Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А да те прашам за Leatherman-от колку го плати,од каде и дали се исплати...Инаку имам едно мало Style PS го земав 20$ ама некако...Не е тоа што го очекував од Leatherman...Ако зимам поголема клешта мултитул би земал на Victorinox.Ми изгледаат баш подобри и имаат подобар рејтинг по странските форуми...И се разбира доживотна гаранцијаНешто слично![]()
А да те прашам за Leatherman-от колку го плати,од каде и дали се исплати...Инаку имам едно мало Style PS го земав 20$ ама некако...Не е тоа што го очекував од Leatherman...Ако зимам поголема клешта мултитул би земал на Victorinox.Ми изгледаат баш подобри и имаат подобар рејтинг по странските форуми...И се разбира доживотна гаранцијаЕ и веќе што сме кај ,,нешто слично'' до специјалните сили...Дали можам некако да извадам дозвола за ладно оружје(ако и всушност постои) и како и ќе те молам ако знаеш подетално да ми објасниш во врска со носење на ладно орушје во населено место.Бидејќи сега на ладно оружје се гледа на нож,камен,боксерка стап и слично,а фсушност скоро се може да се употреби за нанесување телесни повреди од врвка од патика до клучеви од дома...И нормално има разлика од нож до нож(е).Значи дали зависат големината на сечилото,фиксирано сечило или на преклоп,заклучувачко сечило(и на кој принцип) или не,скакулец или отварање со две раце...Зошто гледам по странските земји(Словенија,Романија,Англија,Америка и мн. други) многу детални информации за тој закон.Еве ти и пример за што мислам од нож до нож(е) (сликата не е моја)
Прегледај го приврзокот 89219
Абе се распрашував по овие постарите и тие тоа му го викаа.7цм демек максималната должина на сечилото,ама не ми е сигурно...Некој забеган цајкан ако ме претреси ќе мисли дека знаеш...Само што ќе види дека сум 20 години веднаш би можел да помисли дека би го злоупотребувал швајцарецот или некое друго преклопно и тоа со 5цм сечило...Незнам...не ми се сигурни тука џандарите...Верувам дека јас знам повеќе закони од нив...Мислам без навреда...Letherman-от го земав 2002 од кантината во Петровец кај што беа NATO, а имаш една фирма на Aliexpress Ganzo се вика и има нешто слично како Wave, моделот е G 301 можеш да погледнеш на You Tube има тестови од истото.
А сега за носење на нож,мислам дека ако носиш фолдер 7-8 см оштрица и да не се гледа ,никој нема да ти прави проблем.Од искуство.
Абе се распрашував по овие постарите и тие тоа му го викаа.7цм демек максималната должина на сечилото,ама не ми е сигурно...Некој забеган цајкан ако ме претреси ќе мисли дека знаеш...Само што ќе види дека сум 20 години веднаш би можел да помисли дека би го злоупотребувал швајцарецот или некое друго преклопно и тоа со 5цм сечило...Незнам...не ми се сигурни тука џандарите...Верувам дека јас знам повеќе закони од нив...Мислам без навреда...
Абе немам ништо против тоа да ме претресе,само ако ми најде на пр.швајцарец верувам дека ќе сака да ме приведи бидејќе НЕ е дозволено ладно оружје на јавно место.А ти викаш пак дека може...Бидејќи како што кажав ладно оружје се и чизмите со челик што ги носам,а и петтолиние за по музичко...А најглупаво ми е тоа што нема подетален закон за носење на ладно оружје...Јас (на пример) имам мало ноже со 2цм сечило како привезок,па дали и тоа се смета како оружје,а ако не се смета,пак која е разликата од сечило од 2цм и сечило од 10цм кога и со двете можеш лесно да убиеш некого?Сега не биди контрадикторен,викаш не ти се сигурни, а знеаш повеќе закони од НАС така да лесно можеш да се извлечеш.
А зашто да те претресе ?
Интересен гаџет, од каде и колку пари?Денес ми стигна моето ново EDC мини хебла/штрафцигер,отварач за шишиња и клуч за мутери.Наревано од титаниумска легура со 6%алуминиум и 4% ванадиум.Дебело 4мм,долго 8,5цм и широко 2,5цм.
Прегледај го приврзокот 91683
Те жалам ако сакаш едно вакво,а затворена ти е смeтката. :/Интересен гаџет, од каде и колку пари?
Ти стигна спајдеркото?И ако сакаш да ми објасниш како би да извадам пејпел сметка на тутунска...Не, фондот за трошење за годинава се потроши, Spyderco paramilitary 2 го пополни, онака само да си прашам.
ова баш буквално ќе го носиш секој ден ?Денес ми стигна моето ново EDC мини хебла/штрафцигер,отварач за шишиња и клуч за мутери.Наревано од титаниумска легура со 6%алуминиум и 4% ванадиум.Дебело 4мм,долго 8,5цм и широко 2,5цм.
Прегледај го приврзокот 91683
Да.Затоа и темава е баш за такви работи...За луѓе кои не се оставаат туку така неспремни да излезат од домаова баш буквално ќе го носиш секој ден ?
абе знам дека е затоа ,ама ова некако чудно ми е...вака ти изглеа многу работи носиш а ?Да.Затоа и темава е баш за такви работи...За луѓе кои не се оставаат туку така неспремни да излезат од дома![]()