spiros
Шалом Алеихем!
- Член од
- 7 септември 2008
- Мислења
- 3.225
- Поени од реакции
- 986
Мене најважен мие духот на Блаже Конески, затоа што спирос ...
Професор по книжнички науки, смер (славо) македонистика?

.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене најважен мие духот на Блаже Конески, затоа што спирос ...
Па не ти е примерот баш во ред. Прво јас не ти зборам зад грб, второ изнесов аргументи од каде ми е тој заклучок и трето оставам место да го смениш моето мислење, но досега не се случи тоа..
Такаречи.
Можеби следниов пример ќе ти помогне да сватиш.
Доаѓа еден пријател и му вика на другиов: а бе знаеш, можеби грешам, но оваа Ана е тешка ороспија.
Сфаќаш?
.
Па не ти е примерот баш во ред. Прво јас не ти зборам зад грб, второ изнесов аргументи од каде ми е тој заклучок и трето оставам место да го смениш моето мислење, но досега не се случи тоа.
П.С Реченицата е баш во трето лице за да не мислиш дека е лично навреда кон тебе, а исто така и доколку мислиш дека нема потреба да одговараш да го избегнеш одговорот.
Нема везе. Ти реплицирав пошто имаше некоја заблуда дека сум упатил навреда кон тебе што не е вистина..
Шибајме на игноре роде и ќе си бидеш раат.
Живиот БОГ да те благослови и во срцето да ти ја одкрие Вистината.
Амин
.
ако де, шибај го ти, си сака чоекоНема везе. Ти реплицирав пошто имаше некоја заблуда дека сум упатил навреда кон тебе што не е вистина.
Само писмен човек.Професор по книжнички науки, смер (славо) македонистика?
.
Само писмен човек.
Нема везе. Ти реплицирав пошто имаше некоја заблуда дека сум упатил навреда кон тебе што не е вистина.
Буда се појавува во човечки лик? Што не ќе почита човек. Гаутама Буда (Сидарта Гаутама) бил човек.Спирос ама имаат и некои заеднички работи: Александар е нарекуван Исандар(Искендер), Исус-Иса и двајцата умираат на 33 години.А има и некоја сличност и со Буда-Исидарта.Интересно е што Буда се појавува во човечки лик дури после походот на Александар во Индија.Името Искендер има исто значење со Исидарта.
Исус имаше преку 42 години кога е распнатИсус-Иса и двајцата умираат на 33 години..
Секако дека не бил божество,затоа и така напишав во човечки обликБуда се појавува во човечки лик? Што не ќе почита човек. Гаутама Буда (Сидарта Гаутама) бил човек.