Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Dali farbanjeto jajca e paganski obicaj ?
Да, ептен е пагански...
Ајде сега, докажи ми дека не сум во право. Ако сум во право, докажи ми зашто сум во право.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Да, ептен е пагански...
Ајде сега, докажи ми дека не сум во право. Ако сум во право, докажи ми зашто сум во право.
Miki smiri se ....Pij apce...!
Ako e paganski zosto crkvata togas gi prifaka ovie raboti ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Miki smiri se ....Pij apce...!
Ako e paganski zosto crkvata togas gi prifaka ovie raboti ?
На поставено прашање, се очекува одговор. На поставено прашање не се одговара со друго прашање.

Еве го пак моето прашање:
„...Ајде сега, докажи ми дека не сум во право. Ако сум во право, докажи ми зашто сум во право...„.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
На поставено прашање, се очекува одговор. На поставено прашање не се одговара со друго прашање.

Еве го пак моето прашање:
„...Ајде сега, докажи ми дека не сум во право. Ако сум во право, докажи ми зашто сум во право...„.
PMS ili nesto drugo ?
Prasav nesto i dobiv iscrpen odgovor od tebe "Да, ептен е пагански" Zatoa ti postaviv uste edno prasanje soodvetno so temata. Miki druze ne se gubi!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Апсолутно е пагански никаде во Библијата не се спомнува за фарбани јајца и нема никаква врска со христијанството.
Ајде најди го моето име во Библијата...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Апсолутно е пагански никаде во Библијата не се спомнува за фарбани јајца и нема никаква врска со христијанството.
Бадниково гранче, слава, вапцање јајца, носење храна на гробишта, оставање пари во сандак на покојникот, свеќи, кумови на деца,..

ПС
Не знам литургијата кај има корени во исусовото учење

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Ајде најди го моето име во Библијата...
Revelation 12:7-9
Now war arose in heaven, Michael and his angels fighting against the dragon. And the dragon and his angels fought back, but he was defeated, and there was no longer any place for them in heaven. And the great dragon was thrown down, that ancient serpent, who is called the devil and Satan, the deceiver of the whole world—he was thrown down to the earth, and his angels were thrown down with him.
Змееве Аждери и Ангели и Ѓаволи...ептен пагански рип-оф.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Бадниково гранче, слава, вапцање јајца, носење храна на гробишта, оставање пари во сандак на покојникот, свеќи, кумови на деца,..

ПС
П.С.
Има овде:

http://forum.kajgana.com/threads/Прашање-за-Христијанството-iii.66310/page-357#post-6554824[DOUBLEPOST=1397685548][/DOUBLEPOST]
Revelation 12:7-9
Now war arose in heaven, Michael and his angels fighting against the dragon. And the dragon and his angels fought back, but he was defeated, and there was no longer any place for them in heaven. And the great dragon was thrown down, that ancient serpent, who is called the devil and Satan, the deceiver of the whole world—he was thrown down to the earth, and his angels were thrown down with him.
Змееве Аждери и Ангели и Ѓаволи...ептен пагански рип-оф.
Името мое, дека е споменато во Библијата?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

ПС
П.С.
Од погрешни претпоставки, се извлекуваат погрешни заклучоци.[DOUBLEPOST=1397687628][/DOUBLEPOST]
„...И им даде човекот имиња на сиот добиток, и на небеските птици, и на сите полски ѕверови; но за за човекот не се најде помошник, сличен на него...„. (Битие, 2.20).

Е дека е?...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
П.С.
Од погрешни претпоставки, се извлекуваат погрешни заклучоци.[DOUBLEPOST=1397687628][/DOUBLEPOST]
Јајца вапцани и свеќи запалени по која Исусова, или апостолска наредба или налог или обичај.. се пракса денес во Христијанството.
За јајца како религиски обреди знам во Вавилонската и Египетската паганска вера. Ме интересира за Христијанската

download.jpg

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
им даде човекот имиња на сиот добиток, и на небеските птици, и на сите полски ѕверови; но за за човекот не се најде помошник, сличен на него...„. (Битие, 2.20).

Е дека е?...
Е па нека ти текне. :pos:
Ај малку музичка помош, не можев да најдам оригиналот од Јудаистот Роберт Зимерман, ама и оваа ќе заврши работа.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom