Не е навреда си кажувам искрено мислење ако тоа те повредува значи дека не си сигурен во себе и/или тоа што го проповедаш. Доколку би бил сигурен(во себе/она што го проповедаш) би чуствувал жал што така размислувам.
До тој заклучок дојдов поради начинот на кој се изразуваш и не споделување на лични искуства туку туѓи зборови. Еве да го земеме Исус за пример, покрај неговите учења он се трудел и тие учења да ги доближи и до најнеуките луѓе додека ти пренесуваш апстракни мисли кои не се твои, а и самиот не си сигурен што точно значат па еве во вакви случаи се чуствуваш повреден од моите зборови.
Поздрав и со арно нека е.
.
Не само што навредуваш (навредувате), туку и повредуваш (повредувате) кога сведочиш (сведочите) лажно против твојот ближен!
Ако подлабоко и повнимателно загледаш во себе, вон себе, ... па и во темава, засигурно ќе увидиш дека нема ништо абстрактно, туку само конкретно.
Што се работи за
Зборовите Христови, тие се неодделиви од мене, исто како што и мене неможе да ме има оддлено од
Мудроста БОЖЈА чиста (Христос)!
Се надевам дека еден ден ќе сватиш/сватите дека истото е и во вашиот случај и дека
Таа Мудрост е безкрајно почиста и посовршена од таа на александар македонски, спирос, смихајло, ... итн.
Поздрав и добро со тебе
.[DOUBLEPOST=1397496673][/DOUBLEPOST]
Спирос, шо зборуваш бре човеку? Каков Александар, какви глупости!
Утринава гледав видео снимано од една црква, кадешто “македонци“ нехристијани и христијани, беа заеднички воодушевени од националноста и значителноста на александровата и македонската крв воопшто.
Просто ме натажи видеото ... , како до толку може човекот да биде заслепен негледајќи
Ја Светлината на Евангелието БОЖЈЕ и се’уште (слично на грците) да се грапчи за личности како што се александар македонски!?
... каде што нема веќе ни грк, ни јудеец, ни обрезание, ни необрезание,
ни варварин, ни скит, (ни македонец, ни немакедонец)
ни роб, ни слободен, туку - Мудроста БОЖЈА - Христос е се’ и во се’!
(Колосј. 3:11)
[DOUBLEPOST=1397496970][/DOUBLEPOST]
Од таквите како тебе срам ми е да кажам дека сум христијанка.[
Секој кој што верува во
Евангелието БОЖЈЕ (Христос) мие повреден од сите дијаманти на планетава, заедно!
.
.