Дали би биле среќни во рајот?

• Креатор на темата Креатор на темата Stefus Corp.
  • Време на започнување Време на започнување
Само оние што ја читаат библијата :P
Јас мислам дека сите ги изненади крајот. Читаат среќни и одеднаш Откровението. Многу среќен крај, јас мислам дека од таа приказна извира сета среќа на светот. А ако не веруваш, види во Куранот. Има научни поткрепи.
И после религијата била заплакнувач на очи, бре. Они не се планкат, тоа се солзи радосници т.е. плачат од среќа. Само ние тоа не го разбираме....:)

Павле му рекол на Тимотеј да ги поттикне другите ‚да прават добро, да се богатат со добри дела, да бидат дарежливи и спремни да го делат она што го имаат бидејќи со тоа ќе го собираат она богатство што е добар темел за иднината и ќе го освојат вистинскиот живот‘
А ти као другар на Тимотеј и на Павле (да не пасевте овци заедно?) знаеш кој што рекол,, така? ;)

Павле му рекол на Тимотеј да ги поттикне другите ‚да прават добро, да се богатат со добри дела, да бидат дарежливи и спремни да го делат она што го имаат бидејќи со тоа ќе го собираат она богатство што е добар темел за иднината и ќе го освојат вистинскиот живот‘
Зошто се цитираш самата себе?

За жал, не постојат такви, ги нема. ;)
има ама малцина се таквите.[DOUBLEPOST=1406130260][/DOUBLEPOST]
А ти као другар на Тимотеј и на Павле (да не пасевте овци заедно?) знаеш кој што рекол,, така? ;)
да они ми е одлични примери за следење... :)[DOUBLEPOST=1406130505][/DOUBLEPOST]
10403697_714107541970056_3995963605382896669_n.jpg

Последно уредено:
има ама малцина се таквите.
Грешка си, почни од себе.
да они ми е одлични примери за следење... :)
Да да секако, примери кои нит си ги видела нит чула. Колку години имаш? 1987????

П.С. за сликите. Под сликата место богат стави “верува во бог“ а место сиромашен стави “не верува во бог“ ќе добиеш подобра претстава.

Последно уредено:
има ама малцина се таквите.
Има Мики е типичен пример.
Крши едно правило, ги “обожува“ непријател..., овај протестантите. Но другото е се во ред. (и пие пиво, не знам колку е тоа дозволено) :rolleyes:
За право ја брани црквата и ги превзел сите црковни ставови. Аргументира со библиски цитати и така. Фин дечко е (и доста паметен), само ми се лути кога го викам Фландерс. :(

Ај и ти на официјалната тема. Ќе биде интересно. И јас не ти препорачувам да се цитираш самата себе затоа што ќе те зафркаваат. :)

Создадете си свој рај и бидете среќни, што толку муабети за една среќа :)

Или тука муабетите „кога ќе умрам“ има да бидам среќен за сите години што не бев среќен додека одев меѓу живите, на Земјата?

Не така... ќе се расправаме! :)

Или тука муабетите „кога ќе умрам“ има да бидам среќен за сите години што не бев среќен додека одев меѓу живите, на Земјата?

:pos: Да сибиш веко, ме изнасмеа.... да не пукниш. :pos:

Веќе заклучивме дека верниците се среќни. Но само оние кои ја читаат Библијата.
И за будизмот најдов. За разлика од хинду, имаат тркалезна статуетка, па не се плашат дали нивните деца ќе извадат око на Шива.
А хидру. Веројатно лудуваат крај некој голем оган. Зар тоа не е еден вид на среќа?
Па зар оваа планета не е тој совршен рај?
Е тука веќе може да навлезе твојата прва порака.

п.с. Малку се шалиме, нормално.;)

Сите се среќни...
Штом се тука, на форумов...

Чудна е потребата на едниот да ја укаже, покаже и докаже „несреќата“ на другиот кој што има сосема различен концепт на живот, тука на Земјата!
Во игра тука спаѓаат секакви философии и верувања кои го надминуваат дури и овој животен век на Земјата...

Абе одете бидете среќни тука, меѓу живите... за мртвите и нивната среќа ништо не можете вие :)

хмм... зарем мислиш дека оние што имаат се во матрејален поглед се навистина срекни? „ПОДОБАР Е ЕДЕН ГРСТ ОДМОР ОТКОЛКУ ДВА ГРСТА ТРУД И ТРЧАЊЕ ПО ВЕТАР“ (ПРОПОВЕДНИК 4:6)
A да не се среќни.

Треба да работиш, зарабориш да јадеш па да се одмориш.Со празен стомак не се одмара[DOUBLEPOST=1406138894][/DOUBLEPOST]
.

Нити Го познаваш Вистинскиот БОГ во Христа, нити Неговата Љубов, а со тоа ни вистинскиот рај, а сакаш да дискутираш? ... o_O

Како би било да го рашеташ цапето? ... :)

.
Ти го познаваш,си ја осетил неговата љубов?За кој рај зборуваш жити се?[DOUBLEPOST=1406139212][/DOUBLEPOST]
Интерено дали Рајот е подесен за секој човек различно или е one-size fits all?

Ако е индивидуален тогаш сите може да бидеме среќни. Ако е ист за сите тогаш некои ќе бидат среќни некои не. Или може е некоја паралогична и повеќедименизонална креација кој се сече во некои точки.
Поздрав

Да поставен е различно а зависи од тоа кој колку е ситуиран толку е среќен.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom