Прашање за Христијанството III

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не бе, не глумам...
Не да глумиш, туку и кандидат за 10 оскари си.
А што е то‘ „вистинологија„?
Наука која се занимава со вистината. :D
SuBZerO,

дали си Ти паган, незнабожец или Богоборец?
Не мора да е ниедно од тие 3
Не се пишува „цимент„ туку „цемент„.
Кога нема аргументи тогаш удри по граматиката. Ете и да е цемент. Што тоа менува во твоето недавање одговори?
Вистинито е учењето кое доаѓа од Изворот на вистината и кое е општоважечко и неминливо.
Спротивно од тоа, точно е учењето кое е дел од овој Свет и кое има ограничено дејство.
Аха, тоа ли било вистината. Чуден некој црковен јазик. Догмата не е догма, верувањето е знаење, атеисти се отпадници, вистината е извор.... Нормално и јазик треба да си измислите за да сте во право ама не ви помага баш многу.
Ај сега ова што го кажа преведи ми го од црковен во мајчин македонски јазик.
Ногу тежок бе овој црквениов јазик, многу нови зборови, кој ќе учи на старост допрва.

Последно уредено:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ne te razbiram... Te prasav nesto ti mi postirasl random linkovi....Aj eve pak ke probam treti pat!

Miki
Sto pretstavuva vrtenjeto okolu crkva za velikden ? Dali e toa paganski obicaj ?
Да, пагански е.[DOUBLEPOST=1397743102][/DOUBLEPOST]
Ногу тежок бе овој црквениов јазик, многу нови зборови, кој ќе учи на старост допрва.
Тачно: кој разбрал, разбрал...
Подетаљно, уз пиво и уз кахва. :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Тачно: кој разбрал, разбрал...
Подетаљно, уз пиво и уз кахва. :D
Шо се исплаши бе? Снема одговори или тешко оди преводот? Или пак феноменот а ла бананамен? Доста веќе со него се потрошија димните ефекти. :D

П.С. Де кажи од кажи од кај прајш copy-paste. Не кажувам никому, жими Одина. :P

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Вистинито е учењето кое доаѓа од Изворот на вистината и кое е општоважечко и неминливо.
Спротивно од тоа, точно е учењето кое е дел од овој Свет и кое има ограничено дејство.
Аха...значи спротивно на вистинито е точно. Кој ролекостер ти е у глава тебе значи......:coffee:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Да, пагански е.
Како бе Мики вртењето, пагански обичај?

Зарем вртењето на планетите околу сонцето или на електроните околу атомското јадро, ... пагански обичај е?...:(

Зарем (свестно или несвестно) не се врти се’ околу Него во универзумот?

Мики, ако не играш мајтап со овие чавчалугиве антихристијански, да знаеш дека малку ме лутиш! ...:)

Поздрав

п.с.Си слушнал ли за кападокискиот танц на Тросветиот БОГ?

.

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Сега дознав уште една вистина а тоа е дека пушењето цигари е грев.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Како бе Мики вртењето, пагански обичај?

Зарем вртењето на планетите околу сонцето или на електроните околу атомското јадро, ... пагански обичај е?...:(

Зарем (свестно или несвестно) не се врти се’ околу Него во универзумот?

Мики, ако не играш мајтап со овие чавчалугиве антихристијански, да знаеш дека малку ме лутиш! ...:)

Поздрав

п.с.Си слушнал ли за кападокискиот танц на Тросветиот БОГ?

.
Спиро,

секако дека тројното обиколување околу црковниот храм не е паганштина, туку моја намера да му одговорам на мојот соговорник со тоа што одговорот би бил по негова желба-она кое SubZero сака да го прочита.[DOUBLEPOST=1397763136][/DOUBLEPOST]
Zosto togas popovite i vladicite go pravat toa ? Dali toa znaci deka so sila go turkaat paganizmot ?
Види овде:

http://forum.kajgana.com/threads/Прашање-за-Христијанството-iii.66310/page-363#post-6557897[DOUBLEPOST=1397763207][/DOUBLEPOST]
Аха...значи спротивно на вистинито е точно.
Аха...
Само што такво нешто не напишав.[DOUBLEPOST=1397763323][/DOUBLEPOST]
Сега дознав уште една вистина а тоа е дека пушењето цигари е грев.
Да, е грев и се именува како "демонско кадење", како целосна спротивност на свештеничкото кадење со кадилница и темјан, а кое кај пушачот раѕвива порок, зависнот и навлекување штета на некој од внатрешните органи.[DOUBLEPOST=1397763477][/DOUBLEPOST]
Шо се исплаши бе? Снема одговори или тешко оди преводот? Или пак феноменот а ла бананамен? Доста веќе со него се потрошија димните ефекти. :D

П.С. Де кажи од кажи од кај прајш copy-paste. Не кажувам никому, жими Одина. :P
Атеист,

толку ли тешкo дa признаеш доколку некои нешта не ги „копчаш„?...Ај, жити Одина...

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Спиро,

секако дека тројното обиколување околу црковниот храм не е паганштина, туку моја намера да му одговорам на мојот соговорник со тоа што одговорот би бил по негова желба-она кое SubZero сака да го прочита.
I ti kako crkvata ...Im kazuva sto saka na vernicite....Farbajte jajca...ostavajte zejtin,pari,podaroci,...materijalna korist ...dodeka nekoj ne prasa zosto...posle tvrdite paganastvo e toa...ne ne uci hristijanstvoto taka..bla bla bla...I na kraj ...crkvata ima monopol na visitnata!
PS: Doveduvanje drugo lice vo zabluda neli bese grev! Ili ako svesteno lice go pravi toa pu pu ne vazi. Ej moj Micko ...!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Да, е грев и се именува како "демонско кадење", како целосна спротивност на свештеничкото кадење со кадилница и темјан, а кое кај пушачот раѕвива порок, зависнот и навлекување штета на некој од внатрешните органи.[DOUBLEPOST=1397763477][/DOUBLEPOST]
Иде во контекст со една приказна или поточно легенда која пред многу години ја гледав на една емисија на мртв. Темата беше тутунот и како настанал. Некој човек одејќи по пат сретнал змија која била во невоља, тој и помогнал и ја ослободил, но таа го каснала и тој набрзина го исцицал отровот и го плукнал. На тоа место израснал тутунот.

Значи тој што пуши всушност внесува змијски отров, а димот што се испушта потполно се сложува со кадење на ѓаволот бидејќи тутунот настанал од отровот на змијата.

Ете уште еден пример што значи освестување со помош на вистината. Значи секогаш вистината помага и ослободува. А ѓаволот ги лаже луѓето.

Затоа и реинкарнацијата е вистина која треба секој да ја разбере и спознае, за да се ослободи од лагата.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
I ti kako crkvata ...Im kazuva sto saka na vernicite....Farbajte jajca...ostavajte zejtin,pari,podaroci,...materijalna korist ...dodeka nekoj ne prasa zosto...posle tvrdite paganastvo e toa...ne ne uci hristijanstvoto taka..bla bla bla...I na kraj ...crkvata ima monopol na visitnata!
PS: Doveduvanje drugo lice vo zabluda neli bese grev! Ili ako svesteno lice go pravi toa pu pu ne vazi. Ej moj Micko ...!
П.С:

Очигледно е дека не можеш ни да отфантазираш што е Црквата и што е нејзината улога во Светов.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
П.С:

Очигледно е дека не можеш ни да отфантазираш што е Црквата и што е нејзината улога во Светов.
Ocigledno deka ti snemuvas argumenti za diskusija ne samo so mene i so drugi clenovi pa pocinjash so javni ispadi na frustracija. Ali oprosteno ti e :)

PS: Logging off til Mon... Sreken velikden na site!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ocigledno deka ti snemuvas argumenti za diskusija ne samo so mene i so drugi clenovi pa pocinjash so javni ispadi na frustracija. Ali oprosteno ti e :)

PS: Logging off til Mon... Sreken velikden na site!
Кај бегаш бе? Е ми, штотуку ми стана забавно...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кај бегаш бе? Е ми, штотуку ми стана забавно...
Мики, знаеш што е забавното кај тебе? Што секој твој пост е причина повеќе за луѓето да имаат одбивност плус кон христијанството, а ти најверојатно си мислиш дека растураш тука на форумов.....
Иронијата неможе да има посоодветен лик од тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom