Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Значи сабалјево фатив да повраќам,после то ај то шо пребледев фатив да припаднувам на секое и сеа глава ужасно ме боли.
[нешо некое апче шо било да се напијам предлог, пошо теоретска шанса нема да одам на инфузии или инекции]
тенкс:pipi:

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Земи два бедоксина, аналгин, ц витамин, и јади.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Еден :eek:ftopic: здравствен совет. Шансата да добиете мозочен удар ако бидете во мое опкружување ви се зголемува за 15%. Па вие пресметајте си дали ќе ме викате на кафе.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Земи два бедоксина, аналгин, ц витамин, и јади.
и многу течности и мирување...
и измери температура за ден-два...вирус некој владее низ Македонијава..

п.с. Бедоксинот е за да не те пукаат Бед-ови...!:Л

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
The problem is шо се напив сеа аналгин и витамин Ц и пак повраќав -.-

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
The problem is шо се напив сеа аналгин и витамин Ц и пак повраќав -.-
Пробај со лимон, ама не го вади, после пак ке повраќаш.
:pos:

Стани од компјутер.
Легни и мирувај. Не го дразни стомакот.
Не јади чим интензивно повраќаш, пиј некој чаеви, и пробај да спиеш.

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Хммм запушена артерија (кај вратот негде ваљда) ? 80% ... треба да се иде на операција (за стент) ... колку е *отидена* работата ?
Сериозни одговори само ....
Најчесто артериите се запушуваат од холестерол.Освен операцијата која секако е задолжителна за да не дојде до мозочен удар,мора да се намали холестеролот.
Не мора да значи дека е отидена работата ако се исчисти холестеролот.Колку брзо ќе Ви се запушат артериите или колку брзо ќе ги оштетите зависи од тоа што ќе јадете.
Чај од коприва во големи количини е препорачливо,мрсна храна никако,сол никако.
Диетални јогурти се дозволени.
Колбаси,салами,виршли не се дозволени,помфрит исто така.
Бадеми и риба(скушата и лососот се најдобри)се препорачливи и сите производи од соја.
Свежа салата,големи количини на лук и кромид се препорачливи.
Алкохол не е дозволен(освен една чаша црвено вино дневно доколку пациентот нема проблеми со високиот крвен притисок).
Овошје се препорачува(јаболка особено)и зеленчук.Исто така добро е да се намали и кофеинот.
Оваа исхрана треба да биде и пред операцијата и после неа,уште подолго време дури не се исчисти холестеролот,а после тоа треба исто така многу да се внимава на исхраната.

Не се секирај со правилна исхрана и успешна операција се ќе биде во ред :smir: .
Многу здравје и се најдобро.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Значи сабалјево фатив да повраќам,после то ај то шо пребледев фатив да припаднувам на секое и сеа глава ужасно ме боли.
[нешо некое апче шо било да се напијам предлог, пошо теоретска шанса нема да одам на инфузии или инекции]
тенкс:pipi:
Исто и татко ми така,вчера.
Изгледа некој си вирус ке да е.
Апчиња против болка(кафетин,аналгин или парацетамол)
супа сври си,многу е убава кога имаш проблем со стомакот-малкун само,макар и две три лажици,од мое искуство ти кажувам.
Лежи и одмарај се,исцеди си сокче од лимон или портокал...малку да те освежи и како нова ке си.:smir:

S

SSS-Stolica

Гостин
Некое решение против пролиф освен Линекс апчињата два пати бев во веце во рок од 5 минути...
?!?!?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Некое решение против пролиф освен Линекс апчињата два пати бев во веце во рок од 5 минути...
?!?!?
Банани...најсериозно...ама да ги јадеш, да не се разбираме погрешно..:):)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Шо кур е тоа циста на јајник, мала била тинтири-минтири, и како се лечи?

?!?!?
Варени компири, двопек. Тврда храна.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
?!?!?
Сеа мош ти е поминало...ама нема везе.
НАредниот пат пробај да изедеш една мала лажичка кафе(турско)може и малку шекер да ставиш,тоа е најефикасен лек кој што го слушнав неодамна за сите кој имаат ваков проблем...и кај татко ми ефикасно делуваше-многу брзо го запира проливот.

Што е тоа циста на јајник, од шо се предизвикува и како се лечи... Втор пат!:pipi:
Јас мислам дека треба операција...мајка ми е правена операција од циста на јајник,ако знае некој друг нека каже,можеби зависи и од нешто друго.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom