Прашања до Атеистите II

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Пош‘о дадов одговор на сите твои прашња, сега можеш да си дадеш одговор на сите свои одговори...:icon_lol:
мики, ти не даде никакви одговори, уште помалку дискусија, а најмалку пак аргументи.
или пак моето размислување те остава без текст?:LOL:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
мики, ти не даде никакви одговори, уште помалку дискусија, а најмалку пак аргументи.
или пак моето размислување те остава без текст?:LOL:
kooperativa,

одговори доставам од 2008-мата, а дали се тоа одговори по нечиј кеиф или не се, тоа уопште не ме засега.
Твоте размислувања, секако, ме оставаат без текст, така да, како што веќе напишав, можеш да продолжиш да си даваш одговори на своите веќе дадени одговори.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Mногу едноставно,

16 Кој ќе повеерува и се крсти, ќе биде спасен; а кој не поверува, ќе биде осуден.
17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14

Знаците дека бог постои и дека верувањето во него е исправно ќе биде кога верниците со полагање на раце ќе лекуваат а не доктори, кога ќе можат да испијат отров или солна киселина а ништо нема да им наштети и кога молитвите ќе им бидат услишени, на пример со молитва ќе престанбат сите војни, глад, несреќи, болести.... верници да се помолат - господ ќе го уништи ракот
Druze tamu ubavo pisuva koj ke poveruva. Od kaj znae7 koj vernik kolku veruva. Isto se veli Ako imate tronka vera i da i re4ete na planinata da se pomrdne, ke se pomrdne. Ama koj imal takva vera? Mojsej so vera go razdeli moreto kako Avraam so vera sto dobi sin na stari godini. Toa sto vernicite nemaat silna vera vi e dokaz deka Bog ne postoi? Svedok sum na nastani kade pomognala samo molitvata ama toa e za mene.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Druze tamu ubavo pisuva koj ke poveruva. Od kaj znae7 koj vernik kolku veruva. Isto se veli Ako imate tronka vera i da i re4ete na planinata da se pomrdne, ke se pomrdne. Ama koj imal takva vera? Mojsej so vera go razdeli moreto kako Avraam so vera sto dobi sin na stari godini. Toa sto vernicite nemaat silna vera vi e dokaz deka Bog ne postoi? Svedok sum na nastani kade pomognala samo molitvata ama toa e za mene.
:pos: сериозен си? што да кажам за бабичката која доби дете на 62 год? а не била верник, него по грешка се клизнало?

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
:pos: сериозен си? што да кажам за бабичката која доби дете на 62 год? а не била верник, него по грешка се клизнало?
A mojsej?[DOUBLEPOST=1397333256][/DOUBLEPOST]Inace ne mi se vraka na tvoi komentari ama aj. Ovie na let barem po "bistro" deluvaat.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ми се чинит дека не е ‘ногу мудро ако се повикуваш на глупав пример, ама ај...

Да прејдиме на темава, со моето следеќе прашање: која/каква идеологија/светоглед застапува атеизмот?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ми се чинит дека не е ‘ногу мудро ако се повикуваш на глупав пример, ама ај...

Да прејдиме на темава, со моето следеќе прашање: која/каква идеологија/светоглед застапува атеизмот?
Па не е многу...само едно стотина пати кажано дека атеизмот не е идеологија, туку став.
П.С. Првиов дел од постов си го наменил за вториов....ама ај...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Па не е многу...само едно стотина пати кажано дека атеизмот не е идеологија, туку став.
.
Велиш?....

Ако е прост став, тогаш така и нека биде именуван/наречен, оти, ако стои наставката „изам„, тоа битно ја мења ситуацијата па така (ќе) имаме потреба не од изнесување прост дебилен став у стилу „...ја‘ не верувам дека Бог постои...„, туку ќе имаме цела доктрина, на ниво‘ од лева, десна, средишна, граѓанска или југо-западно ориентирана мисла.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Велиш?....

Ако е прост став, тогаш така и нека биде именуван/наречен, оти, ако стои наставката „изам„, тоа битно ја мења ситуацијата па така (ќе) имаме потреба не од изнесување прост дебилен став у стилу „...ја‘ не верувам дека Бог постои...„, туку ќе имаме цела доктрина, на ниво‘ од лева, десна, средишна, граѓанска или југо-западно ориентирана мисла.
И идиотизам има наставка "изам", па не е доктрина или идеологија. Ама изгледа кај тебе случајот е "магаре јавај, магаре барај", па некако не го гледаш тоа.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И идиотизам има наставка "изам", па не е доктрина или идеологија. Ама изгледа кај тебе случајот е "магаре јавај, магаре барај", па некако не го гледаш тоа.
Не знам со кој ум уопште се нафати да одговориш на прашањето кое го поставив, но добро, кога е идиотизмот у питање, тој „изам„ не ме задоволува па еве пак прашувам, циритам:

„...Ако е прост став, тогаш така и нека биде именуван/наречен, оти, ако стои наставката „изам„, тоа битно ја мења ситуацијата па така (ќе) имаме потреба не од изнесување прост дебилен став у стилу „...ја‘ не верувам дека Бог постои...„, туку ќе имаме цела доктрина, на ниво‘ од лева, десна, средишна, граѓанска или југо-западно ориентирана мисла....„

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не знам со кој ум уопште се нафати да одговориш на прашањето кое го поставив, но добро, кога е идиотизмот у питање, тој „изам„ не ме задоволува па еве пак прашувам, циритам:

„...Ако е прост став, тогаш така и нека биде именуван/наречен, оти, ако стои наставката „изам„, тоа битно ја мења ситуацијата па така (ќе) имаме потреба не од изнесување прост дебилен став у стилу „...ја‘ не верувам дека Бог постои...„, туку ќе имаме цела доктрина, на ниво‘ од лева, десна, средишна, граѓанска или југо-западно ориентирана мисла....„
Мики, не е дебилен ставот дека некој неверува во Бог, дебилно е кога своето верување и тоа слепо, го сметаш за апсолутна вистина!
Ај сега продужи си да верглаш.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики, не е дебилен ставот дека некој неверува во Бог, дебилно е кога своето верување и тоа слепо, го сметаш за апсолутна вистина!
Ај сега продужи си да верглаш.
Во ред: ајде сега скини ми се од ***** и одговри на прашањево:

Kajgana Shop

На врв Bottom