Дали би биле среќни во рајот?

• Креатор на темата Креатор на темата Stefus Corp.
  • Време на започнување Време на започнување

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Значи еден мисловен експеримент. Рајот оној христијански постои онаков најтрадиционален со Свети Петар Дедо Боже Исус анѓелчиња и сите работи...не треба да објаснувам многу сите го знаете. Е сега се поставува прашањето дали е убаво во рајот. Земајќи во предвид дека многу блиски и сакани можеби ви се во пеколот и си поминуваат лошо нели сега сте во рајот и по пат на елиминација знаете кој не е таму туку е во казан со катран и се вари и многу мачи. Второ 24/7 сите му се умилкувате на Дедо Боже и стално е таму. Плус и нема секс во рајот.
Ај еве муабет за ова.

.

Нити Го познаваш Вистинскиот БОГ во Христа, нити Неговата Љубов, а со тоа ни вистинскиот рај, а сакаш да дискутираш? ... o_O

Како би било да го рашеташ цапето? ... :)

.

@Stefus Corp. Бараш логичен одговор на нерационално прашање. Некој да размисли со своја глава на догматска тема. Не знам шо да ти кажам.

П.С.
Види што убаво ти одговори спиро. Гарант него бог везден му прави муабет.

.

Нити Го познаваш Вистинскиот БОГ во Христа, нити Неговата Љубов, а со тоа ни вистинскиот рај, а сакаш да дискутираш? ... o_O

.
Ова е хипотетичка ситуација не реална. Сите знеаме се и сме во рајот како би не примиле инаку таму. Ајде одговори ти дали би бил среќен во рајот и зошто?

Нели рајот е индивидуален? Неможат сите од исто да се среќни.

Во рајот си по дифолт среќен, тоа е поентата.
Интерено дали Рајот е подесен за секој човек различно или е one-size fits all?
Нели рајот е индивидуален? Неможат сите од исто да се среќни.
Ако е индивидуален тогаш сите може да бидеме среќни. Ако е ист за сите тогаш некои ќе бидат среќни некои не. Или може е некоја паралогична и повеќедименизонална креација кој се сече во некои точки.[DOUBLEPOST=1397426859][/DOUBLEPOST]
.
Уште не го рашета цапето!

Фаќај го за рогове и надвор на пролетен свеж воздух!

.
Ми се прави муабет не ми се трола. Поздрав

Ако треба во христијанскиот рај да бидам со фаци како Спирос, тогаш го избирам најдолниот и најпоследниот круг на Данте.

Последно уредено:
Овој спиро ко ќе почне со тоа неговите очајни цитати од библијата од шо нема што друго да искоментира на темата, ми иде у кожата од киселото млеко да се удавам! 2.619 постови му се цитати од библијата и шо рекол Христа а шо Св. Петар (нека ми прости Господ). Ако не му беа и овие два почетни коментари од библијата ја да не речам кај да сум најкраток...

За темата: Би бил посреќен во рајот, секако, ако има понормален живот од овој реалниов.[DOUBLEPOST=1397438197][/DOUBLEPOST]
.

.

А ти го познаваш? Го имаш видено? Ја имаш искусено неговата љубов и на кој начин?
Само те молам ако ми реплицираш не ми праќај цитати од библијата ме интересира ти што мислиш :)

Последно уредено:
Ќе ти одговорам веднаш на првобитното прашање, ДА, би бил среќен во рајот.
А како основни поими рај и пекол се синоними за духовно - умствена состојба на човековото битие по животен принцип.. која ескалира во некои повисоки или пониски нивоа на состојба на живот, во пред или после овој живот по кармички состав и законитости кои се универзални и управувани според космичките кодекси. Поздрав :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom