложен на пасивно пушење татко ми пуши цигари :/Дали си пушач?
не сум пушач ама дома сум изложен на пасивно пушење татко ми пуши цигари :/Дали си пушач?
Мислам дека немаш потреба од паника.не сум пушач ама дома сум изложен на пасивно пушење татко ми пуши цигари :/
Почнав да пијам еден чај за слабеење, пијам по три шолји дневно и плус пијам две шолји зелен чај. Дали е тоа голема количина на чај за еден ден, колку е препорачливо да се пие чај и дали е добра кога дневно се пијат повеќе видови на чај или подобро е да се задржам на еден вид?
Без разлика каков чај да пијам никогаш не користам шеќер, секогаш го пијам не засладен. Туку тоа ми беше прашањето да не има врска што пијам различни видови на чај, зошто до сега сум практикувала да пијам еден вид на пример некое време пијам само зелен чај, потоа друг. Немам никаков проблем, баш ми годи што пијам повеќе чај , но да си прашам за секој случај.Чајот во количина исто можеш да го внесуваш како водата, не мислам дека е никаков проблем што пиеш во таа количини и мешаш повеќе видови.
Веќе рече дека пиеш за слабеење, значи не ставаш шеќер.
Предозирањето со чаеви не е добро, тие не се штетни но за разлика од другите течности како свежо исцедени сокови, чаевите не освежуваат туку некои од нив имаат и дехидрацион ефекти, затоа пиј чаеви незасладени и не во големи количини....чаевите се здрави во нормални дожи.....нормално како и се другоБез разлика каков чај да пијам никогаш не користам шеќер, секогаш го пијам не засладен. Туку тоа ми беше прашањето да не има врска што пијам различни видови на чај, зошто до сега сум практикувала да пијам еден вид на пример некое време пијам само зелен чај, потоа друг. Немам никаков проблем, баш ми годи што пијам повеќе чај , но да си прашам за секој случај.
ОК фала ќе правам друга комбинација.
Да, одма ќе ти кажам тоа што сакаш? Епа, не може така.Во зимските месеци годинава чуствувам болка по кожата кога ја допирам, во пределот на стомакот, кожата нагоре, значи не е секаде, само некои места, и чат пат само ме здоболува без да го допрам.
Мислам да не е до облеката, да не допира на некои места, разговарав и со пријателка која се разбира од медицина, кажа дека може да се работи за покачено ниво на холестерол.
Кажете дека се симптоми на ништо страшно, не сакам паничење.
П.С. Кога се праам дрво, болката магично исчезнува.
Тоа ти е од што е ладно надвор и кога излегуваш кожата дури и преку облека се суши на тие делови. Затоа ако сте подолго време надвор на ладно, и кога ќе се вратите дома, можете да забележите дека и колената ви се малку побели од остатокот од кожата.Да, одма ќе ти кажам тоа што сакаш? Епа, не може така.
Можно е да имаш некоја иритација на кожата. Мене веќе 2-3 дена ме боли кожата на лактовите на двете раце, каде и да закачам ме боли. Таму ми е сува и црвена кожата.
Ама, знам дека ми е од тоа, ќе помине.
п.с. Ако некој знае некоја крема што му помогнала, нека каже.
Ова може да биде причина, но сепак посетете лекар, ако сметате дека треба т.е. ако не поминува...Тоа ти е од што е ладно надвор и кога излегуваш кожата дури и преку облека се суши на тие делови. Затоа ако сте подолго време надвор на ладно, и кога ќе се вратите дома, можете да забележите дека и колената ви се малку побели од остатокот од кожата.
За вака искушената кожа потребна е мрсна крема. Можеш да си земеш Павловичева маст (или Павлодерм). Помага доста и ја прави кожата малку поеластична, па и нема толку лесно да испукува.
Др.Кулен, лично јас не знам за што може да станува збор кај тебе, ама ако не ти одговори никој со такво искуство, би било убаво да појдеш до кај матичниот лекар чисто за консултација.
Да кантарионово, ако имаш кисела зелка земи лист и ставиго на изгореницата.Кантарионовото масло беше за изгореници? Ај побрз одговор, зашто недела е, нема отворена аптека па дали да ставам тоа на кожата. Иначе не е некоја голема изгореница, ама боли... :ѕ
Фала многу.Да кантарионово, ако имаш кисела зелка земи лист и ставиго на изгореницата.