Имам потреба од нова графичка карта и се мислам две недели за која да се одлучам, не сакам да избрзам сакам да ги согледам сите позитивни и негативни работи околу тоа што сакам да го купам и на крај да земам. Досега имав Nvidia GeForce 9800 GT 1GB и бев презадоволен но и помина времето и готова е после неколку воскреснувања и дојде крајот, добри 6 години не ни помислив на менување бидејќи беше одлична. Сега повторно сакам да земам добра јака графичка и имам неколку опции, инаку конфигурацијата ми е следна: Intel Core 2 Duo E7400 @2.80 Ghz и 4GB Ram. Моментално ја користам Onboard графичката од матичната. Подготвен сум да издвојам околу 7500 за нова графичка и ми понудија неколку опции и секаде каде што прашав имаат различни мислења, ова се графичките.
Gigabyte PCX GeForce GTX650 2GB DDR5 HDMI/2xDVI/VGA Overclock
Gigabyte PCX GeForce GTX650Ti 1GB DDR5 HDMI/DVI/VGA Overclock
Sapphire ATI PCX R7 260X 2GB GDDR5 HDMI/DVI/DP OC
Сакам графичката да биде со 2 GB бидејќи досега имав со 1 и би сакал нешто подобро иако знам дека тоа не значи дека е најдобро што повеќе GB подобра графичка бидејќи ми ја нудеа
ASUS GT 630 4GB DDR3 ама знам дека не е добра. Прашував и на други странски форуми и
еве одговори што добив. Кое е вашето мислење за овие графички сите сугерираат да земам Ati зошто покажува подобри перформанси но слушам дека можам да имам проблем со определени игри и цело време се мислам. Се надевам ќе ми помогнете, благодарам однапред.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)